Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Crni PasuljJedan od najzanimljvijih i najukusnijih vrsta pasulja jeste crni pasulj.
Sastav crnog pasulja
Jedna činija skuvanog crnog pasulja sadrži 41 g ugljenih hidrata, 15 g vlakana, 15 g proteina i 1 g masti....
11. januar
Crni pasulj sa slaninom u Instant Potu + air fryer-uGotov crni pasulj sam procedila.
Dok se pasulj kuvano, pripremila sam ostale sastojke: ogulila sam i sitno naseckala paradajz, crveni luk, šargarepe, slaninu....
22. nov.
Beli pasulj u đuvečariU posudi rastvorimo alevu papriku sa malo vrele vode i prelivamo beli pasulj, koliko da ga lepo porike.
Stavljamo poklopac na đuvečaru i stavljamo u rernu.
Pečemo pasulj dok ne bude gotov na 150 stepeni....
27. mart
Pečeni pasulj u đuvečariZa ovaj pasulj u đuvečari sam pasulj namočila u hladnoj vodi preko noći, zatim ga prokuvala i promenila prvu vodu.
Kuvala sam još malo dok se pasulj malo ne skuva....
22. dec.
Šareni pasulj u rerniDodajemo so, crni biber, divlju nanu i selen (svež/zamrznut ili suv).
Dobro izmešamo i ostavljamo na ringli dok ne provri.
Dobijenu smesu dodajemo u već skuvani pasulj i sve sipamo u duboku tepsiju....
23. dec.
Zreo pasulj u đuvečariPasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu.
Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
24. dec.
Prženi pasulj u tiganjuOdmah sipajte proceđeni pasulj i promešajte dobro. Dodajte njegovu sopstvenu čorbu dok pasulj ne bude prekriven njom....
29. maj
Ukusan pasulj u đuvečariPasulj se opere i preliva sa hladnom vodom. Tako se natapa oko šest sati. Nakon toga se voda prosipa, sipa se nova i dodaje se jedna kašičica sode....
26. maj
Pasulj iz TrakijeProkuvan pasulj sipajte u đuvečaru - sipajte jedan red pasulja, jedan red proprženog luka, so i alevu papriku. Završite pasuljem bez luka i pospite celerom i nanom.
Sipajte vodu - da pokrije pasulj....
01. okt.
Pasulj sa krompiromNakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja.
Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
01. nov.
Pasulj sa piletinomDolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
11. april
Pasulj sa ćufticamaU drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
23. mart
Pasulj sa kobasicomPasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa.
Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
17. januar
Pasulj sa mesomPasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
10. mart
Pasulj sa pirinčemPrebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
01. nov.
Pasulj u rerni sa ćufticamaPrelijte zapršku preko pasulja i promešajte.
Dok se pasulj kuva, mleveno meso se pomeša sa začinima.
Oblikujte ćuftice i poređajte ih u pleh sa pečenim pasuljem....
10. avgust
Ukusan zreo pasulj u rerniPasulj se stavlja u rernu i peče se na 200 stepeni dok se sos ne zgusne (oko 60 minuta).
Nek vam je ukusan ovaj zreli pasulj u rerni....
19. mart
Beli pasulj u krok potuU četvrtom satu kuvanja janije dodajte iseckani paradajz, so po ukusu, papriku i začine koje volite da stavljate u pasulj.
Beli pasulj u krok potu je veoma ukusan....
25. okt.
Seoski pasulj u zemljanom loncuPasulj operite i potopite u vodu uveče. Sutradan promenite vodu i dolijte novu. Stavite pasulj da se kuva. Čim voda proključa, sačekajte 5-10 minuta i ponovo zamenite vodu.
Prebacite pasulj u zemljani lonac....
12. dec.
Posni pasulj u glinenoj posudiOperemo i potopimo pasulj na 12 sati. Promenimo vodu i stavljamo ga da probri, odvojimo penu koja se stvorila i prosipamo prvu vodu. Operemo pasulj mlakom vodom i stavljamo u glinenu posudu....
13. jul
1
Ekonomičan posan pasulj u šerpiSklonite tiganj sa vatre i zapržite pasulj napravljenom zaprškom.
Vratite šerpu sa pasuljem na vatru na 2 - 3 minuta i posolite....
10. januar
Postan zreo pasulj u đuvečariOperite pasulj i izbacite zrna koja su isplivala. Stavite ga na vatru u odgovarjauću posudu sa hladnom vodom, koliko da ga pokrije.
Kad voda provri, izbacite je. Pasulj sipajte u đuvečaru....
15. nov.
Beli pasulj s pečenim paprikamaKuvamo na tihoj vatri dok ne bude gotov pasulj.
Na kraju se dodaje so po ukusu, origano i začin za beli pasulj.
Serviramo kuvano jelo sa kiselim krastavčićima ili salatom od paradajza!...
06. jun
Tradicionalni pasulj u zemljanom loncuOstaviti pasulj da provri i nakon 30 minuta dodati luk, šargarepu i paprike.
Kuvati pasulj na niskoj temperaturi oko 3 i po - 4 sata. Kada omekša pasulj i povrće, dodati so, paradajz i začine....
10. feb.