Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Salata od blanširanog karfiolaBlanširati cvetove karfiola u kipućoj vodi, 6-7 minuta, da omekšaju.
Procediti, posuti solju, nekolko puta protresti i ostaviti da se hlade.
Umutiti preliv od pavlake, senfa i limunovog soka.
U ohlađeni karfiol dodati...
08. feb.
Ratatuj sa blanširanim paradajzomPrvo stavljamo jednu šerpu sa vodom da provri.
Povrće se opere i očisti. Luk, patlidžan, tikvica i paprike se iseku na kockice. Kad voda provri, paradajz se potapa na 1-2 minuta. Nakon toga se sipa u posudu sa hladnom...
28. sep.
Blanširan pirinač iz rerneOperite pirinač i stavite ga u odgovarajući pleh. Prelijte uljem i pecite u rerni, mešajte s vremena na vreme.
Kad pirinač počne da menja boju dodajte pečurke, zajedno sa marinadom, začinite solju, prstohvatom kurkume,...
02. jul
Top saveti za blanširanje i zamrzavanje paprikaObično se zahteva da paprike budu blanširane, ako želite da ih zamrznete u zamrzivaču, ali dosta domaćica sprema svoja jela samo i jedino blanširanjem paprika....
14. feb.
Kako da blanširate krompirAko ih blanširate za guljenje, onda ih stavite u šerpu sa kipućom vodom. Ako ih blanširate za zamrzavanje, sačekajte dok voda ne proključa, pre nego što ih ogulite i isečete....
19. sep.
Blanširana paprika u teglama za zimuGledać da okačimo i ovogodišnju Blanširanu papriku u teglama za zimu kada napravim sledeće nedelje....
11. sep.
Blanširan pirinač sa povrćem u tiganjuMožete da korsitite blanširan pirinač sa povrćem na tiganju za garnirung....
14. okt.
Koje su to zlatne tehnike za idealno blanširanje?Blanširanjem se odstranjuje specifičan miris nekih vrsta mesa ili gorak sok nekih namirnica. Kod blanširanja se čuvaju sva korisna svojstva i vitamini u namirnicama....
20. jul
Blanširani pirinač sa povrćem na kineski načinJelo je odgovarajuće kao dodatak ili prosto da brzo pripremimo nešto hranljivo gladnim ukućanima.
Operemo pirinač i skuvamo u šerpi sa vodom 1/3 sa malo soli dok voda ne ispari.
U vok tiganju propržimo sitno iseckanu...
01. sep.
Kako da blanširamo pirinač?Blanširanje je jedna od osnovnih tehnika kuvanja. To je proces u kome se blanširani proizvod - povrće ili meso - potapa u ključalu vodu na nekoliko minuta....
23. januar
Kako se blanširaju škampi?Škampi pripadaju namirnicama koje su veoma pogodne za blanširanje. To je zbog toga što one u stvari nemaju potrebe za dužim vremenom pripreme, a blanširani škampi se ljušte mnogo lakše nego sirovi....
19. feb.
Kako se kuva blanširani pirinač?Prilikom procesa blanširanja pirinča vitamini i minerali koji su sadržani u omotaču pirinča odlaze u zrna.
Pripremanje blanširanog pirinča
U principu, pirinač koji je blanširan kuva se otprilike 20 minuta....
15. januar
Neprocenjivi saveti za zamrzavanje brokolija i karfiolaSada su već spremni za blanširanje.
4. Karfiol i brokoli se blanširaju oko 7 minunta tako što se spuštaju u ključalu posoljenu vodu....
03. mart
Kako se blanšira krompirUkus nekog povrća se nakon blanširanja poboljšava - tako je na primer s krompirom. Ali blanširanje vodi do izvesnog gubitka vitamina C, šećera, kiselina i drugih rastvorivih materija....
11. maj
Kako da čuvamo šargarepePre nego što počnete da zamrzavate šargarepe, one treba da budu blanširane....
07. mart
Čuvanje i konzerviranje pečurakaMožete ih zamrznuti sirove, a mogli biste pre toga i da ih blanširate....
24. april
Kako da blanširamo pečurke?Cilj blanširanja je poboljšavanje kvaliteta namirnica, koje se kasnije mogu koristiti u daljem pripremanju hrane, ali i za konzerviranje.
Blanširanje pečuraka je veoma lako....
22. dec.
Kako se blanšira boranija?Hlađenje traje kao i blanširanje - ne duže od 3-4 minuta. Zatim se blanširana boranija ocedi od viška tečnosti i pakuje u odgovarajuće kese ili kutije za čuvanje u zamrzivaču....
01. jun
Kako se blanšira šargarepa?Blanširanje povrća je lak i često sretan proces kod obrade povrća za vreme njihovog kuvanja. Samo blanširanje dolazi iz Francuske i u bukvalnom prevodu znači prelivanje vrelom vodom....
27. feb.
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Možete da zamrznete cele blanširane klipove u zamrzivaču, ali oni zauzimaju mnogo prostora.
Zamrznuti kukuruz se čuva do godinu dana u zamrzivaču....
13. mart
Kako blanširati tikvice?Blanširanje je jedan od glavnih procesa u kuvanju. To je proces potapanja mesa ili povrća na nekoliko minuta u kipuću vodu, najbolje sa solju.
Blanširanje povrća se koristi kada će se ono zamrznuti....
19. januar
Kako se blanšira paradajz?Blanširanje je reč koja potiče iz francuskog jezika (blanchir) i označava prelivanje vrelom vodom.
Kako da blanširate paradajz?
Uvek birajte dobro sazrele i neoštećene plodove paradajza....
03. mart
Kako da zamrznemo kukuruz?Možete zamrznuti kukuruz u zrnu ili u klipu i bez blanširanja, ali to će uticati na njegov izgled i ukus....
20. dec.