Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koji začin se za šta koristi?Koji začin se za šta koristi?
25. nov.
Svaki začin je pogodniji za određeno jelo od drugog. Đumbir odgovara pečenoj svinjetini, ćuftama, pečenom prasetu, kineskim supama i jelima, voćnim salatama.
Kako sačuvati cveklu?Kako sačuvati cveklu?
24. nov.
Cvekla se najbolje čuva u podrumu, pošto tamo ne može da prodre sunčeva svetlost, a temperatura je niska.
Kratki vodič za pravljenje kuvanog vinaKratki vodič za pravljenje kuvanog vina
24. nov.
Kuvano vino je odličan dodatak prijatnom hladnijem vremenu. Mnogi ljudi veruju da su sangria i špriceri za leto, dok je Kuvano i začinjeno vino za jesen i zimu. Kratko uputstvo za kuvanje vina:
U koja jela se dodaje kardamom?U koja jela se dodaje kardamom?
22. nov.
Kardamom nije samo aromatičan, već je i veoma koristan začin. Majstori kuvari savetuju domaćice da često koriste ovaj nezasluženo zanemaren začin.
Usoljavanje ribeUsoljavanje ribe
22. nov.
Usoljavanje ribe je tradicionalan i jednostavan način za njeno očuvanje. Usoljena riba može da se čuva dugo vremena. Za usoljavanje ribe koristi se krupna so.
Šta kuvati sa bundevom?Šta kuvati sa bundevom?
14. nov.
Idejama o upotrebi bundeve u kuvanju treba dodati i objašnjenje da ona nema jaku aromu i zato je dobro začiniti je jačim začinima. Sa čime se slaže bundeva? Šta da skuvamo sa bundevom?
Šta je voćno povrće?Šta je voćno povrće?
11. nov.
Ljudski um deli biljke na voće i povrće. Dakle, postoji i njihova malo poznata podgrupa - voćno povrće.
Kako se konzervira bundeva?Kako se konzervira bundeva?
08. nov.
U slučaju da nemate dovoljno prostora za čuvanje bundeve, morate da je konzervirate. Evo nekoliko načina da konzervirate bundevu tako da možete uživati u njenoj slatkoći tokom cele godine.
Uz šta ide bundeva?Uz šta ide bundeva?
08. nov.
Bundeva se često služi tokom zimske sezone. Svojim blagim ukusom i divnom aromom postaje omiljeni sastojak u brojnim receptima, a da li znate sa čime se najbolje slaže?
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Kako se spremaju zamrznuti vrganji?
03. nov.
Zamrznuti vrganji se spremaju izuzetno jednostavno. Za početak pečurke treba da se odmrznu pre upotrebe. Pogledajte više: