Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Pečen bakalar u rerniPečen bakalar u rerni
26. maj
Ako koristite posoljen bakalar, treba da ga natopite u vodi od 12 do 24 sata, menjajući vodu povremeno. 2. Namažite dno posude s maslinovim uljem i stavite filete kožom na dole....
Bakalar u maslacu sa citrusimaBakalar u maslacu sa citrusima
17. jun
Gotove filete bakalara rasporedite u porcije i brzo prelijte aromatičnim citrusnim maslacem. Servirajte bakalara u maslacu sa citrusima sa majonezom, posutu peršunom i sa svežom salatom ili krompirićima. Prijatno!...
Bakalar u air fryer-uBakalar u air fryer-u
12. mart
Prijatno uz bakalar u air fryer-u....
Bakalar na sicilijanski načinBakalar na sicilijanski način
11. okt.
U nelepljivu tepsiju se ređaju fileti bakalara i pokrivaju se smesom iz tiganja. Stoje u rerni na 200°C 10 minuta. Recept za bakalar na sicilijanski način je za 4 osobe, ali mislim da će i za dvoje biti malo....
Pohovani bakalar sa patlidžanomPohovani bakalar sa patlidžanom
14. maj
Isecite file bakalara na krupnije komade i posolite. U hladnu smesu od patlidžana dodajte panko prezle i dobro promešajte. Uvijte filete bakalara u smesu za pohovanje od patlidžana uz pomoć providne folije....
Bakalar na napolitanski načinBakalar na napolitanski način
22. maj
Filete bakalara isecite na krupne komade, posolite ih i pobiberite, uvaljajte u brašno i ispržite u zagrejanom maslinovom ulju. Meso bakalara je nežno, pa pazite da vam se ne raspadne. Ostavite ga na ubrus....
Bakalar sa pirinčem i krompiromBakalar sa pirinčem i krompirom
21. jun
Oljuštite krompir i isecite ga na tanke šajbne, luk isecite na polumesece i dve vrste povrća poređajte po krajevima obilno namazane posude za pečenje, tako da u centru bude prazno mesto. Pospite solju, suvom mirođijom,...
Prženi bakalar sa kukuruznim brašnomPrženi bakalar sa kukuruznim brašnom
25. april
Operite, očistite i isecite ribu. Posolite i pobiberite. Ostavite tako jedan sat. Stavite brašno u posudu. Uvaljajte lepo ribu sa obe strane. Stavite tiganj sa uljem da se ugreje. Pržite ribu sa obe stane dok ne...
Pečeni bakalar sa čeri paradajzomPečeni bakalar sa čeri paradajzom
12. jul
Poslužujemo pečenog bakalara sa čeri paradajzom sa garnirungom po izboru....
Riba bakalar na normandijski načinRiba bakalar na normandijski način
25. okt.
Prijatno sa ribom bakalarom na normandijski način!...
Prženi bakalar sa toplim garnirungomPrženi bakalar sa toplim garnirungom
08. januar
Poslužujemo toplog prženog bakalara sa toplim garnirungom sa garnirungom od krompira....
Bakalar u rerni sa krompirom i jabukamaBakalar u rerni sa krompirom i jabukama
07. dec.
1. Operite i osušite filete ribe. Možete da koristite one s kožom ili bez. Natrljajte ih maslinovim uljem i solju i stavite u frižider. 2. Skuvajte krompir, ali ga nemoje raskuvati. Oljuštite i isecite na šajbne debljine...
Bakalar sa sosom od norveškog jastogaBakalar sa sosom od norveškog jastoga
24. okt.
1. Isecite svo povrće. Norveške jastoge po želji oljuštite, da bi ste koristili glave i oljušten deo za bujon. Ja uvek imam zamrznute kožice, zato koristim njih, a jastoge ostavljam cele u sosu. U oba slučaja će biti dobro...
Bakalar sa kaparom i paradajz sosomBakalar sa kaparom i paradajz sosom
13. sep.
Bakalar sa kaparom i paradajz sosom je sjajna ideja za letnju večeru. Prijatno!...
Bakalar za Božić na meksički načinBakalar za Božić na meksički način
21. okt.
Bakalar za Božić na meksički način je gotov....
BakalarBakalar
13. sep.
Posledica toga jeste da tihookeanski bakalar spada u ugrožene vrste, kao i atlantski bakalar i tuna....
File od bakalara u medenom sosuFile od bakalara u medenom sosu
25. april
Posolite riblje filete i uvaljate ih u brašno. U širokom tiganju zagrejte malo masnoće. Stavite ribu kožom na dole i propržite je sa obe strane dok ne postane zlatasta. Izvadite je na kuhinjski ubrus. U istoj masnoći...
Ćuftice od bakalara u air fryer-uĆuftice od bakalara u air fryer-u
08. januar
Bakalar skuvajte u šerpi sa vodom 5-10 minuta. Izvadite, ocedite i stavite u posudu. Iskidajte na male komade i ostavite da se riba bakalar ohladi. Dodajte žumance, beli luk i so. Dobro izmešajte....
Pohovani bakalarPohovani bakalar
17. jun
Posolite blago bakalar i isecite na srednje velike zalogaje....
Prženi bakalarPrženi bakalar
08. maj
Prženu ribu Bakalar poslužite sa kriškama limuna i majonezom. Prijatno!...
Riba bakalar EleganteRiba bakalar Elegante
08. nov.
Prvo počinjemo sa garnirungom da bi bio gotov, zato što riba bude mnogo brzo. 1. Propržimo luk, sitno iseckan, papriku na trakice (ne mnogo fine) u ugrejanom ulju i sa prstohvatom soli. 2. Kad povrće omekša dodajem...
Domaći usoljeni bakalarDomaći usoljeni bakalar
25. avgust
Pre nego što bude spremljen, bakalar se natopi u vodi na 24 sata, tako što se voda menja barem 2 puta....
Bakalar ispod korice od krompiraBakalar ispod korice od krompira
27. januar
U tiganju ugrejte supenu kašiku maslinvog ulja, luk sitno isecite pržite ga dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite i ostavite da se ohladi. U posudu stavite luk, belanca, skrob, so i biber. Izrendajte krompir sitnije,...
Bakalar Ahoariero (Španski riblji specijalitet)Bakalar Ahoariero (Španski riblji specijalitet)
09. dec.
Sos koji se odvojio prilikom pečenja bakalara možete takođe sipati u gotovo jelo i da dobro promešate. Mnogo je aromatičan i začiniće dodatno....
Pire od bakalaraPire od bakalara
02. avgust
Skuvajte krompir u posoljenoj vodi, ostavite da se ohladi, oljuštite i isecite na komade. Operite ribu i stavite je sa kožom na dole u vrelu vodu, da je pokriva dva prsta. Korsitimo file sa kožom da se meso ne bi raspalo...