Začini

Začini

Sve o začinima , čemu koriste i kada da ih koristimo. Začini u srpskoj i internacionalnoj kuhinji.
GlutaminatZačiniGlutaminat
30. jun
Rosi Trifonova
KaparZačiniKapar
30. jun
Rosi Trifonova
Limunska TravaZačiniLimunska Trava
29. jun
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Makovo SemeMakovo Seme
28. jun
Makovo seme se dobija od uljanog maka. Makovo seme ima fini ukus orašatog voća. Razlikuje se od opijumskog maka, od koga se pravi opijum. Eterično ulje od makovog semena leči. Makovo seme se koristi za peciva, slatkiše i sosove.
MisoMiso
27. jun
Miso (Miso) je tradicionalni japanski začin koje se smatra za jedan od najkorisnijih na celom svetu. Miso se koristi za pripremu istoimene supe. Miso ojačava imuni sistem i čuva od nekih vrsta raka.
ČubarČubar
24. jun
Čubar je jedan od najstarijih začina na svetu, a u Bugarskoj vekovima ima široku popularnost. Ukus popularne šarene soli ne bi bio isti, da u njoj nema čubra.
Crni KuminCrni Kumin
15. jun
Crni kumin je vredna biljka, koja se koristi od pre 8000 godina. Crni kumin je moćan imunostimulans, koji se koristi kod različitih zdravstvenih problema. Crni kumin ima preko 100 aktivnih sastojaka.
ŠafranŠafran
11. jun
Smatra se da je šafran jedan od najstarijih korišćenih začina. Jak karakterističan miris šafrana i sposobnost da boji jela obezbeđuju njegovu široku primenu. Šafran ima i brojne koristi za zdravlje.
Selen (biljka)Selen (biljka)
07. jun
Selen je nezamenjiv začin za riblju čorbu i jagnjetinu. Osim što koristi kao začin, on sadrži mnogo eteričnih ulja i pomaže kod kašlja. Selen stimuliše sistem za izlučivanje, kardio-vaskularni i nervni sistem.
KuminKumin
02. jun
Kumin je jedan od najpopularnijih začina u svetu i kod nas. Kumin se redovno dodaje različitim kobasicama od mlevenog i seckanog mesa, kao i domaćim kobasicama i sudžuku.
Divlji luk - SremušDivlji luk - Sremuš
31. maj
Divlji luk (Allium Ursinum), poznat i kao sremuš ili medveđi luk, je višegošnja zeljasta biljka iz porodice lukova. Sremuš se koristi kao začin u brojnim jelima. Sremuš širi krvne sudove.
MajoranMajoran
22. maj
Majoran je klasičan začin za prženu džigericu. Majoran se smatra srodnim origanu. Sve o majoranu na jednom mestu.
SusamSusam
15. maj
Susam nije samo odličan izvor bakra i mangana, već sadrži i dva jedinstvena sastojka - sezamin i sezamolin. Seme susama je najstariji poznati začin. Istorij