Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?
08. dec.
Zanimljivo
Smanjivanje njene konzumacije je dobra ideja za sve koji preteruju sa kafom. Evo nekoliko uspešnih koraka za to.
Tajna savršenog musa od kestenaTajna savršenog musa od kestenaBilo da je kuvan ili pečen, kesten je podjednako ukusan i koristan. Od njega se prave neverovatni deserti. Jedan od njih je mus od kestena koji se pojavljuje kao francuska klasika. Kako da ga pripremimo?
Zdravstvene koristi od pasjeg trnaZdravstvene koristi od pasjeg trnaPasji trn ili vučji trn i vukodržica jedna je od najkorisnijih biljaka na svetu. Koristi se od davnina i pronalazi široku upotrebu u kineskoj medicini. Pogledajte opširnije.
Štete od gume za žvakanjeŠtete od gume za žvakanjeŽvakaća guma prouzrokuje preteranu suvoću u ustima, zato što stvara disbalans prilikom stvaranja pljuvačke. Pogledajte koje su još štetnosti žvake.
Zatezanje kože nakon mršavljenjaZatezanje kože nakon mršavljenjaOpuštena koža je jedna od najneprijatnijih stvari koje se povezuju sa brzim mršavljenjem, lišenim fizičke aktivnosti. Evo nekoliko saveta kako da se izborite sa opuštenom kožom.
Fleksitarijanstvo - fleksibilna poluvegetarijanska dijetaFleksitarijanstvo - fleksibilna poluvegetarijanska dijeta
05. dec.
Dijete
Fleksitarijanstvo je termin koji je nedavno nastao kako bi opisao dijetu onih koji se pretežno hrane kao vegetarijanci, ali ponekad jedu i meso.
Koristi sirove hraneKoristi sirove hraneSirova hrana je korisna i zdrava, jača zube i desni, ali treba da se vodi računa sa njom. Pogledajte koje su koristi od sirove hrane.
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Najlepša akvafaba se dobija od leblebija. Bez obzira na to da li ste vegan ili ne, ovo neverovatno otkriće vam daje polje za nove eksperimente u kuhinji, koji mogu da budu veoma interesantni.
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeKako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeU ovom tekstu videćete recepte za kore za tortu, kako biste ih sami napravili. Kada imate osnovu, možete da je nadogradite svojom maštom i napravite fantastična slatka iskušenja.
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljakBosiljak je jedan od najaromatičnijih i najkorisnijih začina i ukoliko ga pravilno osušite, njegova čarobna aroma će trajati veoma dugo. Tako ćete tokom cele zime imati pod rukom ukusan i aromatičan začin za različite vrste jela.
Zdravstvene koristi crne ribizleZdravstvene koristi crne ribizleSamo 100 grama njega obezbeđuje 300 od dnevne potrebe za vitaminom C. Antioksidansi još pozitivno utiču na zdravlje očiju, tako što štite od pojave katarakte.
Kako da očistimo zagorelo posuđe?Kako da očistimo zagorelo posuđe?
01. dec.
Zanimljivo
Čišćenje zagorelog posuđa je najneprijatniji i težak kućni posao čiji su rezultati nesigurni. A vremenom se svo kućno posuđe istroši i potrebno mu je ili veoma dobro čišćenje.
Pile ili riba - šta je zdravije?Pile ili riba - šta je zdravije?U većini dijeta kao korisno, niskokalorično i meso koje ima pravu vrednost preporučuju se piletina i riba. Ali koje od ovog dvoga je zdravije za konzumaciju?
Ukusne tajne cvekleUkusne tajne cvekleUkoliko se ne plašite da eksperimentišete u kuhinji i niste ljubitelj jela sa mesom, onda je cvekla povrće za koje smo sigurni da zaslužuje vašu pažnju.
Gajenje bosiljkaGajenje bosiljkaBosiljak je jednogodišnja biljka, koja se odlikuje svojim karakterističnim mirisom. Ima uspravnu, razgranatu, četvorougaonu, kratkodlaku ili skoro golu stabljiku visoku 20-60 cm.
Koji šećer je koristan za zube?Koji šećer je koristan za zube?Ukus je od onih čula koja su veoma dobro razvijena, a zavisnost od slatkiša je često sretana. Međutim, treba da se nae onaj slatki ukus koji ne šteti zubim. Da li postoji takvo slatko?
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kućeLuk je jedan od najpotrebnijih sastojaka u kuhinji. On se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus. Kako da pravilno čuvamo luk kod kuće?
Zašto voda ima lekovite moći i kako utiče na nas?Zašto voda ima lekovite moći i kako utiče na nas?Još od davnina voda je korišćena u lekovite svrhe. Ina zauzima važno mesto u kinskoj medicini - Kinezi su koristili vodu za oporavak oštećenog hormona u organizmu.
8 prednosti dijete sa malo ugljenih hidrata8 prednosti dijete sa malo ugljenih hidrata
28. nov.
Dijete
Poznata po svojoj efikasnosti u borbi sa kilogramima, dijeta sa malo ugljenih hidrata se fogusira na unos hrane bogate mastima i proteinima, ograničavajući ugljene hidrate.
Kako da peremo voće i povrće?Kako da peremo voće i povrće?Da bismo se zaštitili od svih štetnih supstanci koje sadrže, neophodno je pravilno oprati voće i povrće pre jela.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade