Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?Smanjivanje njene konzumacije je dobra ideja za sve koji preteruju sa kafom. Evo nekoliko uspešnih koraka za to.
08. dec.
ZanimljivoTajna savršenog musa od kestenaBilo da je kuvan ili pečen, kesten je podjednako ukusan i koristan. Od njega se prave neverovatni deserti. Jedan od njih je mus od kestena koji se pojavljuje kao francuska klasika. Kako da ga pripremimo?
08. dec.
Šta da skuvamZdravstvene koristi od pasjeg trnaPasji trn ili vučji trn i vukodržica jedna je od najkorisnijih biljaka na svetu. Koristi se od davnina i pronalazi široku upotrebu u kineskoj medicini. Pogledajte opširnije.
07. dec.
Šta je zbog čega korisnoŠtete od gume za žvakanjeŽvakaća guma prouzrokuje preteranu suvoću u ustima, zato što stvara disbalans prilikom stvaranja pljuvačke. Pogledajte koje su još štetnosti žvake.
07. dec.
Šta je zbog čega korisnoZatezanje kože nakon mršavljenjaOpuštena koža je jedna od najneprijatnijih stvari koje se povezuju sa brzim mršavljenjem, lišenim fizičke aktivnosti. Evo nekoliko saveta kako da se izborite sa opuštenom kožom.
05. dec.
Ishrana kod problemaFleksitarijanstvo - fleksibilna poluvegetarijanska dijetaFleksitarijanstvo je termin koji je nedavno nastao kako bi opisao dijetu onih koji se pretežno hrane kao vegetarijanci, ali ponekad jedu i meso.
05. dec.
DijeteKoristi sirove hraneSirova hrana je korisna i zdrava, jača zube i desni, ali treba da se vodi računa sa njom. Pogledajte koje su koristi od sirove hrane.
04. dec.
Šta je zbog čega korisnoAkvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Najlepša akvafaba se dobija od leblebija. Bez obzira na to da li ste vegan ili ne, ovo neverovatno otkriće vam daje polje za nove eksperimente u kuhinji, koji mogu da budu veoma interesantni.
04. dec.
Kulinarski SavetiKako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeU ovom tekstu videćete recepte za kore za tortu, kako biste ih sami napravili. Kada imate osnovu, možete da je nadogradite svojom maštom i napravite fantastična slatka iskušenja.
03. dec.
Kulinarski SavetiKako da osušimo bosiljakBosiljak je jedan od najaromatičnijih i najkorisnijih začina i ukoliko ga pravilno osušite, njegova čarobna aroma će trajati veoma dugo. Tako ćete tokom cele zime imati pod rukom ukusan i aromatičan začin za različite vrste jela.
03. dec.
Kulinarski SavetiZdravstvene koristi crne ribizleSamo 100 grama njega obezbeđuje 300 od dnevne potrebe za vitaminom C. Antioksidansi još pozitivno utiču na zdravlje očiju, tako što štite od pojave katarakte.
02. dec.
Šta je zbog čega korisnoKako da očistimo zagorelo posuđe?Čišćenje zagorelog posuđa je najneprijatniji i težak kućni posao čiji su rezultati nesigurni. A vremenom se svo kućno posuđe istroši i potrebno mu je ili veoma dobro čišćenje.
01. dec.
ZanimljivoPile ili riba - šta je zdravije?U većini dijeta kao korisno, niskokalorično i meso koje ima pravu vrednost preporučuju se piletina i riba. Ali koje od ovog dvoga je zdravije za konzumaciju?
01. dec.
Šta je zbog čega korisnoUkusne tajne cvekleUkoliko se ne plašite da eksperimentišete u kuhinji i niste ljubitelj jela sa mesom, onda je cvekla povrće za koje smo sigurni da zaslužuje vašu pažnju.
01. dec.
Kulinarski SavetiGajenje bosiljkaBosiljak je jednogodišnja biljka, koja se odlikuje svojim karakterističnim mirisom. Ima uspravnu, razgranatu, četvorougaonu, kratkodlaku ili skoro golu stabljiku visoku 20-60 cm.
01. dec.
Dvorište i BaštaKoji šećer je koristan za zube?Ukus je od onih čula koja su veoma dobro razvijena, a zavisnost od slatkiša je često sretana. Međutim, treba da se nae onaj slatki ukus koji ne šteti zubim. Da li postoji takvo slatko?
30. nov.
Šta je zbog čega korisnoKako pravilno da čuvamo luk kod kućeLuk je jedan od najpotrebnijih sastojaka u kuhinji. On se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus. Kako da pravilno čuvamo luk kod kuće?
30. nov.
Kulinarski SavetiZašto voda ima lekovite moći i kako utiče na nas?Još od davnina voda je korišćena u lekovite svrhe. Ina zauzima važno mesto u kinskoj medicini - Kinezi su koristili vodu za oporavak oštećenog hormona u organizmu.
28. nov.
Šta je zbog čega korisno8 prednosti dijete sa malo ugljenih hidrataPoznata po svojoj efikasnosti u borbi sa kilogramima, dijeta sa malo ugljenih hidrata se fogusira na unos hrane bogate mastima i proteinima, ograničavajući ugljene hidrate.
28. nov.
DijeteKako da peremo voće i povrće?Da bismo se zaštitili od svih štetnih supstanci koje sadrže, neophodno je pravilno oprati voće i povrće pre jela.
27. nov.
Kulinarski SavetiNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade