Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pečen bakalar u rerniAko koristite posoljen bakalar, treba da ga natopite u vodi od 12 do 24 sata, menjajući vodu povremeno.
2. Namažite dno posude s maslinovim uljem i stavite filete kožom na dole....
26. maj
Bakalar u maslacu sa citrusimaGotove filete bakalara rasporedite u porcije i brzo prelijte aromatičnim citrusnim maslacem.
Servirajte bakalara u maslacu sa citrusima sa majonezom, posutu peršunom i sa svežom salatom ili krompirićima.
Prijatno!...
17. jun
Bakalar na sicilijanski načinU nelepljivu tepsiju se ređaju fileti bakalara i pokrivaju se smesom iz tiganja. Stoje u rerni na 200°C 10 minuta.
Recept za bakalar na sicilijanski način je za 4 osobe, ali mislim da će i za dvoje biti malo....
11. okt.
Pohovani bakalar sa patlidžanomIsecite file bakalara na krupnije komade i posolite. U hladnu smesu od patlidžana dodajte panko prezle i dobro promešajte.
Uvijte filete bakalara u smesu za pohovanje od patlidžana uz pomoć providne folije....
14. maj
Bakalar na napolitanski načinFilete bakalara isecite na krupne komade, posolite ih i pobiberite, uvaljajte u brašno i ispržite u zagrejanom maslinovom ulju. Meso bakalara je nežno, pa pazite da vam se ne raspadne. Ostavite ga na ubrus....
22. maj
Bakalar sa pirinčem i krompiromOljuštite krompir i isecite ga na tanke šajbne, luk isecite na polumesece i dve vrste povrća poređajte po krajevima obilno namazane posude za pečenje, tako da u centru bude prazno mesto.
Pospite solju, suvom mirođijom,...
21. jun
Prženi bakalar sa kukuruznim brašnomOperite, očistite i isecite ribu. Posolite i pobiberite. Ostavite tako jedan sat.
Stavite brašno u posudu. Uvaljajte lepo ribu sa obe strane.
Stavite tiganj sa uljem da se ugreje.
Pržite ribu sa obe stane dok ne...
25. april
Pečeni bakalar sa čeri paradajzomPoslužujemo pečenog bakalara sa čeri paradajzom sa garnirungom po izboru....
12. jul
Prženi bakalar sa toplim garnirungomPoslužujemo toplog prženog bakalara sa toplim garnirungom sa garnirungom od krompira....
08. januar
Bakalar u rerni sa krompirom i jabukama1. Operite i osušite filete ribe. Možete da koristite one s kožom ili bez. Natrljajte ih maslinovim uljem i solju i stavite u frižider.
2. Skuvajte krompir, ali ga nemoje raskuvati. Oljuštite i isecite na šajbne debljine...
07. dec.
Bakalar sa sosom od norveškog jastoga1. Isecite svo povrće. Norveške jastoge po želji oljuštite, da bi ste koristili glave i oljušten deo za bujon. Ja uvek imam zamrznute kožice, zato koristim njih, a jastoge ostavljam cele u sosu. U oba slučaja će biti dobro...
24. okt.
Bakalar sa kaparom i paradajz sosomBakalar sa kaparom i paradajz sosom je sjajna ideja za letnju večeru.
Prijatno!...
13. sep.
BakalarPosledica toga jeste da tihookeanski bakalar spada u ugrožene vrste, kao i atlantski bakalar i tuna....
13. sep.
File od bakalara u medenom sosuPosolite riblje filete i uvaljate ih u brašno. U širokom tiganju zagrejte malo masnoće.
Stavite ribu kožom na dole i propržite je sa obe strane dok ne postane zlatasta. Izvadite je na kuhinjski ubrus.
U istoj masnoći...
25. april
Ćuftice od bakalara u air fryer-uBakalar skuvajte u šerpi sa vodom 5-10 minuta.
Izvadite, ocedite i stavite u posudu.
Iskidajte na male komade i ostavite da se riba bakalar ohladi.
Dodajte žumance, beli luk i so. Dobro izmešajte....
08. januar
Riba bakalar ElegantePrvo počinjemo sa garnirungom da bi bio gotov, zato što riba bude mnogo brzo.
1. Propržimo luk, sitno iseckan, papriku na trakice (ne mnogo fine) u ugrejanom ulju i sa prstohvatom soli.
2. Kad povrće omekša dodajem...
08. nov.
Domaći usoljeni bakalarPre nego što bude spremljen, bakalar se natopi u vodi na 24 sata, tako što se voda menja barem 2 puta....
25. avgust
Bakalar ispod korice od krompiraU tiganju ugrejte supenu kašiku maslinvog ulja, luk sitno isecite pržite ga dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite i ostavite da se ohladi.
U posudu stavite luk, belanca, skrob, so i biber.
Izrendajte krompir sitnije,...
27. januar
Bakalar Ahoariero (Španski riblji specijalitet)Sos koji se odvojio prilikom pečenja bakalara možete takođe sipati u gotovo jelo i da dobro promešate. Mnogo je aromatičan i začiniće dodatno....
09. dec.
Pire od bakalaraSkuvajte krompir u posoljenoj vodi, ostavite da se ohladi, oljuštite i isecite na komade.
Operite ribu i stavite je sa kožom na dole u vrelu vodu, da je pokriva dva prsta. Korsitimo file sa kožom da se meso ne bi raspalo...
02. avgust