Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pravila za zaista zdravo kuvanjePravila za zaista zdravo kuvanje
25. jun
Ključ za zdravu ishranu i kuvanje uključuje korišćenje svežih sastojaka i odabir pravih proporcija zdrave hrane, kao što su voće i povrće. Pogledajte uspešna pravila za pravo zdravo kuvanje.
Pravila za sušenje pečurakaPravila za sušenje pečuraka
25. jun
Da biste sačuvali aromu svežih pečuraka duže vreme, osušite ih. Nanižite ih na konac ili ih osušite u rerni. Možete da napravite prah od pečuraka, koji je idealan začin.
Najpopularnija jela turske kuhinjeNajpopularnija jela turske kuhinje
22. jun
Turska kuhinja je jedna od najbogatijih ukusima, začinima, proizvodima i aromama. Pozajmila je ukuse iz Azije i Bliskog istoka, kao i od balkanskih naroda.
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
U mnogim receptima za pečenje hleba i pogača nalazi se kvasac za hleb. Ovde se pojavljuje pitanje: Koju vrstu kvasca je najbolje koristiti?
Da ispečemo semenke suncokretaDa ispečemo semenke suncokreta
20. jun
Ova jednogodišnja biljka se uzgaja uglavnom zbog svojih semenki bogatih mastima. Ona je treća u svetskoj proizvodnji kulture od koje se pravi ulje, posle soje i uljane repice.
Kako sazreva sir?Kako sazreva sir?
17. jun
Proces sazrevanja sira je poslednja etapa njhove pripreme. Njemu prethodi sirenje, ceđenje i presovanje sireva, sečenje i soljenje.
Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?
15. jun
Ušećereni limun i pomorandža su ukusan i nežan desert koji možete sami da napravite kod kuće. Ušećereni čips od limuna i pomorandže je veoma dobar.
Napravimo jabukovo sirćeNapravimo jabukovo sirće
10. jun
Jabukovo sirće je ne samo ukusan začin, već i lekovito sredstvo. U suštini, ono sadrži većinu važnih mierala, neophodnih za naše zdravlje.
Jednostavni saveti za sotiranje mesaJednostavni saveti za sotiranje mesa
10. jun
Sotiranje mesa je čudesan način obrade. Metod se sastoji u brzom prženju male količine masnoće. Pogledajte kako da napravite fantastičan sote.
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Nepravilno začinjavanje salata teškim i nezdravim dresinzima krije u sebi rizik za vaš želudac, a samim tim i za vaše zdravlje. Upravo zbog toga, pazite kakve soseve kupujete u prodavnicama, a u najboljem slučaju - pripremite ih sami.