Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Bujon za trežnjenjeBujon za trežnjenje
29. okt.
Na prstenu cara Solomona je pisalo: "I to će proći". Tako će proći i praznici Sveti Valentin i Sveti Trufun. Neka razmišljaju oni koji su preterali sa vinom, a mi ćemo misliti o njima. Osim tradicionalnih "lekova" za mamurluk...
Bujon sa piletinomBujon sa piletinom
06. april
Postepeno se u njega sipa bujon. Posipa se solju i biberom. Kuva se na slaboj vatri 10 minuta. Dodaje se na sitno isečeno pileće meso. Bujon se servira vruć....
Bujon od pečurakaBujon od pečuraka
18. okt.
Pečurke mogu da se serviraju kao garnirung, a bujon se koristi prema prvobitnoj zamisli....
Bujon od povrćaBujon od povrća
15. jun
Maslinovo ulje se zagreva, dodaje se luk, šargarepa, praziluk, celer, paradajz i peršun. Dinsta se oko 5 minuta. Dodaju se zrna bibera, karanfilić i lovorov list. Posoli se. Voda se sipa i ostavlja se da se krčka oko...
Bujon od ribeBujon od ribe
04. jul
Gotov bujon se procedi pre konzumacije....
Bogati bujon od povrćaBogati bujon od povrća
15. avgust
1
Često, kada opisujem svoje recepte, napišem da stavljam domaći bujon (mesni ili od povrća). Preporučujem da i bujon od povrća za obrok pripremite kod kuće....
Domaći bujon od zecaDomaći bujon od zeca
13. okt.
Naš domaći bujon od zeca je gotov. Ne solimo dodatno, samo se oslanjamo na povrće da začini bujon. Odmah nakon što se bujon ohladi, procedite....
Domaći bujon od ćuretineDomaći bujon od ćuretine
28. okt.
Domaći bujon od ćuretine se deli u posude i može se zamrznuti....
Domaći bujon od povrćaDomaći bujon od povrća
13. jun
Izvadite i oštrim nožem secite kockice kao bujon, vi odretite veličinu....
Bujon od povrća za mršavljenjeBujon od povrća za mršavljenje
17. jun
Operemo povrće i isečemo luk, šargarepu, celer, paškanat, repu, tikvicu, beli luk na krupnije komade. Papriku, kupus i peršun ne sečemo. Karfiol iskidamo na ružice, đumbir sečemo tanko i iseckamo peršun. U veliku šerpu...
Domaći teleći bujon od kostijuDomaći teleći bujon od kostiju
14. mart
Već pričamo o koristima kvalitetnog bujona. Probajte da napravite takav i sigurno nikada više nećete koristiti bujon u kocki....
Škotski bujonŠkotski bujon
24. jun
Jagnjeće meso pokrivamo sa 1.8 l vode i ostavljamo da provri. Skidamo penu, nakon toga dodajemo luk, začine i ječam. Ako je potrebno dodajemo još vode, ostavljamo da se krčka oko sat vremena. Dodajemo ostalo povrće, posipamo...
Vegetarijanski bujonVegetarijanski bujon
07. sep.
Vratite ga u kipući bujon i dodajte rezanca. Začinite bujon solju, biberom, dodajte maslac (može i ulje) i sok od limuna. Dodajte iseckan peršun i mirođiju....
Domaći pačiji bujonDomaći pačiji bujon
30. april
Izvadite meso i povrće iz bujona. Procedite pačiji bujon nekoliko puta....
Domaći jagnjeći bujonDomaći jagnjeći bujon
03. feb.
Ovaj jagnjeći bujon je odgovarajuć za razna jela, umesto da kupujemo, koristimo domaći bujon, koji najviše odgovara za malu decu....
Pravi domaći pileći bujonPravi domaći pileći bujon
12. januar
Pileći bujon je nezamenljivi sastojak za spremanje ukusnih i hranljivih jela. Domaće spremljeni bujon je cenjen veoma mnogo i kao osnova, zbog svojih hranljivih svojstava....
Kocka od povrća (bujon)Kocka od povrća (bujon)
23. sep.
Sve sastojke sitno iseckajte i stavite u tiganj kome se dno ne lepi, dok ne ispari sva voda od povrća. Dodajte so i ulje i često mešajte. Nakon toga ispasirajte i stavite u tiganj, da se malo osuši nakon pasiranja. Kada...
Kako da pripremite riblji bujonKako da pripremite riblji bujon
30. jun
Domaće pripremljen bujon se, pak, lako pravi i veoma je koristan i ukusan. Riblji bujon zadržava sve korisne sastojke....
Kuvane svinjske nogice u bujonuKuvane svinjske nogice u bujonu
19. feb.
Izvaditi ih i servirati cele, prelivene preceđenim bujonom....
Saveti za pripremu bujona od mesaSaveti za pripremu bujona od mesa
06. jun
Pre nego što sve omekša dodajemo i začine, nakon toga procedimo gotov bujon....
Kako da napravimo jagnjeći bujon?Kako da napravimo jagnjeći bujon?
28. feb.
Da li će biti od povrća, pileći, teleći bujon, on čini ukus naše gozbe neponovljivim. Domaći bujon se oibčno priprema od kostiju određene životinje i/ili odabranog povrća. Kako da napravite jagnjeći bujon?...
Japanske nudle u miso bujonu sa šitaki pečurkamaJapanske nudle u miso bujonu sa šitaki pečurkama
15. jun
Šitake pečurke se iseku na zalogaje, a tofu - na kocke. U 750 ml kipuće vode se rastvara miso pasta, dodaje se đumbir i dodaju se pečurke. Ostavljaju se oko 2 minuta. Nudle se stavljaju u kipuću vodu i ostavljaju se...
Kako da napravite domaći pileći bujon?Kako da napravite domaći pileći bujon?
26. april
Bujon je osnovni sastojak svih ukusnih supa i čorbi....
Kako se pravi bujon od ćuretine?Kako se pravi bujon od ćuretine?
08. dec.
Bujon se uglavnom priprema od kostiju životinja i povrća zajedno sa toplom vodom i raznim začinima. Za bujon se najčešće koriste šargarepa, celer, luk, pečurke i beli luk....
Pirinčane nudle u bujonu sa povrćem i tofu siromPirinčane nudle u bujonu sa povrćem i tofu sirom
13. mart
Pirinčane nudle u bujonu sa povrćem i tofu sirom mogu da se pospu naseckanim mladim lukom i susamovim semenom....