Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
14 eteričnih ulja za mršavljenje14 eteričnih ulja za mršavljenjeMožda se čudite kako aroma nečega može da vas natera da smršate, ali sve se oslanja na drevu umetnost aromaterapije.
KrušinaKrušina
27. avgust
Biljke
Krušinа predstavlja žbun ili drvo visine do 6 metara i ima sjajnu sivo-braon koru. Krušina se koristi kao prirodni laksativ. Krušinu ne treba dugo koristiti.
Koristi od zelenih orahaKoristi od zelenih orahaZeleni orasi se koriste u kulinarske i lekovite svrhe. Oni su veoma korisni, ali su i veoma ukusni. Od njih se pravi slatko i marinada, prave se lekovite tinkture.
Jednostavni trikovi za sitostJednostavni trikovi za sitostPogledajte uz pomoć kojih trikova ćete biti siti duže vreme.
Crni slezCrni slez
26. avgust
Biljke
Crni slez /Malva Sylvestris/ predstavlja jednogodišnju ili višegodišnju zeljastu biljku iz porodice slezova. U narodu je poznat kao gušćernjak, ćureća trava, crni sljez, velika slezovača i planinski slez. Narodna medicina preporučuje crni slez kod gastrit
AnđelikaAnđelika
25. avgust
Biljke
Anđelika /je biljka koja se koristi od davnina, o čemu svedoče drevni letopisi. Anđelika ima brojna korisna svojstva.
Sok od cvekle čisti teloSok od cvekle čisti teloSok od cvekle je najdragoceniji sok za poboljšanje sastava krvi. On je odlično sredstvo za čišćenje jetre, bubrega, žučne kese.
Izbegavajte ovu hranu kako biste zaštitili zube od karijesa i mrlja na zubimaIzbegavajte ovu hranu kako biste zaštitili zube od karijesa i mrlja na zubimaZubari nas godinama upozoravaju na štetne efekte koje bombone i čokolada pričinjavaju našim zubima. Ali ima i mnogo drugih sakrivenih uzroka karijesa, erozije gleđi i mrlja na zubima. Pogledajte koji su.
PapracPaprac
24. avgust
Biljke
Paprac je jednogodišnja zeljasta biljka iz porodice troskota. Paprac cveta od jula do septembra. Ima protivupalno dejstvo i zaustavlja krvarenje.
Kako da zamrzavamo i odmrzavamo bananeKako da zamrzavamo i odmrzavamo bananeSvako zna da banane nisu posebno trajanj proizvod. One brzo dobiju braon boju i omeknu, i ubrzo nakon toga postaju naupotrebljive. Ali pre nego što se to desi, možemo prosto da ih zamrznemo.
MarulaMarula
22. avgust
Voće
Marula /Marula, Scelerocarya birrea/ predstavlja egzotično drvo. Marula je jedno od botaničkih bogatstava Afrike.
Tajne i cake za ukusne tikviceTajne i cake za ukusne tikviceUkoliko tikvice uvek spremate na jedan te isti način, ako vam često ne uspeva, ako se pitate kako da poboljšate vaše recepte, možete pročitati naše tajne i cake za pripremu ukusnih tikvica.
Da li je beli pirinač koristan?Da li je beli pirinač koristan?U nekim jezicima i kulturama, izraz da jedemo kada se bukvalno prevede glasi da jedemo pirinač. Popularnost ove žitarice delimično je povezana sa njenom hranljivom vrednošću.
NarcisNarcis
20. avgust
Biljke
Žuti narcis pomaže kod bronhitisa, bronhijalnog katara, astme, velikog kašlja, dijareje, povraćanja i td. Biljka relaksira gornje disajne puteve.
Evo kako da izaberemo najukusniju lubenicuEvo kako da izaberemo najukusniju lubenicuKako da izaberemo i kupimo lubenicu? Evo naših saveta kako da izaberemo i kupimo slatku zrelu lubenicu.
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicuSaveti za čuvanje cele i isečene lubenice. Kratkotrajno možete držati lubenicu u frižideru.
Visoka kadifaVisoka kadifa
19. avgust
Biljke
Visoka kadifa predstavlja jednogodišnju zeljastu biljku, nije zahtevan cvet, pripada porodici Složenocvetnica. Ovo je jedna od najrasprostranjenijih biljaka kod nas za ukras balkona i travnatih površina. Koristi se za lečenje mioma. Rod uključuje oko 30
Dijeta sa borovnicamaDijeta sa borovnicama
18. avgust
Dijete
Dijeta sa borovnicama traje tri dana, Za koje možete skinuti do tri kilograma. Borovnice su korisne za vid i krvne sudove.
Kolagen - šta treba da znateKolagen - šta treba da znate
18. avgust
Zanimljivo
U omiljenoj kremi za lice, losionu za telo, prehrambenim dodacima i čak u lekovima, često otkrivamo prisustvo kolagena. Šta predstavlja kolagen, koju ulogu igra u našem telu i zašto je toliko važan? O
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganjuVok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade