Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Meso BivolaMeso Bivola
16. okt.
Meso bivola (bivolje meso) se dobija od krupnih sisara - bivola. Ovoj porodici sisara pripada veliki broj vrsta, a neke od njih su i izumrle. Kao i goveda, bivoli pripadaju porodici Artiodactyla....
Bivolje MlekoBivolje Mleko
16. avgust
Koristi od bivoljeg mleka Čisto bivolje mleko povećava apetit i metabolizam....
Domaće bivolje kiselo mlekoDomaće bivolje kiselo mleko
20. nov.
Domaće bivolje kiselo mleko je veoma ukusno....
Italijanski slepljeni keksići Bivolje okoItalijanski slepljeni keksići Bivolje oko
26. januar
Italijanski slepljeni keksići Bivolje oko ili biscotti occhio di bue izazivaju mnogo simpatija, kako zbog toga što njihov oblik veoma podseća na dobre oči stoke, tako i zbog toga što su toliko dobri i jednostavni za pripremu...
Keks Bivolje oko sa želeom od dunjaKeks Bivolje oko sa želeom od dunja
20. feb.
Maslac se pomeša sa šećerom dok se ne dobije mekana smesa. Jaja se dodaju jedno za drugim neprestano mešajući. Brašno se proseje i u njega se dodaje prašak za pecivo. Lagano se dodaje i brašno u smesu od jaja. Na kraju...
Zdravstvene koristi bivoljeg mlekaZdravstvene koristi bivoljeg mleka
13. jul
Čuvanje bivoljeg mleka Sir od bivoljeg mleka pokazuje odlične karakteristike teksture....
Meso AjkuleMeso Ajkule
22. sep.
Meso sa ukusom opasne morkse grabljivice - to je meso ajkule. Meso ajkule se sa sigurnošću neće mnogima dopasti, ali, svakako, vredi da se proba. Sastav mesa ajkule Meso ajkule sadrži belančevine, male količine ...
Guščije mesoGuščije meso
02. sep.
Guščije meso se dobija od ptica, poznate kao guske (Anser). Guske pripadaju porodici Anatidae, a ima ih u Evropi, Aziji, Africi, Severnoj i Južnoj Americi. Još od davnina su ljudi gajili različite vrste gusaka i koristili...
Goveđe MesoGoveđe Meso
04. avgust
Kao namirnica govedina je poznata još od davnina. Rimljani, Nemci i Kartaginjani su gajili ovu vrstu stoke i koristili su je na najrazumniji mogući način. Danas svaka zemlja gaji na svoj način i prilagođava svojim uslovima...
Meso JelenaMeso Jelena
05. jun
Meso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso, koje može biti ili od divljih jelena ili onih domaćih, tj. odgajanih. Za razliku od drugih mesa, meso jelena se obično opisuje kao meso sa punim, jakim...
Prženo mesoPrženo meso
08. sep.
Isecite prethodno oprano i osušeno meso na velike parčiće. Probodite ih nožem, stavite ih u avan i dobro ga istucajte. Pospite začinima i dodajte iscekane na sitno luk i peršun. Zagrejte masnoću i ispržite u njemu meso...
Špikovano mesoŠpikovano meso
21. avgust
Uzimamo jedno lepo parče svinjetine, operemo ga i osušimo. Isečemo na male parčiće slaninu, beli luk i šargarepu. U gornji deo mesa, oštrim nožem pravimo proreze, u koje stavljamo komad belog luka, šargarepu i slaninu....
Meso od nojaMeso od noja
27. sep.
Meso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu. Oni dostižu težinu do 150 kilograma...
Konzervisano zečije mesoKonzervisano zečije meso
07. okt.
Očistite zečeve, operite ih dobro i ostavite tokom jedne noći da vise da se maksimalno ocede. Isecite ih na parčiće, pogodne za stavljanje u tegle, a grudni koš odstranite i skuvajte u posoljenoj vodi. Zagrejte ulje i...
