- Dvorište i Bašta
- Ishrana kod problema
- Kulinarske Vesti
- Kulinarski Saveti
- PR Objave
- Praznična Trpeza
- Šta da skuvam
- Šta je zbog čega korisno
- Zanimljivo
ZanimljivoKako odabrati zrelu i slatku lubenicu?
29. nov.
Kristina Chernikova
ZanimljivoKoliko i kakvu vodu piti?
17. nov.
Nadejda Nedeva
ZanimljivoZašto avokado nazivaju krvavim?
29. okt.
Nadejda Nedeva
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Istorija čokolade koju su napisali AsteciDrvo kakaa koje raste u divljini bilo je poznato Majama i Astecima, koji su ga koristili kao sredstvo plaćanja. U prevodu njegovo ime znači Jelo bogova, zbog energije koju daje svojim poštovaocima.
25. okt.
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaDa li ste čuli za kafu sa maslacem? Ova nova vrsta sa malo neobičnim nazivom je zapravo veoma elementarna kombinacija kafe sa prirodnom masnoćom.
25. okt.
Sorte grožđa za vinoU vinu je istina - tako kaže poznata fraza koja se pripisuje Rimljanima. Zadržaćemo se ukratko na nekim od najpoznatijih sorti grožđa za crno i belo vino.
11. okt.
1
Sazrevanje vina i kako vino stariVino je jedan od onih proizvoda, koji vremenom dobijaju sve bolje kvalitete. Koji je razlog što čuvanje vina njegovo sazrevanje vremenom čini ukus boljim?
10. okt.
Koliko kalorija ima avokado?Avokado je ukusno i korisno voće, pa ga možete jesti za doručak, ručak ili večeru. Konzumiranje avokada treba da bude umereno, jer sadrži dosta kalorija i masti, makar i nezasićene.
01. okt.
Prava istorija piceViše od 93 odsto ljudi na svetu jelo je picu i to je pravi rekord za masovnu konzumaciju bilo koje hrane. Kakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane?
28. sep.
Armanjak - simbol luksuza i dobrog ukusaU kulinarstvu Armanjak može da se koristi za pravljenje najrazličitijih jela, za aromatizovanje keksa i kolača, za začinjavanje salata.
06. sep.
Sezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicimaNe postoje jasno formulisana pravila i koja hrana ide uz jake alkoholne napitke, s obzirom na to da kada ih poslužite, oni su dovoljni sami po sebi i čak nije potrebno nešto što biste stavili na sto
06. sep.
Kojim najčešće korišćenim proizvodima se ne sme predozirati?Hleb, jaja, banane su proizvodi, koje konzumiramo svakog dana. Sa kojim često korišćenim proizvodima ne treba preterivati?
05. sep.
Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?Zavisnost od čokolade je nekontrolisana konzumacija velikih količina čokolade uprkos znanju da će to pokazati neblagotvorne posledice po zdravlje.
30. avgust
Odabrani Članci
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 741
Recepti
7 869
11 318
Drugo