- Hranljive Namirnice
- Konservansi i E-dodaci
- Mahunarke i žitarice
- Mesa i kobasice
- Mlečni Proizvodi
- Orašasti plodovi i Semenke
- Povrće
- Riba i Morski Plodovi
- Voće
- Vrste Alkoholnih Pića
- Vrste Gljiva
- Vrste Vina
Vrste PečurakaŠitake Pečurke
15. sep.
Rosi Stoyanova
Vrste PečurakaSlinavka
13. sep.
Rosi Stoyanova
Vrste PečurakaPečurke
05. sep.
Admin
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
ŠkripavacPečurka škripavac se odavno koristi u narodnoj medicini nekih naroda. Pečurka škripavac ulazi u sastav nekih melema protiv kožnih upala i gljivica na noktima. Zdrava salata sa škripavcem.
24. avgust
TartufiTartufi su podzemne gljive koje izgledom podsećaju na krompir, i nemaju stablo i koren. Tartufi su nazvani dijamantima u kuhinji, zbog izuzetno visoke cene i neverovatnog ukusa. Tartufi su jak afrodizijak.
19. jul
Velika PuharaVelika puhara spada u Basidiomycota gljive sa jestivim telom. Postoji nekoliko vrsta puhare, a najveće dostižu težinu do 10 kg. Puhara odgovara i za pohovanje.
11. jul
Vilin PrstenPečurka vilin prsten je vrsta pečurke sa odličnim kvalitetom ukusa. Vilin prsten je jedna od najlakših pečuraka, zato se mogu konzumirati u velikim količinama. Vilin prsten ima dva veoma otrovna dvojnika.
29. jun
RudnjačeRudnjače predstavljaju vrstu Basidiomycota, koje imaju simpatičan beli klobuk i nežan mesnati deo. Rudnjače su sjajan prilog uz mesna i jela od povrća. Rudnjače su korisne, ali kriju i ozbiljne rizike za zdravlje.
28. jun
RujnicaRujnica je veoma ukusna i cenjena pečurka. Rujnica ima otrovnog dvojnika, zbog čega treba da se sakuplja sa povećanom pažnjom. Rujnica u kulinarstvu.
15. jun
Kruti SmrčakKruti smrčak je pečurka nemačkog porekla, ali se može sresti na mnogo mesta u našim šumama. Kruti smrčak je gotovo ugrožena vrsta. Kruti smrčak ima ukus odličnog kvaliteta.
13. jun
VrganjVrganj /Boletus/ pripada porodici Boletaceae. Vrganj je veoma ukusan i raste uglavnom u šumama. Vrganj je bogat vitaminima i mikro i makroelementima.
19. maj
LisičarkaLisičarka /Cantharellus cibarius/ pripada vrsti gljiva pod nazivom Basidiomycota. Lisičarka je veoma ukusna, ali ne doprema organizmu gotovo nikakve hranljive materije. Lisičarka se može sušiti, marinirati i pohovati.
18. maj
SunčanicaSunčanica /Macrolepiota procera/ je vrsta bazid gljive, koja pripada porodici Macrolepiota. Sunčanica sje pečurka neverovatnog ukusa. Sunčanica je div među gljivama sa šešitom.
11. maj
1
Odabrani
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 810
Recepti
7 887
11 373
Drugo