Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
BožurBožur je poznat najviše kao dekorativna biljka za cvetne leje i zelene površine. Ali osim lepog izgleda božur ima i lekovita svojstva. Koren božura je koristio Hipokrat kao sredstvo protiv epilepsije.
13. avgust
BiljkeKako da napravimo kuvano testoTehnologija pripreme nije složena, ali se mora poštovati, kako bi rezultat bio dobar.
12. avgust
Kulinarski SavetiDa napravimo domaći ratlukVeoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa.
12. avgust
Šta da skuvamGlazura od karamela - tehnike, saveti i primenaGlazura od karamela ili glazura ogledalo od karamela i čokolade se koristi za pokrivanje torti od karamela i kolača od karamela. Evo i dva recepta pripremanje karamel glazure.
11. avgust
Kulinarski SavetiUpotreba majčine dušice u kulinarstvuAromatična majčina dušica ne koristi se samo za pripremu čaja, već ima svoju veliku upotrebnu moć u kuhinjama mnogih zemalja.
11. avgust
Kulinarski SavetiZbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Tikvice se nalaze u grupi najšire korišćenih namirnica biljnog porekla u mnogim kuhinjama. Pogledajte koje su najveće koristi od tikvica i saznajte zašto je korisno češće jesti tikvice.
10. avgust
Šta je zbog čega korisnoPet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuKriške sočne lubenice su neizostavni deo letnje trpeze. Lubenica je idealna za vrele letnje dane. Pogledajte 5 razloga da jedete lubenicu.
10. avgust
Šta je zbog čega korisnoČuvanje mladog belog i crnog lukaMladi crni luk ima mnogo kvaliteta, koje ima i stari crni luk. Dobro je da se upotrebljava odmah, nakon što je ubran u bašti ili kupljen na pijaci ili u prodavnici. Najbrže se kvare nežna pera. Ako sačekate sa pripremom mladog crnog luka, onda morate da u
07. avgust
Kulinarski SavetiIdeje za predjela i salate s patlidžanomPatlidžan je jtipično letnje povrće. Mnogim ljudima je teško da uključe patlidžan u svoj jelovnik zbog nedostatka recepata. Nudimo vam nekoliko ideja za predjela i salate s patlidžanom.
07. avgust
Šta da skuvamSve o smeđem šećeru MuskovadoSmeđi šećer Muskovado je nerafinisani šećer od trske, kod kog se melasa ne uklanja. Muskovado sadrži viši nivo različitih minerala u odnosu na bilo koji obrađeni šećer.
06. avgust
Šta je zbog čega korisnoRazlika između bele i crne čokoladePreporučuje se da se nekoliko puta nedeljno gricne po 40 g crne čokolade za bolje zdravlje. Prava crna čokolada ne bi trebalo da sadrži drugi maslac, osim kakaovog.
06. avgust
ZanimljivoKoje voće i povrće je bogato cinkom?Cink je jedan od vitalnih minerala za ljudsko telo. Bolje je da se snabdevate cinkom iz namirnica životinjskoh, nego biljnog porekla.
05. avgust
Šta je zbog čega korisnoKako da pravilno začinimo pečeno pile?Sam recept za pečeno pile u rerni izgleda jednostavan i čini se da predstavlja siguran uspeh. To nije uvek slučaj. Meso može postati suvo, bezukusno ili tvrdo. Gde je ukusna kožica i sočno i mirisno meso?
05. avgust
Kulinarski SavetiKoliko često je dobro da se jede meso?Da li nas jedenje mesa čini manje zdravim od vegetarijanaca? Da li treba da potpuno izbacimo meso iz menija ili koliko često treba da ga jedemo?
05. avgust
Šta je zbog čega korisnoPogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!Izaberite šta treba da od pročitanog i rečenog treba da upotrebite u borbi protiv koronavirusa i izbegnite ovu veliku grešku u dezinfekciji COVID-19, kako biste poštedeli pluća i izbegli posledice.
04. avgust
ZanimljivoZa ili protiv redovnog konzumiranja medaMed je često preporučivan kao zdrava alternativa šećeru. Ali ne treba zaboraviti da je med previše sladak, što može dovesti do nekih problema. Pogledajmo prednosti i nedostatke meda.
04. avgust
Šta je zbog čega korisnoDeset namirnica, koje poboljšavaju pamćenjeAko imate problema sa pamćenjem, uključite u dnevni meni sledeće namirnice, da biste poboljšali pamćenje: masnu ribu, borovnice, orašaste plodove, paradajz, ribizle, brokoli, semenke bundeve
04. avgust
Šta je zbog čega korisnoKonzerviranje čeri paradajzaČeri paradajz ostaje dobro očuvan i tokom zimskih meseca je veoma ukusan. Marinirani čeri paradajz je ukusno predjelo, može se dodavati u razne vrste jela i u salate.
03. avgust
Kulinarski SavetiVanila smiruje nerve i gladAroma vanile izaziva osećaj radosti i na nejasan način osećaj sitosti. Aroma vanile uklanja nervu napetost, guši negarivne emocije.
03. avgust
Šta je zbog čega korisnoKako se kuva sveži kupusSvako zna kako se priprema kiseli kupus, ali kakve su finese kod pripremanja svežeg kupusa? Evo saveta za pripremu svežeg kupusa, koji će vam biti korisni u kuhinji.
01. avgust
Kulinarski SavetiNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade