Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
5 umirujućih čajeva koji se bore protiv simptoma prehlade i gripaKada se osetite umorno, ne prestajeti da kijate, kašljajte i boli vas sve od prehlade ili gripa, sve što želite je da legnete u svoj mekani krevet i zavučete se pod topli pokrivač.
17. okt.
Šta je zbog čega korisnoKako da sami napravite domaći sušeni lukLuk nas oduševljava svojim nebrojenim korisnim svojstvima. To je obavezna namirnica u svakoj kuhinji, jer je deo pripreme gotovo svih jela. Sušeni luk je dobra alternativa svežem luku.
17. okt.
Kulinarski SavetiPravila kod kuvanja pasuljaKada je reč o kuvanju zrelog pasulja, nezavisno od koje je sorte, potopite ga prethodne noći u dovoljnoj količini vode. Kada kuvate zreo pasulj, nikada ne stavljajte so na početku kuvanja.
16. okt.
Kulinarski SavetiMančego sir - šta treba da znamoIako je tvrd, konzistencija sira Mančego je veoma masna. Ukusni sir Mančengo je kulinarski ponos Španaca i često se servira kao tradicionalni tapas zajedno sa pršutom hamon.
16. okt.
Mlečni ProizvodiZeleni orasi - koristi i primenaZeleni orasi imaju široku primenu u narodnoj medicini, obzirom na to da imaju veoma korisna svojstva. Pogledajte neke primene zelenih oraha.
15. okt.
Šta je zbog čega korisnoAmarantMladi listovi amaranta uspešno se kombinuju sa raznim povrćem iz bašte. Amarant je dobar za ukusne i dijetalne janije, sveže salate, pite i lagane supe.
15. okt.
BiljkeKako se čuva vino?Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. IKako se čuva vino?
14. okt.
ZanimljivoLekovita svojstva ljuski orahaU narodnoj medicini koriste se svi delovi oraha ljuska, jezgro i membrana. Ljuska oraha ima pozitivan efekat na sve procese u organizmu.
14. okt.
Šta je zbog čega korisnoBlitva - koristi, svojstva i primenaBlitva je lisnato povrće, često sretano u mediteranskoj kuhinji. Posebno je popularna njegova primena u italijanskoj hrani, uključujući rižoto i picu.
13. okt.
Šta je zbog čega korisnoBiserni pirinač - šta treba da znamoBiserni ili pearl pirinač zuči nekako kraljevski. Ali šta predstavljabiserni pirinač i šta treba da znamo o njemu?
12. okt.
Kulinarski SavetiAnisAnis nam je poznat pretežno kao začin specifičnog ukusa. Koristi se hiljadama godina u kulinarstvu i ima brojne koristi za zdravlje.
12. okt.
ZačiniLjoskavacOdvarak od plodova ljoskavca deluje tako što snižava temperaturu, diuretično, pomaže izbacivanju kamena u bubregu, utiče blagotvorno na jetru kod kamena u žuči i žutice, a takođe deluje i na srce.
10. okt.
BiljkePesto Đenoveze - simbol italijanske kuhinjePesto đenoveze potiče iz čudesne italijanske oblasti Ligurije - raskrsnice i mesta susreta mnogih kultura od davnina.
10. okt.
Kulinarski SavetiŠta je to branč?Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Termin se pojavljuje u dalekoj 1895. godini, a malo nakon toga postaje žargon za engleske studente i opisuje obilnu konzumaciju hrane tokom vikenda u satima između 11:00 i 14:0
09. okt.
ZanimljivoPečeni ili sirovi orašasti plodovi?Orašasti plodovi su izuzetno zdravi. Predstavljaju savršen međuobrok, koji će vam obezbediti sve neophodne materije. Međutim, kako da ih koristimo - pečene ili sirove?
09. okt.
Šta je zbog čega korisnoKoje biljno mleko se za šta koristi?Biljna mleka kao što je bademovo mleko, ovseno mleko, već klasično sojino mleko i druga dobijaju ogromnu popularnost širom sveta. Kako se koriste biljna mleka?
09. okt.
Kulinarski SavetiKako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?Najukusnija i najmekša slanina je ona sa leđa životinje. Slanina se odvaja od zakane svinje drugog dana nakon klanja, kada se meso ohladi i očvrsne.
08. okt.
Kulinarski SavetiPametne ideje za upotrebu kore od pomorandžeKora od pomorandže će držati mačke daleko od vas, sakupljaće puževe u bašti, dodaće aromu vašem čaju i očistiće vam kuću. Zbog toga sledeći put kada rešite da oljuštite pomorandžu, pomislite o tome da li ćete izbaciti koru.
08. okt.
Kulinarski SavetiNovi recepti
Novi saveti
Pratite nas
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Odabrani
Omiljena jela
- Vrsta Jela
- Stepen Težine
- Sezonska Kuhinja
- Ostale kategorije
- Internacionalni
- Način Obrade