- Hranljive Namirnice
- Konservansi i E-dodaci
- Mahunarke i žitarice
- Mesa i kobasice
- Mlečni Proizvodi
- Orašasti plodovi i Semenke
- Povrće
- Riba i Morski Plodovi
- Voće
- Vrste Alkoholnih Pića
- Vrste Gljiva
- Vrste Vina
PovrćeRabarbara
21. jul
Rosi Stoyanova
PovrćeKiseljak
21. jul
Rosi Trifonova
PovrćeKomorač
17. jul
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
BobBob /Vicia Faba L. / predstavlja jednogodišnju biljku iz porodice mahunarki. Boba ima široku primenu u kulinarstvu. Bob je koristan kod parkinsonove bolesti.
10. jul
BambusNa dalekom Istoku bambus je ukorenjen u tradiciji i svim sferama života. Bambus ima široku primenu u kulinarstvu. Gajenje bambusa. Bambus i feng šui.
05. jul
BoranijaBoranija (Phaseolus vulgaris) je jednogodišnja biljka, koja raste od juna pa sve do jesenjih meseci, avgusta - septembra. U suštini boranija predstavlja neuzrele plodove pasulja koji se nalaze u mahuni. Ova biljka je veoma osetljiva na niske temperature i
05. jul
Kineski KupusKineski kupus je dijetalno i lekovito povrće, i veoma korisna hrana kod brojnih oboljenja. Kineski kupus ima veoma prijatnu aromu i ukus i često ulazi u sastav brojnih salata. Sastav kineskog kupusa.
27. jun
VlašacVlašac, poznat još i kao sibirski ili divlji luk, je popularan začin za salate, supe i sva jela, koja se pripremaju sa ovim začinom.
24. jun
BatatBatat je vrsta slatkog krompira. Batat ima veliku hranljivu vrednost i nizak glikemijski indeks, što ga čini pogodnim za dijabetičare. Batat može da se priprema pržen, pečen, sotiran.
23. jun
PatlidžanPatlidžan je povrće, bogato vaitaminima i fitonutrijentima, koji imaju antioksidansno dejstvo. Patlidžan je hrana za mozak i koristan je za srce. Kuvanje patlidžana.
23. jun
Šećerna RepaŠećerna repa jse koristi u lečenju različitih oboljenja. Šećerna repa je bogata fosforom, kalijumom i manganom. Šećerna repa pomaže kod različitih oboljenja.
21. jun
LobodaLoboda pripada velikoj porodici biljaka Loboda, u koju spada 100 rodova i 1500 vrsta. Prilikom pripremanja lobode koristite sveže ubrane listove. Gajenje lobode.
13. jun
PaprikaPaprike sadrže vitamin B6, fitohemikalije kao što su likopen i beta-karoten, folate, kalijum i mnogo vlakana. Ljute paprike sadrže i dodatnu materiju, nazvanu kapsacin. Vrste paprika.
12. jun
Odabrani
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 820
Recepti
7 889
11 374
Drugo