Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Salata od blanširanog karfiolaSalata od blanširanog karfiola
08. feb.
Blanširati cvetove karfiola u kipućoj vodi, 6-7 minuta, da omekšaju. Procediti, posuti solju, nekolko puta protresti i ostaviti da se hlade. Umutiti preliv od pavlake, senfa i limunovog soka. U ohlađeni karfiol dodati...
Ratatuj sa blanširanim paradajzomRatatuj sa blanširanim paradajzom
28. sep.
Prvo stavljamo jednu šerpu sa vodom da provri. Povrće se opere i očisti. Luk, patlidžan, tikvica i paprike se iseku na kockice. Kad voda provri, paradajz se potapa na 1-2 minuta. Nakon toga se sipa u posudu sa hladnom...
Blanširani škampi u rerniBlanširani škampi u rerni
04. mart
Servirajte blanširane škampe u rerni sa čašom dobrog vina!...
Blanširan pirinač sa povrćemBlanširan pirinač sa povrćem
11. jun
Blanširani pirinač sa povrćem je gotov....
Blanširan pirinač iz rerneBlanširan pirinač iz rerne
02. jul
Operite pirinač i stavite ga u odgovarajući pleh. Prelijte uljem i pecite u rerni, mešajte s vremena na vreme. Kad pirinač počne da menja boju dodajte pečurke, zajedno sa marinadom, začinite solju, prstohvatom kurkume,...
Top saveti za blanširanje i zamrzavanje paprikaTop saveti za blanširanje i zamrzavanje paprika
14. feb.
Obično se zahteva da paprike budu blanširane, ako želite da ih zamrznete u zamrzivaču, ali dosta domaćica sprema svoja jela samo i jedino blanširanjem paprika....
Kako da blanširate krompirKako da blanširate krompir
19. sep.
Ako ih blanširate za guljenje, onda ih stavite u šerpu sa kipućom vodom. Ako ih blanširate za zamrzavanje, sačekajte dok voda ne proključa, pre nego što ih ogulite i isečete....
Blanširana paprika u teglama za zimuBlanširana paprika u teglama za zimu
11. sep.
Gledać da okačimo i ovogodišnju Blanširanu papriku u teglama za zimu kada napravim sledeće nedelje....
Blanširan pirinač sa povrćem u tiganjuBlanširan pirinač sa povrćem u tiganju
14. okt.
Možete da korsitite blanširan pirinač sa povrćem na tiganju za garnirung....
Koje su to zlatne tehnike za idealno blanširanje?Koje su to zlatne tehnike za idealno blanširanje?
20. jul
Blanširanjem se odstranjuje specifičan miris nekih vrsta mesa ili gorak sok nekih namirnica. Kod blanširanja se čuvaju sva korisna svojstva i vitamini u namirnicama....
Blanširani pirinač sa povrćem na kineski načinBlanširani pirinač sa povrćem na kineski način
01. sep.
Jelo je odgovarajuće kao dodatak ili prosto da brzo pripremimo nešto hranljivo gladnim ukućanima. Operemo pirinač i skuvamo u šerpi sa vodom 1/3 sa malo soli dok voda ne ispari. U vok tiganju propržimo sitno iseckanu...
Kako da blanširamo pirinač?Kako da blanširamo pirinač?
23. januar
Blanširanje je jedna od osnovnih tehnika kuvanja. To je proces u kome se blanširani proizvod - povrće ili meso - potapa u ključalu vodu na nekoliko minuta....
Kako se blanširaju škampi?Kako se blanširaju škampi?
19. feb.
Škampi pripadaju namirnicama koje su veoma pogodne za blanširanje. To je zbog toga što one u stvari nemaju potrebe za dužim vremenom pripreme, a blanširani škampi se ljušte mnogo lakše nego sirovi....
Kako se kuva blanširani pirinač?Kako se kuva blanširani pirinač?
15. januar
Prilikom procesa blanširanja pirinča vitamini i minerali koji su sadržani u omotaču pirinča odlaze u zrna. Pripremanje blanširanog pirinča U principu, pirinač koji je blanširan kuva se otprilike 20 minuta....
Neprocenjivi saveti za zamrzavanje brokolija i karfiolaNeprocenjivi saveti za zamrzavanje brokolija i karfiola
03. mart
Sada su već spremni za blanširanje. 4. Karfiol i brokoli se blanširaju oko 7 minunta tako što se spuštaju u ključalu posoljenu vodu....
Kako se blanšira krompirKako se blanšira krompir
11. maj
Ukus nekog povrća se nakon blanširanja poboljšava - tako je na primer s krompirom. Ali blanširanje vodi do izvesnog gubitka vitamina C, šećera, kiselina i drugih rastvorivih materija....
Kako da čuvamo šargarepeKako da čuvamo šargarepe
07. mart
Pre nego što počnete da zamrzavate šargarepe, one treba da budu blanširane....
Čuvanje i konzerviranje pečurakaČuvanje i konzerviranje pečuraka
24. april
Možete ih zamrznuti sirove, a mogli biste pre toga i da ih blanširate....
Kako da blanširamo pečurke?Kako da blanširamo pečurke?
22. dec.
Cilj blanširanja je poboljšavanje kvaliteta namirnica, koje se kasnije mogu koristiti u daljem pripremanju hrane, ali i za konzerviranje. Blanširanje pečuraka je veoma lako....
Kako se blanšira boranija?Kako se blanšira boranija?
01. jun
Hlađenje traje kao i blanširanje - ne duže od 3-4 minuta. Zatim se blanširana boranija ocedi od viška tečnosti i pakuje u odgovarajuće kese ili kutije za čuvanje u zamrzivaču....
Kako se blanšira šargarepa?Kako se blanšira šargarepa?
27. feb.
Blanširanje povrća je lak i često sretan proces kod obrade povrća za vreme njihovog kuvanja. Samo blanširanje dolazi iz Francuske i u bukvalnom prevodu znači prelivanje vrelom vodom....
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?
13. mart
Možete da zamrznete cele blanširane klipove u zamrzivaču, ali oni zauzimaju mnogo prostora. Zamrznuti kukuruz se čuva do godinu dana u zamrzivaču....
Kako blanširati tikvice?Kako blanširati tikvice?
19. januar
Blanširanje je jedan od glavnih procesa u kuvanju. To je proces potapanja mesa ili povrća na nekoliko minuta u kipuću vodu, najbolje sa solju. Blanširanje povrća se koristi kada će se ono zamrznuti....
Kako se blanšira paradajz?Kako se blanšira paradajz?
03. mart
Blanširanje je reč koja potiče iz francuskog jezika (blanchir) i označava prelivanje vrelom vodom. Kako da blanširate paradajz? Uvek birajte dobro sazrele i neoštećene plodove paradajza....
Kako da zamrznemo kukuruz?Kako da zamrznemo kukuruz?
20. dec.
Možete zamrznuti kukuruz u zrnu ili u klipu i bez blanširanja, ali to će uticati na njegov izgled i ukus....