Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Boranija u sosuOčistimo boraniju i odsečemo ivice mahune. Dodajemo i nju.
Ostavljamo da se krčka 20-30 minuta dok se paradajz sos ne zguse, a boranija ne upije mirise....
19. jul
Boranija u teglamaDobro operite boraniju u nekoliko voda i isecite ako je potrebno,
Prelijte vrelom vodom, poklopite i ostavite tako na 40 minuta.
Ocedite iz vode....
22. avgust
Uspešna boranija u rerniPrebacite boraniju u posudu za pečenje, pospite mirođijom i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta....
24. avgust
Posna boranija u šerpiBoraniju operemo i isečemo joj ivice. Posle sečemo na dva dela po sredini. Očistimo luk i sitno ga isečemo.
U šerpu na vatri stavljamo ulje da se ugreje....
27. dec.
Boranija iz tiganjaBoraniji dodati pasirani paradajz i vegetu i dinstati još 20 minuta. Boranija iz tiganja je gotova....
29. sep.
Boranija sa kobasicomDodati boraniju u crni luk, sipati 100 ml vode, poklopiti i dinstati dok boranija ne omekša. Ako voda uvri, dodati jos malo.
Kada je boranija gotova, sipati u posudu za pečenje....
30. nov.
Boranija sa krompiromPokrijte posudu poklopcem i stavite boraniju sa krompirom u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.
Pecite boraniju sa krompirom oko 40 minuta....
20. nov.
Boranija sa junetinomNaliti vodu i dodati boraniju.
Dodati lovorov list, so i biber po ukusu, iseckan peršun. Sve dobro promešati, poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko sat vremena uz povremeno mešanje....
01. feb.
Boranija iz rernePečemo na 200 stepeni oko 50 minuta dok krompir i boranija ne budu gotovi....
21. jul
Boranija sa lukomStavljamo boraniju i sitno isečen svež peršun.
Mešamo i ostavljamo da vri dok se ne zgusne. Serviramo sa kiselim mlekom, pomešanim sa pasiranim belim lukom.
Boranija sa lukom je mnogo ukusna....
28. dec.
Boranija sa piletinomDodajte boraniju, sitno iseckan beli luk, univerzalni začin i so po ukusu. Dobro promešamo.
Dodajtemo mlaku vodu i ostavljamo da se krčka na tihoj vatri dok piletina ne bude gotovo....
31. dec.
Boranija sa paradajzomBoraniju isecite, kao i luk i šargarepu na sitno. Stavite u odgovarajuću šerpu 4-5 kašika maslinovog ulja, gde ćete dinstati luk i šargarepu.
Kada omekšaju, dodajte boraniju i sipajte vodu....
24. jul
Boranija sa heljdomKada luk postaje providan, dodajte boraniju i kukuruz. Dobro promešajte i poklopite. Neka se tako dinsta sve nakratko.
Za to vreme operite heljdu. Dodajte je povrću zajedno sa 3 šolje vode....
07. jul
Boranija sa šargarepomBoranija se ocedi od tečnosti. U šerpi se zagreje ulje, sipamo isečenu glavicu luka i kockice šargarepe....
30. jul
Boranija sa ćufticamaIzvadimo ih i u istom ulju dinstamo iseckan luk, očišćenu i iseckanu boraniju, đumbir i začine.
Dodajemo alevu papriku i brašno. Sipamo 1 i 1/2 l vode, izmrvimo pileći bujon i dodajemo ćuftice....
01. avgust
Boranija sa jagnjetinomNakon toga u meso dodajemo povrće, boraniju i vraćamo u rernu dok ne bude sasvim gotovo.
Pomešamo brašno u malo vode i sipamo u boraniju da dobije gustinu. Nakraju dodajemo izgnječen beli luk sa mirođijom....
13. april
Boranija sa pršutomDodajemo boraniju, pršutu i dobro propžimo.
Pre nego što isključimo ringlu dodajemo začine i beli luk.
Sačekamo da se zaprži dok ne bude gotovo i posipamo mirođijom....
13. mart
Boranija sa svinjetinomnego što izvadite, beli luk sitno iseckajte ia posipajte boraiju, promešajte i posipajte odozgo peršun....
18. januar
Boranija u air fryer-uStavite boraniju i pržite 10 minuta. Izmešajte na petoj minuti.
Izvadite i poslužite odmah boraniju u air fryer-u....
11. jul
Boranija u rerni sa mesomStavite boraniju sa piletinom u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 30 minuta.
Gotovu boraniju u rerni sa mesom pospite peršunom i servirajte dok je topla....
18. jul
Brza boranija u ekspres loncuOčišćenu i opranu boraniju stavite u ekspres lonac zajedno sa oljuštenom i sitno iseckanom šargarepom, dodajte sitno iseckan beli luk, so po ukusu, alevu papriku, ulje i 500 ml vrele vode....
06. jun
Boranija u teglama za zimuOdaberite mladu i svežu boraniju. Operite i očistite je dobro. Ako je boranija dugačka, presecite je na pola. Prelijte je vrelom vodom i ostavite je u njoj dok ne omekša....
13. jul