Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
AnđelikaAnđelika /Angelica/, poznata kao lekovita anđelika, anđelica, angelika je dvogodišnja zeljasta biljka koja ima ispravljeno stablo koje dostiže visinu 100-150 cm. Deo stabla na vrhu je razgranat....
25. avgust
Kineska anđelikaSastav kineske anđelike
U lekovite svrhe se koristi koren kineske anđelike....
12. april
Anđeoska čorbaAnđeosla čorba je dijetetska, občno se konzumira nakon takozvane ishrane žitaricama Petra Danova. Čorba je odgovarajuća za ishranu nakon dijete.
U oko 2 litre vrele vode stavite oljuštenu i sitno iseckanu šargarepu, krompir...
08. april
2
Anđeoska tortaZagrejati rernu na 180 stepeni. Zajedno prosejati obe vrste brašna.
Umutiti belanca u sneg, sjediniti sa vanilom i šećerom i nastaviti sa mućenjem.
Pažljivo sjedniti sa brašnom i sipati u kalup za pečenje. Peći 45-50...
15. mart
Domaća anđeoska tortaDomaća anđeoska torta se sprema veoma jednostavno.
Smesa od belanaca, kokosovog brašna, šećera i vode se zameša rukom.
Posle se postepeno stavlja po celom kalupu. Osnova se peče u umerenoj rerni 20 minuta....
30. jul
Anđeoska čorba od jajaOd samo pet elemenata anđeoska čorba je realno izuzetno ukusna i aromatična! Gotova je veoma brzo i ako su jaja domaća, ukus je još zasićeniji! Može da se sprema tokom svih godišnjih doba!...
16. okt.
Anđeoska torta sa kajsijamaZa pripremu torte se prvo počinje sa korom. Pripremamo dve čiste i potpuno suve staklene posude u koje odvajamo belanca od žumanaca. Treba da budemo veoma precizni i pažljivi, zato što i najmanji ostaci žumanca neće dozvoliti...
29. sep.
Kolač Anđeoska hrana (Angel Food Cake)Rerna 170 stepeni, donji i gornji grejač i ventilator;
Kalup za kuglof, rebrast 25/26 cm i visine 7 cm, namazan parčetom maslaca i posut sa malo brašna.
Umutite belanca na penu i u porcijama dodajte šećer. Mutite u posudi...
07. avgust
Anđeoska supa za ishranu nakon dijete sa pšenicomVažno je da se Anđeoska supa priprema na ovaj način bez masnoće, budući da su upravo ova 4-5 sastojka najpogodnija za prvi dan Ishrane - prestanak posta....
09. mart
Koji čaj je najbolji posle večere?Čaj od anđelike i čaj od mirođije mogu se koristiti za stimulisanje procesa varenja. Ako želite da probate egzotičnije ukuse, možete uzeti pu-erh čaj, takođe poznat kao puer....
29. sep.
Dijeta sa pšenicomDesetog dana se posti tako što se uz pšenicu za ručak i večeru dodaje takozvana anđeoska supa (celi oguljeni krompiri, peršun, limun, voda, malo soli). Važan uslov je da žvaćete 99 puta....
08. januar
Kako da pobedimo nadimanje stomaka?Kod problema sa stomakom prouzrokovanih hranom i kod pojave gasova, preporučuje se upotreba nasečenog korena anđelike, koji se prelije vrelom vodom i kasnije se ta voda pije....
06. feb.
Najbolja hrana i sredstva protiv zgrušavanja krviTakve su kora vrbe (ona je prirodni aspirin), korenje anđelike i sladića, sok od aloe vere i lekovita kalanhoja, tinktura od divljeg kestena, listovi i plodovi gloga, šišarke hmelja, listovi i kora lešnika, listovi žalfije...
08. april
Kako da izađemo na kraj sa nevaljalim detetomNažalost, ovaj tip dece je izuzetna retkost i ako ste roditelj takvog malog anđela, obavezno u ovom trenutku treba da osetite veliko olakšanje....
05. jul
KlinavčeČaj od korena klinavćeta u kombinaciji sa kineskom anđelikom se koristi za lečenje anemije. Kada se kombinuje sa cimetom, onda se koristi za lečenje prehlade i utrnulosti....
19. april
Jednostavni trikovi za sitostu vidu da ne govorimo o tradicionalnim supama sa suvišnim brašnom i pavlakom, već o običnim jelima kao što je ekonomična supa, gaspačo, paradajz supa, čorba sa pečurkama, boršč bez mesa, bistra supa, supa bez zaprške, anđeoska...
26. avgust
Šest znakova da ne uzimate dovoljno kalijuma"Konzumiranjem više voća i povrća bogatim kalijumom vas može učiniti raspoloženijim", kaže Anđela Lemond, govornik Akademije ishrane i dijetetike, pošto je vašim ćeijama potreban kalijum da bi ispunjavale svoje dnevne zadatke...
10. jul
Klasični patišpanjNe zove se slučano ova vrsta kolača od strane Engleza anđeoska hrana, u grubom prevodu (angel food cake) i to je zato što je patišpanj uvek lagan, delikatne strukture, veoma mekan i nežan....
11. maj
Najpopularnije vrste testenina (paste)Anđeoska kosa /Capelli D’angelo/ - ovo je duga i tanka testenina, finija od običnih špageta. Obično su zavijeni u loptu. Zbog svoje strukture značajno brže se spremaju. Pogodne su za laganija jela....
17. mart