Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Dimljeno meso sa belim sosomDimljeno meso se seče na šnicle. Dodaje se. Neprestano se meše.
Dimljeno meso sa belim sosom se ostavlja da malo ključa nekoliko minutica na slabijoj vatri i raspoređuje se u porcije.
Navalite!...
22. april
Možemo li da napravimo dimljeno pile kod kuće?Dimljenje piletine u kućnim uslovima
Među onima koji već imaju iskustva, jasno je da se radi o raznim tehnikama - tečnom dimu, uređajima za dimljenje....
08. april
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom. Ako je...
28. maj
Najbolji nadevi za punjeno pilePileće meso je jedno od glavnih mesa koje svakodnevno konzumiramo. Postoji nekoliko razloga za to - relativno je jeftino, ima dobar ukus, a i lako se sprema. Međutim, postoji mnogo recepata za piletinu, koji su dosta...
20. mart
Saveti za sočno pečeno pileMeđu njima su kari sa limunom, majčina dušica, ruzmarin, sos ranč, dimljena jabuka ili slanina.
3. Zavežite noge pileta odgovarajućom vezom. Na taj način ćete sačuvati oblik....
24. jun
Pile na flaši (Pijano pile)Istopimo celo pakovanje maslaca u mikrotalasnoj i dodajemo 1/2 kesice dimljene aleve paprike.
Pile operemo i nataknemo na otvorenu flašu piva.
Pile dobro premazujemo maslacem....
24. maj
Pile na flaši - Pijano pilePrvo se pile dobro opere, a zatim premazuje sa svih strana i iznutra pomešanim začinima.
Pile premazano maslacem se zatim stavi na flašu, čije grlo treba da malo viri kako bi se pivo prelivalo tokom pečenja. Stavite 1...
24. avgust
Nekoliko saveta za ukusno pečeno pileDa bi pečeno pile bilo još ukusnije, treba da pratite nekoliko pravila. Najvažnije od njih je da se odaberu pravilni začini i sastojci sa kojima će se pojačati ukus pileta.
Estragon, ruzmarin, kumin i kolko...
23. dec.
Pile ili riba - šta je zdravije?U većini dijeta kao korisno, niskokalorično i meso koje ima pravu vrednost preporučuju se piletina i riba. Ali koje od ovog dvoga je zdravije za konzumaciju? Postoje neke karakteristike koje treba da se imaju u vidu...
01. dec.
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Pečena piletina odlična je ideja za jelo u bilo koje doba godine. To je ne samo ukusno, već je i zdravo jelo, jer je meso pernatih životinja lagano i hranjivo, ne sadrži štetne masti.
Sam recept za pečeno pile u rerni...
05. avgust
Carsko pileU posudi pomesajte čili, čen izlupanog belog luka, đumbir, pasirani paradajz, mleveni kordijander, kukurmu i nekoliko kašika jogurta. Iscediti dva limuna, promešati i dobro posoliti.
Pile izmazati ovom marinadom, zarezati...
29. avgust
1
Pile mendiSkuvajte pirinač dok ne bude gotov.
Piletinu isecite na komade i začinite suvim začinima, senfom i soja sosom. Ostavite pola sata.
Zatim zagrejte masnoću i ispržite meso dok ne bude poluprženo.
Dodajte sitno iseckane...
31. mart
Želirano pileSkuvate pile i nakon toga ga odvojite od kostiju. Sečete ga na sitno i začinjavate ga začinima.
Rastvarate želatin prema uputstvu na pakovanju. U rastvoreni želatin dodajete malo bujona i dodajete u pile.
Promešajte...
22. januar
Pile ItalijaPileće grudi se isecaju na tri parčeta horizontalno i postavljaju u podmazanu posudu za pečenje. Pospipaju se sa malo soli, bibera i začina za pile.
Pečene paprike se rastvore kao knjiga i postave preko mesa, na preko...
22. maj
Pile MarajaPileće šnicle operemo i stavljamo u pleh, obložen papirom za pečenje.
Na fileu pravimo duboke proreze, pazite da potpuno ne isečete meso. U te proreze napunite pile.
Oljuštimo tikvice i isečemo na krugove. Luk takođe...
28. jul
Pohovano pileKuvano pile se odvoji od kostiju i posoli. Pasta od piva se priprema tako što se žumanca umute sa pivom.
U njih se dodaje brašno, prstohvat soli i na kraju belanca umućena na sneg.
Pažljivo se promeša. Meso bez kostiju...
23. jul
Kraljevsko pilePile isecite na 8 većih komada. Posolite i pobiberite. Propržite meso u ulju i kravljem maslacu.
Izvadite isprženo meso kada porumeni. U isto ulje stavite krupno iseckane šampinjone. Dodajte i vino, a zatim i masline....
21. jun
Pečeno pilePile očistiti i potopiti u posoljenoj vodi najmanje 3-4 sata. Nakon toga ga staviti u pleh za pečenje, i celo ga premazati maslacem.
Preostali maslac naseći na komadiće i staviti po jedan ispod svakog krila i kod bataka...
29. maj
1
Pile PikasoIspržite pileće batake na zagrejanoj masnoći dok ne dobiju zlatnožutu boju. Izvadite ih iz posude. U istu masnoću stavite sitno iseckan luk i pržite da dok omekne. Dodajte očišćene i naseckane na tračice paprike. Izdinstajte...
23. feb.
Pile parmidžanoPripremite Marinara sos:
Ugrejte ulje u šerpi na umerenoj vatri. Propržite luk i beli luk oko 2-3 minuta ili dok ne omekša. Dodajte šargarepu i začinite solju i biberom. Pržite oko 5 minuta. Dodajte paradajz sos, bosiljak...
17. januar
Pile KaprezeIsecite pile na odgovarajuće parčiće. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju.
Ispržite pile dok ne bude zlatasto sa obe strane.
Prepolovite čeri paradajz i dodajte ga u pileće meso. Kuvajte 5-6 minuta, dok paradajz ne omekša...
24. dec.
Pikantno pilePile oprati, pa mu kožu probosti na nekoliko mesta viljuškom.
Rastopiti maslac i u njega dodati paradajz pire, pasirani beli luk, ljutu alevu papriku, narendani muskatni oraščić, kumin, biber i so. Sve dobro sjediniti....
14. sep.
Đavolje pilePile uzdužno isecite na pola, tako da napravite prorez na mestu grudne gosti. Okrenite ga i blago pritisnite ka stolu.
Pomešajte maslinovo ulje sa biberom i solju, dobro promešajte i dobijenom smesom dobro premažite meso...
09. okt.
Pile frikaseSkuvati pile u slanoj vodi. Odvojiti meso od kostiju i iseći na krupne komade.
U drugoj šerpi zagrejati ulje. U njega dodajte brašno i lako upržite. Sklonite sa ringle i dodajte vruć bujon od kuvanog pileta. Mešajte dok...
07. feb.
Šta znači hladno dimljeno?Hladno dimljeni proizvod (npr. hladno dimljena riba) je prehrambeni proizvod prerađen tehnologijom hladnog dimljenja....
24. nov.