Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Najnovije

Pogledaj najnovije članke, recepte i savete na Bonapeti.rs
5 umirujućih čajeva koji se bore protiv simptoma prehlade i gripa5 umirujućih čajeva koji se bore protiv simptoma prehlade i gripaKada se osetite umorno, ne prestajeti da kijate, kašljajte i boli vas sve od prehlade ili gripa, sve što želite je da legnete u svoj mekani krevet i zavučete se pod topli pokrivač.
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni lukLuk nas oduševljava svojim nebrojenim korisnim svojstvima. To je obavezna namirnica u svakoj kuhinji, jer je deo pripreme gotovo svih jela. Sušeni luk je dobra alternativa svežem luku.
Pravila kod kuvanja pasuljaPravila kod kuvanja pasuljaKada je reč o kuvanju zrelog pasulja, nezavisno od koje je sorte, potopite ga prethodne noći u dovoljnoj količini vode. Kada kuvate zreo pasulj, nikada ne stavljajte so na početku kuvanja.
Mančego sir - šta treba da znamoMančego sir - šta treba da znamoIako je tvrd, konzistencija sira Mančego je veoma masna. Ukusni sir Mančengo je kulinarski ponos Španaca i često se servira kao tradicionalni tapas zajedno sa pršutom hamon.
Zeleni orasi - koristi i primenaZeleni orasi - koristi i primenaZeleni orasi imaju široku primenu u narodnoj medicini, obzirom na to da imaju veoma korisna svojstva. Pogledajte neke primene zelenih oraha.
AmarantAmarant
15. okt.
Biljke
Mladi listovi amaranta uspešno se kombinuju sa raznim povrćem iz bašte. Amarant je dobar za ukusne i dijetalne janije, sveže salate, pite i lagane supe.
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Zanimljivo
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. IKako se čuva vino?
Lekovita svojstva ljuski orahaLekovita svojstva ljuski orahaU narodnoj medicini koriste se svi delovi oraha ljuska, jezgro i membrana. Ljuska oraha ima pozitivan efekat na sve procese u organizmu.
Blitva - koristi, svojstva i primenaBlitva - koristi, svojstva i primenaBlitva je lisnato povrće, često sretano u mediteranskoj kuhinji. Posebno je popularna njegova primena u italijanskoj hrani, uključujući rižoto i picu.
Kako da ispečemo orahe?Kako da ispečemo orahe?Pogledajte nekoliko načina da ispečete orahe.
Biserni pirinač - šta treba da znamoBiserni pirinač - šta treba da znamoBiserni ili pearl pirinač zuči nekako kraljevski. Ali šta predstavljabiserni pirinač i šta treba da znamo o njemu?
AnisAnis
12. okt.
Začini
Anis nam je poznat pretežno kao začin specifičnog ukusa. Koristi se hiljadama godina u kulinarstvu i ima brojne koristi za zdravlje.
LjoskavacLjoskavac
10. okt.
Biljke
Odvarak od plodova ljoskavca deluje tako što snižava temperaturu, diuretično, pomaže izbacivanju kamena u bubregu, utiče blagotvorno na jetru kod kamena u žuči i žutice, a takođe deluje i na srce.
Pesto Đenoveze - simbol italijanske kuhinjePesto Đenoveze - simbol italijanske kuhinjePesto đenoveze potiče iz čudesne italijanske oblasti Ligurije - raskrsnice i mesta susreta mnogih kultura od davnina.
Šta je to branč?Šta je to branč?
09. okt.
Zanimljivo
Branč je kombinacija breakfast (doručak) i lunch (ručak), tj. doručko-ručak. Termin se pojavljuje u dalekoj 1895. godini, a malo nakon toga postaje žargon za engleske studente i opisuje obilnu konzumaciju hrane tokom vikenda u satima između 11:00 i 14:0
Pečeni ili sirovi orašasti plodovi?Pečeni ili sirovi orašasti plodovi?Orašasti plodovi su izuzetno zdravi. Predstavljaju savršen međuobrok, koji će vam obezbediti sve neophodne materije. Međutim, kako da ih koristimo - pečene ili sirove?
Koje biljno mleko se za šta koristi?Koje biljno mleko se za šta koristi?Biljna mleka kao što je bademovo mleko, ovseno mleko, već klasično sojino mleko i druga dobijaju ogromnu popularnost širom sveta. Kako se koriste biljna mleka?
Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?Najukusnija i najmekša slanina je ona sa leđa životinje. Slanina se odvaja od zakane svinje drugog dana nakon klanja, kada se meso ohladi i očvrsne.
Pametne ideje za upotrebu kore od pomorandžePametne ideje za upotrebu kore od pomorandžeKora od pomorandže će držati mačke daleko od vas, sakupljaće puževe u bašti, dodaće aromu vašem čaju i očistiće vam kuću. Zbog toga sledeći put kada rešite da oljuštite pomorandžu, pomislite o tome da li ćete izbaciti koru.
DimnjačaDimnjača
08. okt.
Biljke
U nemačkoj narodnoj medicini napitak od dimnjače se koristi kod bolesti jetre, kamena u bubregu, upala mokraćnih puteva, otoka, čireva na želucu, zatvora, skorbuta.

Omiljena jela

  • Vrsta Jela
  • Stepen Težine
  • Sezonska Kuhinja
  • Ostale kategorije
  • Internacionalni
  • Način Obrade