Konjsko sušeno mesoKonjsko sušeno meso
02. feb.
Pripremljeno konjsko meso se očisti od svih žila i hrskavica. Ostavlja se samo mišić. Od njega se iseku komadi veličine po želji. Operu se, ostavljaju se da se dobro ocede i dobro se osuše krpom. U odgovarajuću posudu...
Meso sa karfiolomMeso sa karfiolom
04. mart
Isecite piletinu i propržite je na maslinovom ulju. Dodajte beli luk i praziluk i promešajte. Za to vreme podelite karfiol na cvetove i blanširajte u slanoj vodi 5-7 minuta. Karfiol dobro ocedite i sipajte u pleh...
Sterilizovano svinjsko mesoSterilizovano svinjsko meso
07. avgust
Kupila sam tri kilograma svinjskog mesa. Isekla sam na velike komade, posolila i propržila u mnogo ulja u velikoj šerpi. Odvojila sam nekoliko komada da ih skuvam. Preostalo meso sam poređala zbijeno u tegle, stavila...
Sušeno ovčije mesoSušeno ovčije meso
14. sep.
Očistite ovčije meso od različitih žila i masnoća. U odgovarajuću posudu sipajte morsku so i stavite meso odozgo. Preostalom solju pokrijte ovčetinu i stavite poklopac posude. Stavite u frižider da odstoji tako dva...
Domaće suvo mesoDomaće suvo meso
29. avgust
Očistite meso od žilica. Možete iseći na dva dela po dužini. Viljuštkom izbušite na nekoliko mesta. Pomešajte šećer sa solju. Lepo pokrijte komad ili komade krupnijom soli. Odozdo takođe stavite krupniju so. Pokrijte i ostavite...
Rolovano belo mesoRolovano belo meso
27. feb.
Pileće belo meso istanjiti kuhinjskim tučkom, pa posoliti sa obe strane. Kačkavalj iseći na sitnije kockice. Uzeti jednu šniclu pilećeg belog mesa i preko nje staviti jednu kockicu kačkavalja. Zatim uviti u rolnicu...
Špikovano svinjsko mesoŠpikovano svinjsko meso
16. mart
Šargarepe se iseku na kolutiće, beli luk se samo oguli, bez da se seče. Prave se prorezi po celom komad svinjskog vrata od otprilike 2 cm dužine i 2 cm dubine kako biste mogli da stavite u ove proreze po kolutić šargarepe...
Kuvano teleće mesoKuvano teleće meso
22. jun
Teleće grudi se stavljaju u odgovarajuću posudu, prelivaju se sa 6 čaša vrele vode, posole se. Dodaje se koren peršuna, kuva se na tihoj vatri, i stalno se skida pena. Bujon se procedi, kosti se odvoje od mesa, i meso...
Junačko pečeno mesoJunačko pečeno meso
23. januar
U posudi pomešajte maslinovo ulje sa suvim sastojcima i promešajte. Zamolite mesara u prodavnici, u kojoj ćete kupiti meso, da vam iseče kolenice na dva dela, možete ih i ostavite cele. Začinite kolenice smesom od začina...
Konzervisano ćureće mesoKonzervisano ćureće meso
21. april
Meso se iseče, dobro se posoli - na 1 kg mesa se stavlja 20 g soli ili 1 ravna kašika, poređa se na ngnutu površinu na bar 12 sati preko najlona na hladno mesto. Tako se ocedi od krvi. Zatvori se u tegle i kuva bar 2 sata...
Sosevi uz pačije mesoSosevi uz pačije meso
17. april
Verovatno smatrate da između jagnjećeg i pačijeg mesa ne može da bude napravljeno nikakvo poređenje. Nekim ljudima, koji imaju oštrije čulo ukusa, osećaju čak i karakterističan miris pačijeg mesa koji se smatra posebno...