Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
BožurBožur
13. avgust
Biljke
Božur je poznat najviše kao dekorativna biljka za cvetne leje i zelene površine. Ali osim lepog izgleda božur ima i lekovita svojstva. Koren božura je koristio Hipokrat kao sredstvo protiv epilepsije.
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testoTehnologija pripreme nije složena, ali se mora poštovati, kako bi rezultat bio dobar.
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Šta da skuvam
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa.
Glazura od karamela - tehnike, saveti i primenaGlazura od karamela - tehnike, saveti i primenaGlazura od karamela ili glazura ogledalo od karamela i čokolade se koristi za pokrivanje torti od karamela i kolača od karamela. Evo i dva recepta pripremanje karamel glazure.
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuUpotreba majčine dušice u kulinarstvuAromatična majčina dušica ne koristi se samo za pripremu čaja, već ima svoju veliku upotrebnu moć u kuhinjama mnogih zemalja.
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Tikvice se nalaze u grupi najšire korišćenih namirnica biljnog porekla u mnogim kuhinjama. Pogledajte koje su najveće koristi od tikvica i saznajte zašto je korisno češće jesti tikvice.
Pet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuPet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuKriške sočne lubenice su neizostavni deo letnje trpeze. Lubenica je idealna za vrele letnje dane. Pogledajte 5 razloga da jedete lubenicu.
Čuvanje mladog belog i crnog lukaČuvanje mladog belog i crnog lukaMladi crni luk ima mnogo kvaliteta, koje ima i stari crni luk. Dobro je da se upotrebljava odmah, nakon što je ubran u bašti ili kupljen na pijaci ili u prodavnici. Najbrže se kvare nežna pera. Ako sačekate sa pripremom mladog crnog luka, onda morate da u
Ideje za predjela i salate s patlidžanomIdeje za predjela i salate s patlidžanom
07. avgust
Šta da skuvam
Patlidžan je jtipično letnje povrće. Mnogim ljudima je teško da uključe patlidžan u svoj jelovnik zbog nedostatka recepata. Nudimo vam nekoliko ideja za predjela i salate s patlidžanom.
Sve o smeđem šećeru MuskovadoSve o smeđem šećeru MuskovadoSmeđi šećer Muskovado je nerafinisani šećer od trske, kod kog se melasa ne uklanja. Muskovado sadrži viši nivo različitih minerala u odnosu na bilo koji obrađeni šećer.
Razlika između bele i crne čokoladeRazlika između bele i crne čokolade
06. avgust
Zanimljivo
Preporučuje se da se nekoliko puta nedeljno gricne po 40 g crne čokolade za bolje zdravlje. Prava crna čokolada ne bi trebalo da sadrži drugi maslac, osim kakaovog.
Koje voće i povrće je bogato cinkom?Koje voće i povrće je bogato cinkom?Cink je jedan od vitalnih minerala za ljudsko telo. Bolje je da se snabdevate cinkom iz namirnica životinjskoh, nego biljnog porekla.
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Sam recept za pečeno pile u rerni izgleda jednostavan i čini se da predstavlja siguran uspeh. To nije uvek slučaj. Meso može postati suvo, bezukusno ili tvrdo. Gde je ukusna kožica i sočno i mirisno meso?
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?Da li nas jedenje mesa čini manje zdravim od vegetarijanaca? Da li treba da potpuno izbacimo meso iz menija ili koliko često treba da ga jedemo?
Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!
04. avgust
Zanimljivo
Izaberite šta treba da od pročitanog i rečenog treba da upotrebite u borbi protiv koronavirusa i izbegnite ovu veliku grešku u dezinfekciji COVID-19, kako biste poštedeli pluća i izbegli posledice.
Za ili protiv redovnog konzumiranja medaZa ili protiv redovnog konzumiranja medaMed je često preporučivan kao zdrava alternativa šećeru. Ali ne treba zaboraviti da je med previše sladak, što može dovesti do nekih problema. Pogledajmo prednosti i nedostatke meda.
Deset namirnica, koje poboljšavaju pamćenjeDeset namirnica, koje poboljšavaju pamćenjeAko imate problema sa pamćenjem, uključite u dnevni meni sledeće namirnice, da biste poboljšali pamćenje: masnu ribu, borovnice, orašaste plodove, paradajz, ribizle, brokoli, semenke bundeve
Konzerviranje čeri paradajzaKonzerviranje čeri paradajzaČeri paradajz ostaje dobro očuvan i tokom zimskih meseca je veoma ukusan. Marinirani čeri paradajz je ukusno predjelo, može se dodavati u razne vrste jela i u salate.
Vanila smiruje nerve i gladVanila smiruje nerve i gladAroma vanile izaziva osećaj radosti i na nejasan način osećaj sitosti. Aroma vanile uklanja nervu napetost, guši negarivne emocije.
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupusSvako zna kako se priprema kiseli kupus, ali kakve su finese kod pripremanja svežeg kupusa? Evo saveta za pripremu svežeg kupusa, koji će vam biti korisni u kuhinji.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade