Idealni prilozi za ćufte
Kulinarski Saveti

Idealni prilozi za ćufte

Ćufte su najčešće pripremani mesni gurmanluci, koji se sviđaju i malom i velikom. Dobro je da znate sa čime da ih služite ili koji su idealni prilozi uz njih.

1

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Kulinarski Saveti - Pravilno kuvanje pirinčaKulinarski Saveti

Pravilno kuvanje pirinča

24.02.2017

Da bi se pirinač dobro skuvao, operite ga dobro i kuvajte devet minuta, ne otvarajući poklopac šerpe. Posle toga ostavite još deset minuta da odstoji.

Kulinarski Saveti - Prvi koraci ka zdravijem kuvanjuKulinarski Saveti

Prvi koraci ka zdravijem kuvanju

24.02.2017

Koristite u vašim receptima više povrća, a za desert uzimajte voće. Probajte da kuvate sa minimalnom količinom masnoće.

Kulinarski Saveti - Tajne dobrog kuglofaKulinarski Saveti

Tajne dobrog kuglofa

24.02.2017

Da biste pripremili dobar kuglof, treba prethodno da ohladite jaja za testo. Ne otvarajte vrata od rerne dok se kuglof peče, da ne bi spao.

Kulinarski Saveti - Kako se pravi najmekše i sočno pile?Kulinarski Saveti

Kako se pravi najmekše i sočno pile?

20.02.2017

Nema ničeg goreg nego da provedete sate u pripremi pečenog pileta, a da ono na kraju bude suvo. Toliko suvo, da su svi prinuđeni da između zalogaja posežu za čašom vode.

Kulinarski Saveti - Tajna savršenog testa za picuKulinarski Saveti

Tajna savršenog testa za picu

20.02.2017

Testo za picu je savršeno, kada se pravi sa kvascem. Tada testo naraste i pica postaje mekana, a meso, povrće i ostali sastojci prosto potonu u oblaku od testa.

Kulinarski Saveti - Tajna ukusnih palačinkiKulinarski Saveti

Tajna ukusnih palačinki

19.02.2017

Najukusnije palačinke se pržeu teškom ili gvozdenom tiganju. Ako je testo gusto, razredite ga mineralnom vodom, a ne svežim mlekom. Pre prženja premažite testo uljem, mašću ili slaninom.

Kulinarski Saveti - Kako da nam se ne lepi pirinačKulinarski Saveti

Kako da nam se ne lepi pirinač

18.02.2017

Ima različitih ideja koje nas ubeđuju, da se baš na ovaj način zrna pirinča odvajaju i ne slepljuju. Neke uspevaju, a kod nekih je efekat isti.

Kulinarski Saveti - Kako spremiti meke šnicle?Kulinarski Saveti

Kako spremiti meke šnicle?

18.02.2017

Šnicle su dobar izbor bilo da se radi o večeri, bilo da su vam došli gosti ili je u pitanju neka svečana prilika. Potrebno je samo da ih spremite na više načina, ako hoćete da ugodite svačijem ukusu.

Kulinarski Saveti - Tajna ukusne riblje čorbeKulinarski Saveti

Tajna ukusne riblje čorbe

18.02.2017

Stvarno ukusna riblja čorba se dobija od nekoliko vrsta ribe. Probajte sa kombinacijom glavoča i iverk, bele ribe i skuše ili koje vam padnu na pamet.

Kulinarski Saveti - Kako skuvati uskršnja jaja?Kulinarski Saveti

Kako skuvati uskršnja jaja?

17.02.2017

Postoje određena pravila kojih bi se trebalo pridržavati kada kuvamo jaja za Uskrs. Prvo je potrebno izabrati odgovarajuću posudu. Temperatura i minutaža takođe imaju značaj.

Kulinarski Saveti - Začini, koji čine krompir neodoljivimKulinarski Saveti

Začini, koji čine krompir neodoljivim

14.02.2017

Kada razmislimo o različitim jelima uz koja ide krompir, on se kombinuje sa različitim [proizvodima], pa ćemo nazbrojati najprikladnje mirise koje obavezno treba dodati krompiru, nezavisno od toga šta smo pripremili sa njima.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne