Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
14 eteričnih ulja za mršavljenjeMožda se čudite kako aroma nečega može da vas natera da smršate, ali sve se oslanja na drevu umetnost aromaterapije.
28. avgust
Šta je zbog čega korisnoKrušinaKrušinа predstavlja žbun ili drvo visine do 6 metara i ima sjajnu sivo-braon koru. Krušina se koristi kao prirodni laksativ. Krušinu ne treba dugo koristiti.
27. avgust
BiljkeKoristi od zelenih orahaZeleni orasi se koriste u kulinarske i lekovite svrhe. Oni su veoma korisni, ali su i veoma ukusni. Od njih se pravi slatko i marinada, prave se lekovite tinkture.
27. avgust
Šta je zbog čega korisnoJednostavni trikovi za sitostPogledajte uz pomoć kojih trikova ćete biti siti duže vreme.
26. avgust
Šta je zbog čega korisnoCrni slezCrni slez /Malva Sylvestris/ predstavlja jednogodišnju ili višegodišnju zeljastu biljku iz porodice slezova. U narodu je poznat kao gušćernjak, ćureća trava, crni sljez, velika slezovača i planinski slez. Narodna medicina preporučuje crni slez kod gastrit
26. avgust
BiljkeAnđelikaAnđelika /je biljka koja se koristi od davnina, o čemu svedoče drevni letopisi. Anđelika ima brojna korisna svojstva.
25. avgust
BiljkeSok od cvekle čisti teloSok od cvekle je najdragoceniji sok za poboljšanje sastava krvi. On je odlično sredstvo za čišćenje jetre, bubrega, žučne kese.
25. avgust
Šta je zbog čega korisnoIzbegavajte ovu hranu kako biste zaštitili zube od karijesa i mrlja na zubimaZubari nas godinama upozoravaju na štetne efekte koje bombone i čokolada pričinjavaju našim zubima. Ali ima i mnogo drugih sakrivenih uzroka karijesa, erozije gleđi i mrlja na zubima. Pogledajte koji su.
24. avgust
Šta je zbog čega korisnoPapracPaprac je jednogodišnja zeljasta biljka iz porodice troskota. Paprac cveta od jula do septembra. Ima protivupalno dejstvo i zaustavlja krvarenje.
24. avgust
BiljkeKako da zamrzavamo i odmrzavamo bananeSvako zna da banane nisu posebno trajanj proizvod. One brzo dobiju braon boju i omeknu, i ubrzo nakon toga postaju naupotrebljive. Ali pre nego što se to desi, možemo prosto da ih zamrznemo.
22. avgust
Kulinarski SavetiMarulaMarula /Marula, Scelerocarya birrea/ predstavlja egzotično drvo. Marula je jedno od botaničkih bogatstava Afrike.
22. avgust
VoćeTajne i cake za ukusne tikviceUkoliko tikvice uvek spremate na jedan te isti način, ako vam često ne uspeva, ako se pitate kako da poboljšate vaše recepte, možete pročitati naše tajne i cake za pripremu ukusnih tikvica.
21. avgust
Kulinarski SavetiDa li je beli pirinač koristan?U nekim jezicima i kulturama, izraz da jedemo kada se bukvalno prevede glasi da jedemo pirinač. Popularnost ove žitarice delimično je povezana sa njenom hranljivom vrednošću.
21. avgust
Šta je zbog čega korisnoNarcisŽuti narcis pomaže kod bronhitisa, bronhijalnog katara, astme, velikog kašlja, dijareje, povraćanja i td. Biljka relaksira gornje disajne puteve.
20. avgust
BiljkeEvo kako da izaberemo najukusniju lubenicuKako da izaberemo i kupimo lubenicu? Evo naših saveta kako da izaberemo i kupimo slatku zrelu lubenicu.
20. avgust
Kulinarski SavetiKako da čuvamo lubenicuSaveti za čuvanje cele i isečene lubenice. Kratkotrajno možete držati lubenicu u frižideru.
19. avgust
Kulinarski SavetiVisoka kadifaVisoka kadifa predstavlja jednogodišnju zeljastu biljku, nije zahtevan cvet, pripada porodici Složenocvetnica. Ovo je jedna od najrasprostranjenijih biljaka kod nas za ukras balkona i travnatih površina. Koristi se za lečenje mioma. Rod uključuje oko 30
19. avgust
BiljkeDijeta sa borovnicamaDijeta sa borovnicama traje tri dana, Za koje možete skinuti do tri kilograma. Borovnice su korisne za vid i krvne sudove.
18. avgust
DijeteKolagen - šta treba da znateU omiljenoj kremi za lice, losionu za telo, prehrambenim dodacima i čak u lekovima, često otkrivamo prisustvo kolagena. Šta predstavlja kolagen, koju ulogu igra u našem telu i zašto je toliko važan? O
18. avgust
ZanimljivoKako se kuva u vok tiganjuVok je kineski tiganj koji poseduje tri karakteristične crte u odnosu na ostale tiganje - ispupčeno dno, tanke zidovi i okrugli oblik. Ovaj oblik posude omogućuje njegovo brzo zagrevanje.
17. avgust
Kulinarski SavetiNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade