Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Crni kavijarCrni kavijar
04. okt.
Od svih vrsta kavijar od beluge je najveće veličine, gde su zrna oko 5-6 mm. Za poređenje kavijar drugih riba dostiže do 1.3 mm. Cena crnog kavijara zaista nije za svačiji džep....
Kavijar od siraKavijar od sira
07. okt.
Prilikom serviranja oblikujemo dobijeni kavijar i posipamo rendanim belancima, malo posoljenim....
Kavijar sa lukomKavijar sa lukom
21. januar
Kavijar mažite na kriške hleba....
Kavijar od grizaKavijar od griza
10. januar
Sipajte vodu u šerpu i stavite je na vatru. U nju dodajte so i ulje. Kad provri odmah skinite i postepeno dodajte griz. Vratite ponovo na vatru i kuvajte dok se ne zgusne. Za to vreme možete iseći luk i pomešati sa sa...
Kavijar sa jajimaKavijar sa jajima
28. dec.
Ovako pripremljen kavijar traje 2-3 sedmice....
Tarama kavijar od cipalaTarama kavijar od cipala
18. nov.
Taramu možete da napravite kako od crvenog, tako i od crnog kavijara. Sipamo sadržaj kavijara iz kutijice u posudu u koju dodajemo limunov sok i malo soli po ukusu (ovaj kavijar ima malo neslaniji ukus)....
Domaći kavijar od glavočaDomaći kavijar od glavoča
04. feb.
U veliku čašu sa hladnom vodom stavljamo kavijar. Vodu menjamo nekoliko puta da bismo mogli da speremo so. Nakon toga procedimo kavijar i stavljamo u posudu za štapni mikser....
Kari kavijar sa jajimaKari kavijar sa jajima
02. feb.
U veliku posudu izrendamo jaja, a beli luk izgnječimo. Dodajemo sok od limuna, majonez, kari, peršun, so, biber i sos tabasko po ukusu. Promešamo i ostavljamo u frižideri da odstoji nekoliko sati. Serviramo kad se predjelo...
Vegetarijanski kavijar od grizaVegetarijanski kavijar od griza
01. maj
Koristite kavijar kao namaz ili sa kriškama hleba....
Lažni kavijar od grizaLažni kavijar od griza
13. jul
Lažni kavijar od griza se servira sa ukrasom po želji, garniran sa prepečenim hlebom kao predjelo za ručak ili večeru....
Kavijar od pečenih patlidžanaKavijar od pečenih patlidžana
01. januar
Stavljamo patlidžan da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 200-220 stepeni, pečemo dok ne omekša, oko 30-40 minuta. Da patlidžan ne naraste u rerni izbušite ga viljuškom. Kad bude gotov stavite ga u šerpu da se dinsta...
Kavijar od kiselog mlekaKavijar od kiselog mleka
23. jun
Kiselo mleko se cedi 12 sati uz pomoć gaze. Od žumanaca i ulja se pravi majonez, koji se dodaje oceđenom kiselom mleku. Dodaje se narendani luk i so po želji. Dobijenu smesu dobro promešajte i ostavite u frižider...
Kavijar od šargarepe i cvekleKavijar od šargarepe i cvekle
09. feb.
Očistimo šargarepu i oljuštimo cveklu. Isečemo na krupnije komade i stavljamo u multipraktik. Meljemo dok ne dobijemo zrna. Prebacujemo u duboku posudu, dodajemo prethodno iseckan beli luk i začinimo solju, maslinovim...
Kavijar od povrća u tegliKavijar od povrća u tegli
03. avgust
Rasporedite kavijar od povrća u tegle, zatovrite i sterilišite 15 minuta....
Kavijar od babure i siraKavijar od babure i sira
22. dec.
Paprike ispečemo i oljuštimo ih. Očistimo beli luk. Stavljamo paprike i beli luk u odgovarajuću posudu za pasiranje. Dodajemo sitno iseckanu mirođiju, ulje i sirće, nakon toga pasiramo dok ne dobijemo homogenu smesu...
Kavijar od tikvica i orahaKavijar od tikvica i oraha
05. jun
Tikvice očistimo, ne ljuštimo i izrendamo krupnije ili u secku. Prebacujemo u kaserolu, na dno sipamo oko 2-3 supene kašike maslinovog ulja. Stavljamo na umerenu vatru da se dinsta u sopstvenom sosu, oko 20 minuta,...
Kavijar od patlidžana sa paprikamaKavijar od patlidžana sa paprikama
09. april
Servirajte kavijar od patlidžana hladna na kriški hleba ili kao predjelo. Izvor: 999 najnovijih i proverenih recepata iz 1940 godine....
Kavijar od patlidžana i tikvicaKavijar od patlidžana i tikvica
12. mart
Ovaj kavijar možemo servirati kao prilog, kao salatu ili namazan na debelo na tanku krišku hleba - kao sendvič....
Kavijar od jaja, sira i krastavacaKavijar od jaja, sira i krastavaca
12. jul
Namažemo kavijar na kriške hleba. Ukrašavamo strukovima sveže mirođije....
Kavijar od belog luka, hleba i orahaKavijar od belog luka, hleba i oraha
19. okt.
Beli luk se istuca sa soli. Dodaju se orasi i istuca se. Dodaje se hleb namočen u vodi i smesa se veoma dobro umuti, uz postepano dodavanje ulja i na kraju se dodaje mleko, sirće i so....
Kavijar od sira sa sosom od mirođijeKavijar od sira sa sosom od mirođije
11. avgust
Kavijar serviramo u posudice, u sredinu pravimo udubljenje, u koje sipamo sos....
Grčki namaz od kavijara i dvopekaGrčki namaz od kavijara i dvopeka
25. okt.
Prijatno sa grčkim namazom od kavijara i suvaraka!...
KavijarKavijar
10. jun
Gotov kavijar servirati ohlađen, a najlepši je sledećeg dana. Dekoracija je tradicionalna....
Zeleni kavijarZeleni kavijar
03. sep.
Štapnim mikserom sameljite sve sastojke, bez sitnog sira, dok ne dobijete pastu. Dodajte sitan sir i ponovo pasirajte oko 30 sekudni. Veoma jednsotavno, veoma ukusno i brzo. Ukupne kalorije su ne više od 450. Ja ga...
Kavijar lopticeKavijar loptice
03. april
Zrna kavijara izgnječimo dobro i u njih dodajemo hleb, prethodno potopljen u vodu. Razbijemo jaja, luk sitno sečemo i takođe dodajemo zajedno sa iseckanim peršunom. Sve dobro promešamo i oblikujemo testo....