Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Meso BivolaMeso bivola (bivolje meso) se dobija od krupnih sisara - bivola. Ovoj porodici sisara pripada veliki broj vrsta, a neke od njih su i izumrle. Kao i goveda, bivoli pripadaju porodici Artiodactyla....
16. okt.
Bivolje MlekoBivolje mleko u kulinarstvu
Bivolje mleko se može koristiti za direktnu konzumaciju u tečnom stanju, ili prerađeno, u obliku različitih proizvoda....
16. avgust
Italijanski slepljeni keksići Bivolje okoItalijanski slepljeni keksići Bivolje oko ili biscotti occhio di bue izazivaju mnogo simpatija, kako zbog toga što njihov oblik veoma podseća na dobre oči stoke, tako i zbog toga što su toliko dobri i jednostavni za pripremu...
26. januar
Keks Bivolje oko sa želeom od dunjaMaslac se pomeša sa šećerom dok se ne dobije mekana smesa. Jaja se dodaju jedno za drugim neprestano mešajući.
Brašno se proseje i u njega se dodaje prašak za pecivo. Lagano se dodaje i brašno u smesu od jaja. Na kraju...
20. feb.
Zdravstvene koristi bivoljeg mlekaČuvanje bivoljeg mleka
Sir od bivoljeg mleka pokazuje odlične karakteristike teksture....
13. jul
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuU kulinarstvu se koriste i sveži i sušeni listovi majčine dušice, a takođe i vrhovi sa još uvek neprocvetalim cvetovima. Vrhovi imaju istančan ukus i aromu i menjaju aromu i ukus različitim jelima....
11. avgust
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuOn je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku;
- U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
10. dec.
Meso AjkuleMeso sa ukusom opasne morkse grabljivice - to je meso ajkule. Meso ajkule se sa sigurnošću neće mnogima dopasti, ali, svakako, vredi da se proba.
Sastav mesa ajkule
Meso ajkule sadrži belančevine, male količine ...
22. sep.
Guščije mesoPred kulinarsku upotrebu meso treba da se odmrzne postepeno, kako ne bi promenilo ukus.
Spremanje guščijeg mesa
Meso guske je deo kulinarstva mnogih zemalja....
02. sep.
Goveđe MesoGovedina u kulinarstvu
Rebra, ribica i krmenadle od rebara, kontrafile, kare se obično spremaju tako što se peku u rerni, na roštilju ili tako što se griluju. Neki od njih se mogu i sotirati....
04. avgust
Meso JelenaMeso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso, koje može biti ili od divljih jelena ili onih domaćih, tj. odgajanih. Za razliku od drugih mesa, meso jelena se obično opisuje kao meso sa punim, jakim...
05. jun
Špikovano mesoDobijenom smesom dobro utrljamo špikovano meso.
Meso stavljamo u posudu u kojoj ćemo peći. Prelivamo masnoćom. Začinimo biberom, solju i nakon toga prelivamo belim vinom i vodom....
21. avgust
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Kada kuvamo, svi mi koristimo kulinarske savete i umeća, koji su nam preneti od baka i majki, takođe i kao zakon prihvatamo ono što čujemo ili vidimo u kulinarskim emisijama.
Da, mnoge stvar, na taj način naučene su...
03. april
Meso od nojaKuvanje nojevog mesa
Nojevo meso nije naročito rasprostranjeno na balkanskoj trpezi, ali uprkos tome široko se koristi u svetskom kulinarstvu. Priprema se lako i podložno je svakakvom začinjavanju....
27. sep.
Špikovano svinjsko mesoMožete da koristite recept za špikovano svinjsko meso bilo koju vrstu svinjetine....
16. mart
Domaće suvo mesoKad prođe vreme, meso operite tekućom vodom. Počnite da pritiskate i natopite krpom. Što više vode izađe to bolje.
Pomešajte začine po ukusu, možete dodati i druge po vašem izboru....
29. avgust
Kuvano teleće mesoBujon se procedi, kosti se odvoje od mesa, i meso se seče na krupne komade....
22. jun
Konzervisano ćureće mesoMeso se iseče, dobro se posoli - na 1 kg mesa se stavlja 20 g soli ili 1 ravna kašika, poređa se na ngnutu površinu na bar 12 sati preko najlona na hladno mesto. Tako se ocedi od krvi....
21. april
Sušeno ovčije mesoZakačite parče mesa na prohladno mesto i nakon desetak dana sušeno meso je spremno za konzumaciju.
Sušeno ovčije meso je gotovo....
14. sep.
Konzervisano zečije mesoZagrejte ulje i zapržite meso iz nekoliko puta, pri čemu je cilj da ga zapečete samo 2-4 minuta, dok ne pobeli.
Poređajte zečije meso u tegle po 800 ml....
07. okt.