Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Dijetalno vegansko zapečeno jeloDijetalno vegansko zapečeno jelo
26. mart
Patlidžan se očisti i iseče na kolutove. Posoli se i ostavlja da pusti gorak sok 30-40 minuta. Pečurke, beli luk, paradajz i luk se takođe očiste i krupno iseku. Sve se stavlja u pleh i posipa začinima, sokom od limuna...
Dijetalno povrće u rerniDijetalno povrće u rerni
22. jun
Pospite seckanim peršunom i mirođijom vaše dijetalno jelo. Dijetalno povrće u rerni dopunite zelenom salatom....
Dijetalno zapečeno jelo sa brokolijemDijetalno zapečeno jelo sa brokolijem
11. maj
Jedemo mirni, jer je veoma dijetalno, veoma ukusno. Dijetalno zapečeno jelo sa brokolijem je gotovo....
Dijetalno i zdravo mleko s pirinčemDijetalno i zdravo mleko s pirinčem
14. jun
U šerpu stavljamo mleko sa narendanim limunom, nakon što provri, dodajemo nekoliko puta opran pirinač i smanjujemo ringlu. Mešamo s vremena na vreme da se ne zalepi. Nakon što se zgusne i dobije se kremasta smesa, dodajemo...
Dijetalne zimske supeDijetalne zimske supe
14. januar
Najpoznatije mlečne dijetalne supe koje su idealne za zimu su one od heljde i mleka, krem supa od pavlake, bundeve i šargarepe, dijetalna supa od povrća i mlečnih proizvoda - maslac i pavlaka, kao i kao dijetalna supa sa...
Dijetalno zapečeno jelo sa patlidžanom i tikvicamaDijetalno zapečeno jelo sa patlidžanom i tikvicama
23. avgust
Dijetalno zapečeno jelo sa patlidžanom i tikvicama je ukusno i zdravo za ručak ili večeru....
Meso BivolaMeso Bivola
16. okt.
Meso bivola (bivolje meso) se dobija od krupnih sisara - bivola. Ovoj porodici sisara pripada veliki broj vrsta, a neke od njih su i izumrle. Kao i goveda, bivoli pripadaju porodici Artiodactyla. Ove životinje su prepoznatljive...
Meso AjkuleMeso Ajkule
22. sep.
Meso sa ukusom opasne morkse grabljivice - to je meso ajkule. Meso ajkule se sa sigurnošću neće mnogima dopasti, ali, svakako, vredi da se proba. Sastav mesa ajkule Meso ajkule sadrži belančevine, male količine ...
Goveđe MesoGoveđe Meso
04. avgust
Kao namirnica govedina je poznata još od davnina. Rimljani, Nemci i Kartaginjani su gajili ovu vrstu stoke i koristili su je na najrazumniji mogući način. Danas svaka zemlja gaji na svoj način i prilagođava svojim uslovima...
Guščije mesoGuščije meso
02. sep.
Guščije meso se dobija od ptica, poznate kao guske (Anser). Guske pripadaju porodici Anatidae, a ima ih u Evropi, Aziji, Africi, Severnoj i Južnoj Americi. Još od davnina su ljudi gajili različite vrste gusaka i koristili...
Meso JelenaMeso Jelena
05. jun
Meso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso, koje može biti ili od divljih jelena ili onih domaćih, tj. odgajanih. Za razliku od drugih mesa, meso jelena se obično opisuje kao meso sa punim, jakim...
Dijetalni keto smuti receptiDijetalni keto smuti recepti
25. januar
Kombinujte i pomešajte proizvode da biste dobili keto dijetalni smuti....
Kako napraviti dijetalne palačinke?Kako napraviti dijetalne palačinke?
13. okt.
Mešate smesu dok ne postane glatka i homogena, a zatim počnete da pečete dijetalne palačinke....
Prženo mesoPrženo meso
08. sep.
Isecite prethodno oprano i osušeno meso na velike parčiće. Probodite ih nožem, stavite ih u avan i dobro ga istucajte. Pospite začinima i dodajte iscekane na sitno luk i peršun. Zagrejte masnoću i ispržite u njemu meso...
Špikovano mesoŠpikovano meso
21. avgust
Uzimamo jedno lepo parče svinjetine, operemo ga i osušimo. Isečemo na male parčiće slaninu, beli luk i šargarepu. U gornji deo mesa, oštrim nožem pravimo proreze, u koje stavljamo komad belog luka, šargarepu i slaninu....
Meso od nojaMeso od noja
27. sep.
Meso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu. Oni dostižu težinu do 150 kilograma...
Meso sa karfiolomMeso sa karfiolom
04. mart
Isecite piletinu i propržite je na maslinovom ulju. Dodajte beli luk i praziluk i promešajte. Za to vreme podelite karfiol na cvetove i blanširajte u slanoj vodi 5-7 minuta. Karfiol dobro ocedite i sipajte u pleh...
Rolovano belo mesoRolovano belo meso
27. feb.
Pileće belo meso istanjiti kuhinjskim tučkom, pa posoliti sa obe strane. Kačkavalj iseći na sitnije kockice. Uzeti jednu šniclu pilećeg belog mesa i preko nje staviti jednu kockicu kačkavalja. Zatim uviti u rolnicu...
Sterilizovano svinjsko mesoSterilizovano svinjsko meso
07. avgust
Kupila sam tri kilograma svinjskog mesa. Isekla sam na velike komade, posolila i propržila u mnogo ulja u velikoj šerpi. Odvojila sam nekoliko komada da ih skuvam. Preostalo meso sam poređala zbijeno u tegle, stavila...
Kuvano teleće mesoKuvano teleće meso
22. jun
Teleće grudi se stavljaju u odgovarajuću posudu, prelivaju se sa 6 čaša vrele vode, posole se. Dodaje se koren peršuna, kuva se na tihoj vatri, i stalno se skida pena. Bujon se procedi, kosti se odvoje od mesa, i meso...
Špikovano svinjsko mesoŠpikovano svinjsko meso
16. mart
Šargarepe se iseku na kolutiće, beli luk se samo oguli, bez da se seče. Prave se prorezi po celom komad svinjskog vrata od otprilike 2 cm dužine i 2 cm dubine kako biste mogli da stavite u ove proreze po kolutić šargarepe...
Konjsko sušeno mesoKonjsko sušeno meso
02. feb.
Pripremljeno konjsko meso se očisti od svih žila i hrskavica. Ostavlja se samo mišić. Od njega se iseku komadi veličine po želji. Operu se, ostavljaju se da se dobro ocede i dobro se osuše krpom. U odgovarajuću posudu...
Domaće suvo mesoDomaće suvo meso
29. avgust
Očistite meso od žilica. Možete iseći na dva dela po dužini. Viljuštkom izbušite na nekoliko mesta. Pomešajte šećer sa solju. Lepo pokrijte komad ili komade krupnijom soli. Odozdo takođe stavite krupniju so. Pokrijte i ostavite...
Konzervisano ćureće mesoKonzervisano ćureće meso
21. april
Meso se iseče, dobro se posoli - na 1 kg mesa se stavlja 20 g soli ili 1 ravna kašika, poređa se na ngnutu površinu na bar 12 sati preko najlona na hladno mesto. Tako se ocedi od krvi. Zatvori se u tegle i kuva bar 2 sata...
Junačko pečeno mesoJunačko pečeno meso
23. januar
U posudi pomešajte maslinovo ulje sa suvim sastojcima i promešajte. Zamolite mesara u prodavnici, u kojoj ćete kupiti meso, da vam iseče kolenice na dva dela, možete ih i ostavite cele. Začinite kolenice smesom od začina...