Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Meso BivolaMeso Bivola
16. okt.
Meso bivola (bivolje meso) se dobija od krupnih sisara - bivola. Ovoj porodici sisara pripada veliki broj vrsta, a neke od njih su i izumrle. Kao i goveda, bivoli pripadaju porodici Artiodactyla....
Bivolje MlekoBivolje Mleko
16. avgust
Bivolje mleko u kulinarstvu Bivolje mleko se može koristiti za direktnu konzumaciju u tečnom stanju, ili prerađeno, u obliku različitih proizvoda....
Domaće bivolje kiselo mlekoDomaće bivolje kiselo mleko
20. nov.
Domaće bivolje kiselo mleko je veoma ukusno....
Italijanski slepljeni keksići Bivolje okoItalijanski slepljeni keksići Bivolje oko
26. januar
Italijanski slepljeni keksići Bivolje oko ili biscotti occhio di bue izazivaju mnogo simpatija, kako zbog toga što njihov oblik veoma podseća na dobre oči stoke, tako i zbog toga što su toliko dobri i jednostavni za pripremu...
Keks Bivolje oko sa želeom od dunjaKeks Bivolje oko sa želeom od dunja
20. feb.
Maslac se pomeša sa šećerom dok se ne dobije mekana smesa. Jaja se dodaju jedno za drugim neprestano mešajući. Brašno se proseje i u njega se dodaje prašak za pecivo. Lagano se dodaje i brašno u smesu od jaja. Na kraju...
Zdravstvene koristi bivoljeg mlekaZdravstvene koristi bivoljeg mleka
13. jul
Čuvanje bivoljeg mleka Sir od bivoljeg mleka pokazuje odlične karakteristike teksture....
Upotreba majčine dušice u kulinarstvuUpotreba majčine dušice u kulinarstvu
11. avgust
U kulinarstvu se koriste i sveži i sušeni listovi majčine dušice, a takođe i vrhovi sa još uvek neprocvetalim cvetovima. Vrhovi imaju istančan ukus i aromu i menjaju aromu i ukus različitim jelima....
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuPrimena natrijum benzoata u kulinarstvu
10. dec.
On je sadržan u borovnicama, suvom grožđu i dr. u svom prirodnom obliku; - U kulinarstvu natrijum benzoat se koristi za najrazličitije ciljeve....
Meso AjkuleMeso Ajkule
22. sep.
Meso sa ukusom opasne morkse grabljivice - to je meso ajkule. Meso ajkule se sa sigurnošću neće mnogima dopasti, ali, svakako, vredi da se proba. Sastav mesa ajkule Meso ajkule sadrži belančevine, male količine ...
Guščije mesoGuščije meso
02. sep.
Pred kulinarsku upotrebu meso treba da se odmrzne postepeno, kako ne bi promenilo ukus. Spremanje guščijeg mesa Meso guske je deo kulinarstva mnogih zemalja....
Goveđe MesoGoveđe Meso
04. avgust
Govedina u kulinarstvu Rebra, ribica i krmenadle od rebara, kontrafile, kare se obično spremaju tako što se peku u rerni, na roštilju ili tako što se griluju. Neki od njih se mogu i sotirati....
Meso JelenaMeso Jelena
05. jun
Meso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso, koje može biti ili od divljih jelena ili onih domaćih, tj. odgajanih. Za razliku od drugih mesa, meso jelena se obično opisuje kao meso sa punim, jakim...
Prženo mesoPrženo meso
08. sep.
Zagrejte masnoću i ispržite u njemu meso, dok ne bude gotovo....
Špikovano mesoŠpikovano meso
21. avgust
Dobijenom smesom dobro utrljamo špikovano meso. Meso stavljamo u posudu u kojoj ćemo peći. Prelivamo masnoćom. Začinimo biberom, solju i nakon toga prelivamo belim vinom i vodom....
Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!Mitovi u kulinarstvu koji su srušeni!
03. april
Kada kuvamo, svi mi koristimo kulinarske savete i umeća, koji su nam preneti od baka i majki, takođe i kao zakon prihvatamo ono što čujemo ili vidimo u kulinarskim emisijama. Da, mnoge stvar, na taj način naučene su...
Meso od nojaMeso od noja
27. sep.
Kuvanje nojevog mesa Nojevo meso nije naročito rasprostranjeno na balkanskoj trpezi, ali uprkos tome široko se koristi u svetskom kulinarstvu. Priprema se lako i podložno je svakakvom začinjavanju....
Špikovano svinjsko mesoŠpikovano svinjsko meso
16. mart
Možete da koristite recept za špikovano svinjsko meso bilo koju vrstu svinjetine....
Konjsko sušeno mesoKonjsko sušeno meso
02. feb.
Ovo konjsko sušeno meso je spremno za konzumaciju nakon 7 dana....
Meso sa karfiolomMeso sa karfiolom
04. mart
Meso sa karfiolom je veoma ukusno....
Rolovano belo mesoRolovano belo meso
27. feb.
Rolovano belo meso servirati i poslužiti uz prilog po želji....
Domaće suvo mesoDomaće suvo meso
29. avgust
Kad prođe vreme, meso operite tekućom vodom. Počnite da pritiskate i natopite krpom. Što više vode izađe to bolje. Pomešajte začine po ukusu, možete dodati i druge po vašem izboru....
Kuvano teleće mesoKuvano teleće meso
22. jun
Bujon se procedi, kosti se odvoje od mesa, i meso se seče na krupne komade....
Konzervisano ćureće mesoKonzervisano ćureće meso
21. april
Meso se iseče, dobro se posoli - na 1 kg mesa se stavlja 20 g soli ili 1 ravna kašika, poređa se na ngnutu površinu na bar 12 sati preko najlona na hladno mesto. Tako se ocedi od krvi....
Sušeno ovčije mesoSušeno ovčije meso
14. sep.
Zakačite parče mesa na prohladno mesto i nakon desetak dana sušeno meso je spremno za konzumaciju. Sušeno ovčije meso je gotovo....
Konzervisano zečije mesoKonzervisano zečije meso
07. okt.
Zagrejte ulje i zapržite meso iz nekoliko puta, pri čemu je cilj da ga zapečete samo 2-4 minuta, dok ne pobeli. Poređajte zečije meso u tegle po 800 ml....