Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Marinirana crvena cvekla u teglamaKuvajte koliko da se šećer i so rastope, ostavite da se ohladi i prelijte kuvanu cveklu u teglama, odozgo pokrijte grančicama mirođije i čenovima belog luka....
30. jul
Pečena crvena cveklaIspečenu cveklu ohladite, oljuštite i nasecite na srednje debele kolutove. Poređajte ih u tanjir i prelijte ih dresingom od soja sosa, sirćeta, soka od limuna i maslinovog ulja....
06. maj
Marinirana crvena cveklaOperite cveklu i skuvajte je dok ne omekša. Ohladite je, oljuštite i isecite na kocke ili tanke kriške.
U nju dodajte narendan ren....
30. sep.
Cvekla u rerniKorica pada veoma lako, a to što se prsti ofarbaju ne treba da vas brine, jer se crvena boja pere odmah sa vodom.
Tako napravljena cvekla je idealna za svakakve salate, piree, pečena i druga jela.
Prijatno!...
11. april
Cvekla u tegliPosle se blago ohladi i cvekla se preliva.
Ako nema dovoljno dolijte vodu.
Zatvaramo poklopcem i kuvamo 30 minuta zbog poklopaca.
Cvekla u tegli se čuva na hladnom mestu....
10. okt.
Cvekla u teglamaMešati dok se suvi sastojci istope i ovom mešavinom preliti narezanu cveklu. Ostaviti da stoji 1h i povremeno promešati.
Sipati cveklu u tegle pa svaku teglu naliti prelivom....
30. januar
Crvena salata sa cveklomOljušte se sve tri vrste povrća i narendaju se u veliku posudu. Dodaju se masline - sa ili bez koštica.
Orasi se iseckaju na male parčiće, preko daske za sečenje i dodaju se u posudu.
Ocedi se pažljivo suvišan sok,...
31. avgust
Crvena salata sa cvekom i pasuljemU posudu stavljamo opran i oceđen crveni pasulj, sitno isečenu mirođiju. U njih dodajemo cveklu. Stavljamo so i malo maslinovog ulja.
Po želji možemo dodati još sirćeta, limuna ili meda....
30. mart
Zapečena cvekla sa pavlakomPomešajte cveklu sa lukom u odgovarajućoj posudi, prelijte sve smesom pavlake i mleka, posolite i zapecite u rerni.
Gotovu zapečenu cveklu sa pavlakom pospite izgnječenim belim lukom....
03. jun
Zapečena cvekla iz rerne sa siromCveklu oprati i staviti sa strane da se osuši. Kad je suva, svaku cveklu posebno zavijte u alu foliju.
Uvijene cvekle poredajte na žicu iz rerne ili na pleh.
Uključiti rernu na 180 stepeni i peći 60 min....
08. feb.
Crvena citronadaJagode se operu i očiste ako je potrebno. Stavljaju se u blender i samelju, da se dobije glatka tečnost. Ona se može procediti po želji, ili da se koristi tako.
Sipa se u bokal i pomeša sa sveže isceđenim limunom. Dodaju...
30. jun
Kroketi od cvekle i krompiraPečenu cveklu i krompir pažljivo izvadimo iz folije, da se ne bismo opekli od pare koja se stvorila. Ostavimo da se ohladi.
U posudi izgnječimo krompir viljuškom, a cveklu izrendamo....
28. januar
Čorba od cvekle i šargarepeDodajte sitno iseckane cveklu i krompir, začine, bujon i 1 šolju hladne vode.
Kada proključa, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka, dok cvekla ne omekša....
09. januar
1
Salata od cvekle i jajaStavljamo cveklu u tanjir za serviranje.
Preko cvekle rasporedimo sos i nakraju ređamo komadiće jaja. Za ukras stavljamo maslinu u centar salate....
25. april
Gaspačo od cvekle sa sirom1. Oljuštite i nasecite svo povrće na komade (ako krastavac ima seme, uklonite ga). Stavite povrće u duboku posudu sa visokim zidovima zajedno sa vodom i malo soli i pasirajte dok ne postane glatka smesa.
2. Dodajte maslinovo...
04. maj
Garnir od cvekle i jabukaOsim kao predjelo i salata, dinstana cvekla je odličan garnir raznim vrstama mesa, posebno crvenim.
Prijatno!...
08. jul
Salata od cvekle sa orasimaOperite cveklu, oljuštite je i isecite na tanke polumesece. Umutite zajedno sve satojke za marinadu i natopite cveklu u sosu. Ostavite pokriveno jedan sat u frižideru....
17. april
Salata od cvekle i šargarepeŠargarepa i cvekla se oljušte, operu se i narendaju na krupno rende.
Promešaju se u začinjavaju solju i sirćetom.
Po želji možete da dodate maslinovo ulje, ali i ovako je dovoljno ukusno i daje energiju :)...
26. sep.
Salata od cvekle i prazilukaOperite oljuštite i narendajte cveklu na srednje rende. Isecite praziluk na sitno.
Pomešajte cveklu i praziluk u odgovarajućoj posudi. Začinite solju, balsamiko sirćetom i maslinovim uljem....
14. sep.
Salata od cvekle i bundeveBundeva i cvekla se skuvaju u odvojenim posudama.
Nakon što se skuvaju ohlade se. Iseku se na šajbne i ređaju se u tanjir za salatu.
Posipaju se solju, balsamikom i maslinovim uljem....
11. sep.
Karpačo od cvekle i siraGlavicu cvekle, oljuštenu i očišćenu, možete koristiti sirovu, pečenu ili kuvanu, kako vam se dopada.
Isecite na što je moguće tanje krugove....
24. jun