• Anonimanje dodao/la avatar. Dodaj i ti!pre 4 d.
  • Anonimanse registrovao/la na bonapeti.rspre 5 d.
  • Anonimanse registrovao/la na bonapeti.rspre 6 d.
  • Anonimanse registrovao/la na bonapeti.rspre 1 nedelje
  • Anonimanje glasao/la za: Kompot od šljiva i grožđapre 1 nedeljeKompot od šljiva i grožđaKompot od šljiva i grožđa24.04.2018
  • Anonimanje objavio/la na zidu: Катарина Кнежевићpre 1 nedeljePoštovana, veoma sam zainteresovana za tortu "medeni jogurt" pa bih vam bila zahvalna ako biste mi razjasnili šta je to "ceđeno mleko"? http://bonapeti.rs/recepti/r-92507-Torta_Medeni_jogurt
  • Anonimanje dodao/la komentar: Torta Medeni jogurtpre 1 nedeljeTorta Medeni jogurtTorta Medeni jogurt25.03.2018Molila bih ako neko može da mi pojasni šta je to "ceđeno mleko"!? Nekako mi se čini da bi pre trebalo kondenzovano mleko, jer ako pomešam 400 g proceđenog običnog mleka sa pavlakom, bojim se da ću dobiti tečnu masu i da to nikako ne može biti fil, a i ne shvatam poentu ceđenja mleka. Ako se postavljaju recepti prevedeni sa stranih sajtova, bilo bi lepo staviti link ka originalu pa bi tako mogle da se otklone nedoumice.
  • Korisnik#219905je dodao/la komentar: Jednostavne mekike po starom receptupre 1 nedeljeJednostavne mekike po starom receptuJednostavne mekike po starom receptu15.08.2018Moje omiljeno jelo iz detinjstva.
  • Korisnik#219905je glasao/la za: Jednostavne mekike po starom receptupre 1 nedeljeJednostavne mekike po starom receptuJednostavne mekike po starom receptu15.08.2018
  • Anonimanje dodao/la komentar: Pirinač na kineski načinpre 1 nedeljePirinač na kineski načinPirinač na kineski način10.08.2017Heej! Ajde da Vam popravim recept malo, moze? :) Mjere ne znam, radim otprilike, ali improvizirat cu, sjetit cu se kako ja radim. Przenu rizu na kineski obicno radim kada mi ostane rize od proslog dana i to mora bit riza od jucer. Rizu kuham tako da na malo ulja prvo poprzim oko 300 mL basmati ili jasmin rize, zatim kada je pocela dobivat bijelu boju zalijem sa oko 600 mL vode, hladne, dodam zlicicu soli, promijesam, poklopim i smanjim vatru, povremeno promijesam, te dvije vrste rize kada upiju svu vodu, treba ostaviti jos 15-ak minuta pokrivene u loncu, tada se skuhaju do kraja. Treba ti 2 mala luka narezana na cetvrtine, 2 cesnja cesnjaka prepolovljeni poprecno, oko pol kile pilecih prsa narezanih na trakice, 4 jusne zlice svijetlog soja sosa, 2 cajne zlicice secera od palme ili umjesto toga 1 cajna zlicica muscovado cukra, 1 salica graska, moze i smrznutog, jedna mrkva, narezana na trakice ( ja to radim s onim s cim cistis povrce), 2 sake klica soje ili mungo graha, ako mozes nabaviti, skoro cijela kolicina rize koju sam napisala kako da skuhas, 2 jaja, soja sos, kineska mjesavina zacina (5 zacina), palmino ulje ili neko koje ne gori, sezamovo preprzeno ulje, 1 zlicica cajna, mladi luk samo zeleni dio, preprzeni dehidrirani prvo narezes pilece filee na tanke trakice i mariniras ih u 4 zlice svijetlog soja sosa i 2 zlicice cajne palminog secera/ 1cajnoj zlicici muscovado secera, na sobnoj temperaturi jedno pol sata, ugrijes ulje od palme u woku (ili neko drgo, koje ne gori) i u tome poprzis marinirano meso, izvadi meso van, u wok ubacis luk na cetvrtine, cesnjak na polovice, cim pocne dobivat boju (jako kratko), na to ubacis rizu, hladnu, zdrobi rizu, kuhacom, gnjecilicom za krumpir, mijesaj, poaj, pomakni rizu u stranu i s jedne strane dodaj grasak, s druge strane mrkvu, mjesaj i przi, kada omeksa mrkva, dodaj klice, sve preprzi, jaja umutis sa soja sosom i pomaknes na stranu rizu, uz rub woka, pomalo usipavas jaja, mutis kao kajganu i kad se spece, pomijesas sa rizom, dok ne potrosis jaja, onda vratis piletinu unutra, stavis po zelji kineski zacin i ulje od sezama, dodas soja sosa ili chillija ako treba, na gotovo jeli ide zeleni dio mladog luka narezan na kolutice i /ili przeni dehidrirani luk, grubo mljeveni chilli. Sretno! :)