Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bukovača na roštiljuOdaberite sitnije i sveže bukovače. Očistite od korena i pospite solju i biberom. Iscedite limun i marinirajte pečurke u smesi od soka od limuna i maslinovom ulju 4-5 sati....
26. april
Bukovača sa pivomKuvajte 10 minuta ili dk se ne redukuje veći deo tečnosti koju su pustile bukovače.
Tada nalijte pivo i nastavite kuvanje još 8-10 minuta.
Pospite preostalim svežim peršunom i sa još soli, ako je neophodno....
07. jun
Bukovača sa maslacemOčišćene i isečene pečurke bukovače dinstamo u maslacu na kratko.
Dodajemo izgnjen beli luk, so i majčinu dušicu i kuvamo dok tečnost ne počne da isparava.
Ostavljamo pečurke da se prže dok ne dobiju zlatnu boju....
30. nov.
Posna bukovača u kokosovom mlekuBukovaču pripremite i iseckajte. Dodajte luku, poklopite i ostavite da se dinsta.
Nakon 7-8 minuta, naspite kokosovo mleko i ostavite da se kuva. Pred sam kraj kuvanja dodajte kari i biber....
08. april
Pohovana bukovača s pirinčanim brašnomOperemo i isečemo pečurke na krupne trakice.
Uvaljamo ih prvo u dva umućena jaja i 5 kašika pirinčanog brašna.
U zagrejanom tiganju s malo masnoće pržimo pečurke, a začinimo ih đumbirom i soli po ukusu.
Pržimo ih...
05. maj
Bukovače u rerniPečurke se operu, očiste i poređaju u podmazanu posudu za pečenje, ne seku se.
Kapne im se još malo maslaca i posole se. Peku se u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi.
Nakon samo nekoliko minuta imaćate ispečene...
27. jun
Pohovana bukovača sa biljnim majonezomIzvadite gotove pohovane pečurke na kuhinjski ubrus, a posle poređajte pohovane bukovače u tanjir za serviranje i servirajte sa aromatičnim majonezom....
24. feb.
1
Pečurke Bukovače na roštiljuZagrejte roštilj i poređajte bukovaču.
Pecite sa obe strane do zlatne boje.
Poslužite uz čašu ohlađenog belog vina.
Jedinstveno ukusne pečurke Bukovače na roštilju!...
21. okt.
Dinstana bukovača sa 5 vrsta lukaNa kraju dodajemo iseckanu bukovaču. Posolimo, dodamo malo vode i dinstamo dok voda ne ispari. Na kraju pobiberimo i serviramo....
08. april
Bukovača sa soja sosom u belim lukomBukovača sa soja sosom i belim lukom je mnogo ukusna....
12. januar
Krem čorba od bukovače i koprivePropržiti crni luk i isečenu bukovaču na zagrejanom maslacu desetak minuta.
Bukovaču i luk prebaciti iz tiganja u šerpu i dodati vodu i pavlaku za kuvanje. Štapnim mikserom blago ustiniti bukovaču....
12. jul
Pohovane pečurke bukovače sa belim lukomNakon toga umačemo prvo bukovaču u brašno i nakon toga u jaje i stavljamo ih vruću masnoću. Pohujemo pečurke.
Pržimo pohovane pečurke bukovače dok ne dobiju laganu boju.
Bon Apeti!...
15. feb.
Pečurke bukovače sa slaninom i pivom1. Operite i isecite pečurke. Izdinstajte ih 4-5 minuta u maslacu i maslinovom ulju na umerenoj vati.
Dodajte slaninu, isečenu na kocke ili trake, i beli luk na kriške. Zapržite kratko mešajući.
2. Sipajte pivo i oko...
26. feb.
Bukovače sa hamonom i belim vinomBukovaču isecite na komade srednje veličine, dve vrste belog luka na krugove.
Hamon iseckajte krupnije ako je u tankim listićima. Ukoliko je celo parče, isecite na kockice....
07. feb.
Bukovača sa maslacem, belim vinom i belim lukomPrilikom serviranja, bukovaču u maslacu sa belim vinom i belim lukom pospite seckanom mirođijom....
01. jun
Bukovača sa krompirom i belim lukom u rerniBukovača sa krompirom i belim lukom u rerni je veoma ukusno jelo....
12. nov.
Čorba od bukovače sa mladim belim lukomČorba od bukovače je gotova za minut.
Vi odredite gustinu, ako želite ređu čorbu, sipajte još malo mleka ili vode....
27. jul
Pečurka bukovačaSvetložuta bukovača reste leti i u ranu jesen, a kraljevska bukovača se može naći pored korena bivoljeg trna.
Kako da prepoznamo bukovaču?...
05. mart
Garnirung od bukovače sa belim lukom i maslacemOčistite pečurke i isecite ih. Oljuštite beli luk i isecite čenove na sitno. Zagrejte tiganj, stavite maslac i dodajte pečurke.
Dodajte beli luk i stavite so i biber po ukusu. Dobro promešajte.
Sipajte belo vino i ostavite...
27. jun
Konzervirana bukovačaAko želite, možete pasterizovati tegle oko 20 minuta nakon što voda proključa radi dužeg skladištenja konzerviranih bukovača....
12. avgust
Supa od bukovačaOperite pažljivo pečurke bukovače. Odstranite žilavu stabljiku i isecite ih na trake. Prodinstajte iseckane pečurke u zagrejanom maslacu 10-15 minuta....
27. jun