Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
U koja peciva možete dodati susam?U koja peciva možete dodati susam?
09. sep.
Susam je završni dodir, koji jela od testa pretvara u neodoljivo iskušenje. Međutim, evo peciva u koje treba da dodate susam:
Kako se priprema pileća supa?Kako se priprema pileća supa?
07. sep.
U našoj nacionalnoj kuhinji pileća supa je poznata u neverovatnoj raznolikosti varijacija - sa pilećim mesom i povrćem, samo sa pilećim mesom, sa rezancima ili sa krompirom, sa pirinčem, sa ili bez zaprške. Kako se pravi pileća supa?
Proizvodi koji mogu da zamene pirinač u kuvanjuProizvodi koji mogu da zamene pirinač u kuvanju
02. sep.
Iako beli pirinač nije najzdraviji zbog nedostatka proteina, važnih vitamina i vlakana, on nalazi ogromnu primenu u receptima. Evo nekih zamena za pirinač sa više vlakana i proteina.
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Maslac je jedan od najšire rasprostranjenih proizvoda u kuhinji. Njegova primena je izuzetno raznovrsna. Uprkos tome, mnogi ljudi ostaju verni margarinu i više vole njegov ukus.
Kako se prafi kefir?Kako se prafi kefir?
24. avgust
Kefir je tibetanska pečurka koja uzrokuje fermentaciju u mleku. Ona mu daje specifičan ukus koji se sviđa svima, ali najviše obožavateljima joguta.
Sitni sir - koristi njegove redovne konzumacijeSitni sir - koristi njegove redovne konzumacije
23. avgust
Sitni sir je omiljeni proizvod mnogih ljudi širom sveta, a zajedno sa svojim neverovatnim nežnim ukusom, ima i mnoštvo korisnih svojstava za organizam. Evo koje su prednosti redovnog konzumiranja sitnog sira.
Stilton - prefinjen delikatesStilton - prefinjen delikates
22. avgust
Početkom XVIII aromatični plavi sir je otkriven na farmi u grafoviji Leicester. On je brzo postao omiljeni putnicima između Londona i Jorka.
Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?
20. avgust
Pržene ćufte su klasika u kuhinjama mnogih naroda. Kako da ih ispržimo zdravo i da uživamo u njihovom jedinstvenom ukusu?
Pravila zdrave ishrane kod decePravila zdrave ishrane kod dece
16. avgust
Dobro je poznato, da deca vole da jedu slatko. Zbog toga je važno da dnevni iznos dodatog šećera ne premašuje 10 od ukupnog. Odnovni principi bogate ishrane dece.
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Patlidžan je vekovima bio osnovna namirnica u mnogim kuhinjama, uz veliku raznovrsnost tradicionalnih recepata u kojima se koristi ovo povrće. Pogledajte koje su osnovne vrste patlidžana i za koja jela se koriste.