- Hranljive Namirnice
- Konservansi i E-dodaci
- Mahunarke i žitarice
- Mesa i kobasice
- Mlečni Proizvodi
- Orašasti plodovi i Semenke
- Povrće
- Riba i Morski Plodovi
- Voće
- Vrste Alkoholnih Pića
- Vrste Gljiva
- Vrste Vina
PovrćeČeri paradajz - šta treba da znamo
21. okt.
Galina Ivanova
PovrćeNori Listovi
15. januar
Rosi Trifonova
PovrćeTongkat Ali
03. januar
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bok ČojBok čoj je predstavnik zeljastih biljaka. Bok čoj je vrsta kupusa, koja po veličini i spoljašnjem izgledu dosta podseća na kineski kupus. Bok čoj je dobar izvor vitamina A i C.
24. dec.
MakaMaka je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice kupusnjača. Maka raste na velikim nadmorskim visinama u planinskim šumama Bolivije i Perua. Maka poboljšava libido i potenciju.
12. dec.
EndivijaEndivija se preporučuje zbog visoke hranljive vrednosti. Dokazano je da redovno konzumiranje endivije ima dobar uticaj na varenje hrane i pomaže krvnim sudovima. U kulinarstvu endivija se koristi uglavnom za salate.
03. dec.
Crna RotkvaCrna rotkva je rasprostranjena u Evropi i Aziji (najviše u Koreji, Kini i Japanu). Crna i bela rotkva su karakteristične povrtne kulture i na našem podneblju.
02. dec.
KardaKonzumiranje karde utiče dobro na naše zdravlje. Karda je bogata hranljivim sastojcima i vitaminima, koji su potrebni za pravilan razvoj našeg organizma. Karda je nezamenljivi sastojak španskog jela Cocido madrileño.
31. okt.
Kelj - Lisnati KeljKelj je bogatiji gvožđem od mesa, što ga čini nezamenjivom namirnicom na meniju svakog vegetarijanca, najviše odgovara ljudima koji pate od anemije.
30. okt.
Romanesco BrokoliRomanesco brokoli je povrće jedinstvenog izgleda, koji podseća na leteći tanjir. Romanesco brokoli sadrži brojne korisne materije i vitamine. Brokoli romanesco ima veoma čudan spoljašnji izgled.
25. okt.
Divlji JamDivlji jam je divlja biljka koja se sreće pretežno u Severnoj Americi. Divlji jam se koristi kao lek najmanje 2000 godina u Japanu, Kini i jugoistočnoj Aziji. Koristi od divljeg jama.
12. okt.
Meksički KrastavacPrema stručnjacima, meksički krastavac čuva od nekih oboljenja raka. U isto vreme grickanje meksičkog krastavca jača imuni sistem. Osim toga, meksički krastavac brine o zdravlju i lepoti kože.
28. sep.
Odabrani
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 820
Recepti
7 889
11 374
Drugo