Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bujon za trežnjenjeNa prstenu cara Solomona je pisalo: "I to će proći". Tako će proći i praznici Sveti Valentin i Sveti Trufun. Neka razmišljaju oni koji su preterali sa vinom, a mi ćemo misliti o njima. Osim tradicionalnih "lekova" za mamurluk...
29. okt.
Bujon sa piletinomPostepeno se u njega sipa bujon. Posipa se solju i biberom.
Kuva se na slaboj vatri 10 minuta. Dodaje se na sitno isečeno pileće meso.
Bujon se servira vruć....
06. april
Bujon od pečurakaPečurke mogu da se serviraju kao garnirung, a bujon se koristi prema prvobitnoj zamisli....
18. okt.
Bujon od povrćaMaslinovo ulje se zagreva, dodaje se luk, šargarepa, praziluk, celer, paradajz i peršun. Dinsta se oko 5 minuta.
Dodaju se zrna bibera, karanfilić i lovorov list. Posoli se.
Voda se sipa i ostavlja se da se krčka oko...
15. jun
Bogati bujon od povrćaČesto, kada opisujem svoje recepte, napišem da stavljam domaći bujon (mesni ili od povrća). Preporučujem da i bujon od povrća za obrok pripremite kod kuće....
15. avgust
1
Domaći bujon od zecaNaš domaći bujon od zeca je gotov. Ne solimo dodatno, samo se oslanjamo na povrće da začini bujon.
Odmah nakon što se bujon ohladi, procedite....
13. okt.
Domaći bujon od ćuretineDomaći bujon od ćuretine se deli u posude i može se zamrznuti....
28. okt.
Domaći bujon od povrćaIzvadite i oštrim nožem secite kockice kao bujon, vi odretite veličinu....
13. jun
Bujon od povrća za mršavljenjeOperemo povrće i isečemo luk, šargarepu, celer, paškanat, repu, tikvicu, beli luk na krupnije komade.
Papriku, kupus i peršun ne sečemo. Karfiol iskidamo na ružice, đumbir sečemo tanko i iseckamo peršun.
U veliku šerpu...
17. jun
Domaći teleći bujon od kostijuVeć pričamo o koristima kvalitetnog bujona. Probajte da napravite takav i sigurno nikada više nećete koristiti bujon u kocki....
14. mart
Škotski bujonJagnjeće meso pokrivamo sa 1.8 l vode i ostavljamo da provri. Skidamo penu, nakon toga dodajemo luk, začine i ječam.
Ako je potrebno dodajemo još vode, ostavljamo da se krčka oko sat vremena. Dodajemo ostalo povrće, posipamo...
24. jun
Vegetarijanski bujonVratite ga u kipući bujon i dodajte rezanca.
Začinite bujon solju, biberom, dodajte maslac (može i ulje) i sok od limuna. Dodajte iseckan peršun i mirođiju....
07. sep.
Domaći pačiji bujonIzvadite meso i povrće iz bujona.
Procedite pačiji bujon nekoliko puta....
30. april
Domaći jagnjeći bujonOvaj jagnjeći bujon je odgovarajuć za razna jela, umesto da kupujemo, koristimo domaći bujon, koji najviše odgovara za malu decu....
03. feb.
Pravi domaći pileći bujonPileći bujon je nezamenljivi sastojak za spremanje ukusnih i hranljivih jela. Domaće spremljeni bujon je cenjen veoma mnogo i kao osnova, zbog svojih hranljivih svojstava....
12. januar
Kocka od povrća (bujon)Sve sastojke sitno iseckajte i stavite u tiganj kome se dno ne lepi, dok ne ispari sva voda od povrća.
Dodajte so i ulje i često mešajte. Nakon toga ispasirajte i stavite u tiganj, da se malo osuši nakon pasiranja. Kada...
23. sep.
Kako da pripremite riblji bujonDomaće pripremljen bujon se, pak, lako pravi i veoma je koristan i ukusan. Riblji bujon zadržava sve korisne sastojke....
30. jun
Kuvane svinjske nogice u bujonuIzvaditi ih i servirati cele, prelivene preceđenim bujonom....
19. feb.
Saveti za pripremu bujona od mesaPre nego što sve omekša dodajemo i začine, nakon toga procedimo gotov bujon....
06. jun
Kako da napravimo jagnjeći bujon?Da li će biti od povrća, pileći, teleći bujon, on čini ukus naše gozbe neponovljivim. Domaći bujon se oibčno priprema od kostiju određene životinje i/ili odabranog povrća.
Kako da napravite jagnjeći bujon?...
28. feb.
Japanske nudle u miso bujonu sa šitaki pečurkamaŠitake pečurke se iseku na zalogaje, a tofu - na kocke.
U 750 ml kipuće vode se rastvara miso pasta, dodaje se đumbir i dodaju se pečurke. Ostavljaju se oko 2 minuta.
Nudle se stavljaju u kipuću vodu i ostavljaju se...
15. jun
Kako da napravite domaći pileći bujon?Bujon je osnovni sastojak svih ukusnih supa i čorbi....
26. april
Kako se pravi bujon od ćuretine?Bujon se uglavnom priprema od kostiju životinja i povrća zajedno sa toplom vodom i raznim začinima. Za bujon se najčešće koriste šargarepa, celer, luk, pečurke i beli luk....
08. dec.
Pirinčane nudle u bujonu sa povrćem i tofu siromPirinčane nudle u bujonu sa povrćem i tofu sirom mogu da se pospu naseckanim mladim lukom i susamovim semenom....
13. mart