Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrćaPogledajte korisne savete za pečenje povrća.
Šta je Maća?Šta je Maća?Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom.
Kako da filiramo bademeKako da filiramo bademeNajlakši i najbrži način da ogulite bademe jeste da ih blanširate. Za taj cilj stavite dovoljnu količinu vode da proključa i unutra u nju ubacite orašaste plodove.
Koji su vitamini rastvorljivi u vodi?Koji su vitamini rastvorljivi u vodi?Vitamini su one hranjljive materije, koje osiguravaju normalnu funkciju organizma. Evo detaljnije informacije o vitaminima, rastvorljivim u vodi.
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Mleko od orašastih plodova se sve češće koristi u zdravoj ishrani. kako da pripremimo mleko od orašastih plodova kod kuće?
Biljno mleko i njegove zdravstvene koristiBiljno mleko i njegove zdravstvene koristiDa biste bili sigurni da zaista konzumirate biljno mleko, a ne narednu hemijsku tečnost, dobro bi bilo da ga sami napravite. Potrebno je samo da obezbedite sebi željena zrna.
Finese u pripremi savršeng testa za tartFinese u pripremi savršeng testa za tartKod pripreme tarta treba delovati malo brže, da se proizvodi ne bi mogli ugrejati. Testo ne treba dugo da se mesi.
Ovi recepti sa belim lukom drže viruse podaljeOvi recepti sa belim lukom drže viruse podaljeZašto je beli luk toliko koristan? Zato što konzumacija jednog čena belog luka dnevno može pozitivno da utiče na naše zdravlje. Beli luk je prirodni antibiotik koji ne uništava prirodnu bakterijsku floru.
Blaženi čkaljBlaženi čkalj
28. sep.
Biljke
Blaženi čkalj /Cnicus benedictus/ narodna imena: babino zelje, benedikta, Benedikova loza je jednogodišnja ili dvogodišnja biljka iz porodice Glavočika. Koristi se još od antičkog doba.
Keto režim ishrane - šta treba da znamoKeto režim ishrane - šta treba da znamo
28. sep.
Dijete
Keto režim ishrane se pokazuje kao najistraživaniji, jer je najviše primenjivan. Svi kojima je on potreban se zalažu za keto dijetu ne samo da bi smršali, već i da bi poboljšali zdravstveno stanje.
Proizvodi bogati kalcijumomProizvodi bogati kalcijumomDnevni unos kalcijuma koji se preporučuje je 1 000 miligrama. Mnogo namirnica je bogato kalcijumom, naročito mlečni proizvodi i neko povrće, zrna i semenke.
Šta predstavlja jasminov pirinačŠta predstavlja jasminov pirinačKada se skuva, jasminov pirinač postaje beo kao sneg. On ima nežan i aromatičan ukus i često se servira bez dodataka, kao glavno jelo.
Pravila prilikom pripreme čajaPravila prilikom pripreme čaja
25. sep.
Zanimljivo
Izbor servisa, u kome ćete servirati čaj je od velikog značaja. Poželjno je da on bude od porcelana.
ŠimširŠimšir
24. sep.
Biljke
Šimšir ima dokazano dijaforetsko, koloretično, laksativno, dezinfekcioni i dejstvo protiv groznice. Koristi se kod problema sa žučem, gihta, epilepsije, reume i groznice.
Lekovita svojstva pirinčaLekovita svojstva pirinčaPirinač dobro utiče na stomak i creva. Odvarak od pirinča prekida dijareju, a kuvan u svežem mleku čisti creva. Pirinač, kuvan sa kravljim maslacem je veoma koristan za želudac.
Pirinač dugog zrna - šta treba da znamoPirinač dugog zrna - šta treba da znamoPirinač je jedan od najpopularnijih i omiljenih garnirunga. Bez njega ne možemo da zamislimo i dosta različitih jela: suši, salate, supe, pilav. Šta treba da znamo o ovoj specifičnoj sorti pirinča?
Ukusne tajne pirinčaUkusne tajne pirinčaAko je kulinarstvo vaš novi hobi, ond asmo sigurni da ste nailazili na poteškoće prilikom kuvanja pirinča. Evo nekoliko ukusnih tajni pirinča, koje treba da znate.
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?Sveža mirođija je ukusan i koristan dodatak različitim jelima, salatama i supama, ali ne možemo je uvek imati. Možemo osušiti mirođiju u stručkovima ili da je iseckamo i osušimo.
Dodajte ova dva sastojka u testo i pripremićete idealne palačinkeDodajte ova dva sastojka u testo i pripremićete idealne palačinke
22. sep.
Zanimljivo
Grupa američkih hemičara je otkrila da ćete dodavanjem samo dva sastojka u stndardno testo za palačinke dobiti idealan doručak. Osim brašna, mleka i jaja treba da dodate i limunov sok i maslac.
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?Keks je ukusan i deci i odraslima, oni su sjajan desert i ukras na stolu. Čaj i kafa su ukusniji uz keks.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade