Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Meso BivolaMeso bivola (bivolje meso) se dobija od krupnih sisara - bivola. Ovoj porodici sisara pripada veliki broj vrsta, a neke od njih su i izumrle. Kao i goveda, bivoli pripadaju porodici Artiodactyla....
16. okt.
Bivolji kotletiBlago izlupajte bivolje kotlete. Posolite ih, dodajte biber i vegetu. Dobro premažite senfom i ostavite u frižider makar 24 sata, da se sve izmarinira.
Zagrejte roštilj, pa ga premažite slaninom....
05. april
Marinirani bivolji biftekNakon toga ispecite bivolje meso sa obe strane na podmazanom električnom roštilju, roštilju ili ploči.
Servirajte marinirani bivolji bon file sa garnirungom po izboru....
13. januar
Domaći bivolji sirMleko se stavlja na hladnu paru i zatim se zagreva na 68 stepeni. Zatim se sačeka da se ohladi do 34 stepena i siri se sa 1 kašičicom kvasca. Sačekajte 40 minuta da se usiri.
Isecite na kokce 5 cm. Sačekajte 10 minuta...
10. januar
Bivolje MlekoBivolje mleko u kulinarstvu
Bivolje mleko se može koristiti za direktnu konzumaciju u tečnom stanju, ili prerađeno, u obliku različitih proizvoda....
16. avgust
Bivolja pljeskavicaStavite gotove bivolje pljeskavice u prethodno nauljanu tavu i pecite 25-30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni....
27. mart
Tarator sa bivoljim mlekomU odgovarajuću posudu sipamo katak. Krastavac oljuštimo, isečemo po dužini i odvojimo semenke. Isečemo na kockice srednje veličine.
Orahe potopimo prethodne noći i sameljemo u blenderu. Beli luk izgnječimo i pomešamo sa...
08. maj
Pečurke punjene bivoljim siromZa to vreme isecite bivolji sir i špek salamu na kocke.
Izvadite pečurke iz rerne i punite ih špek salamom i sirom.
Preko narendajte kačkavalj. Po želji, posipajte malo soli....
10. maj
1
Italijanski slepljeni keksići Bivolje okoItalijanski slepljeni keksići Bivolje oko ili biscotti occhio di bue izazivaju mnogo simpatija, kako zbog toga što njihov oblik veoma podseća na dobre oči stoke, tako i zbog toga što su toliko dobri i jednostavni za pripremu...
26. januar
Brze đuvečare sa bivoljim mesomKrompir oljuštimo i sečemo na sitne kockice. Luk takođe isečemo na kockice, a paprike sečemo na male ivice.
Na dno svake đuvečare stavljamo po 1 supenu kašiku ulja.
U svaku đuvečaru podelimo ravnomerno krompir. Dodajemo...
12. maj
Lepinje punjene bivoljim sirom i jajimaUživajte uz lepinje punjene bivoljim sirom i jajima! Savršene su za doručak!...
14. jul
Keks Bivolje oko sa želeom od dunjaMaslac se pomeša sa šećerom dok se ne dobije mekana smesa. Jaja se dodaju jedno za drugim neprestano mešajući.
Brašno se proseje i u njega se dodaje prašak za pecivo. Lagano se dodaje i brašno u smesu od jaja. Na kraju...
20. feb.
Zelena miks salata sa kinoom i bivoljim siromPromešajte dobro, poređajte odozgo isečena jaja i pospite susamom zelenu miks salatu sa kinoom i bivoljim sirom....
16. maj
Slane kiflice sa bivoljim kiselim mlekom i kobasicomBivolje mleko promešamo sa vodom (blago zagrejanom) i sipamo u udubljenje.
Zamesimo glatko srednje meko testo da se ne lepi za radnu površinu i ruke. Oblikujemo loptu, namažemo je obilno i vraćamo u posudu....
24. nov.
Supa sa njokama u Instant PotuZa one kod kuće koji vole servirala sam supu tako što sam odozgo posula domaći bivolji sitni sir....
04. januar
Zdravstvene koristi bivoljeg mlekaBivolje mleko je bogat izbor minerala i vitamina, zahvaljujući čemu je nadaleko poznato po svojoj nutritivnoj vrednosti....
13. jul
SirAli tokom rata nacisti su ubili mnogo bivola, a Italijani su počeli da ga prave od kravljeg mleka. Maskarpone, koji je obavezan kada se pravi tiramisu, je najmasniji italijanski sir....
09. april
Kako sazreva sir?Prema sirovini, kod nas se sirevi dele na nekoliko vrsta:
- Kozji sir i bivolji sir;
- Kravlji sir;
- Ovčiji sir;
- Mešavina;
Osim toga, sirevi se dele i prema oblasti u kojoj su napravljeni....
17. jun
MocarelaAko ne možete naći bivolje mleko, onda se mocarela može napraviti i sa punomasnim kravljim mekom....
01. sep.
Salata od pesta i mocareleU dublju posudu iseckati mocarelu (najbolje je ako imate bivolju), pa dodati nekoliko kašičica sveže napravljenog pesta (po ukusu).
Posolitii pobiberiti (po ukusu). Posuti naseckanim peršunom....
02. januar
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraPrema proučavanjima eksperata za ishranu tri vrste divljači, najbolje za jelo su: meso bivola, aligatora i kengura....
29. dec.
Omlet u silikonskom kalupu u Instant PotuServirala sam omlet sa domaćim bivoljim kiselim mlekom!
Omlet u silikonskom kalupu u Instant Potu je veoma ukusan....
15. nov.