Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Punjeni divlji golubPunjeni divlji golub
17. okt.
Dobro očišćeni golubovi se pune mlevenim mesom od kifli (kifla, jaje, sveže mleko, maslac, biber i so). Treba da se dobije gusta kaša. Zašivamo golubove i pečemo u umerenoj rerni oko 30 minuta....
Škotski divlji petaoŠkotski divlji petao
03. maj
Posolite i dodajte biber. Sklonite sa vatre i posipajte sitno iseckanim peršunom. Poslužite preko prepečenih krišaka hleba....
Prženi divlji šampinjonPrženi divlji šampinjon
06. april
Neprestano mešajte dok ne ostane samo masnoća i na kraju dodajte malo aleve paprike i bibera....
Divlji krastavacDivlji krastavac
23. april
Zatim im treba dodati 5 zrna mlevenog bibera i 100 g sušene biljke Petlova kresta. Smesa se kuva u 1 l vode i nakon toga se udiše pomoću levka kroz nozdrve. Postupak traje dok ne isteče sekret....
Divlji JamDivlji Jam
12. okt.
celera, 1-2 čena belog luka, 2 lovorova lista, 200 g graška u konzervi, 2 šolje sirovih semenki sunockreta, pola glavice luka, 1 kašika sirćeta i dve trećine kašike dižonskog senfa, maslinovo ulje, so, biber...
Divlji LososDivlji Losos
17. dec.
Izbor divljeg lososa i čuvanje Kao svaka morska riba, divlji losos se najlakše čuva od rečnih riba....
Beli BiberBeli Biber
22. dec.
Negova zemlja porekla je Indija, gde se ova biljka može sresti i kao samonikla, tj. divlja. Osim što se gaji u Indiji, piper nigrum se gaji i u Vijetnamu, Brazilu, Indoneziji, Malaziji, Šri Lanki, Kini i Tajlandu....
Ružičasti biberRužičasti biber
21. dec.
Vrlo često se u mešavinu crnog, zelenog i belog bibera dodaje ružičasti biber, a takva kombinacija se može naći pod zajedničkim nazivom "šareni biber"....
Crni biberCrni biber
28. nov.
Izbor i čuvanje crnog bibera - Poželjno je kupiti biber u zrnu, koji potom sami sameljete, jer se vrlo često u mleveni biber dodaju razne nečistoće....
Divlji pirinač sa pečurkamaDivlji pirinač sa pečurkama
28. nov.
Po želji pri serviranju pospite divlji pirinač sa pečurkama soja sosom....
Divlji zec u đuvečariDivlji zec u đuvečari
03. feb.
Dodajte alevu papriku, biber u zrnu i lovorov list. Posolite po ukusu i prelijte vodom. Poklopite đuveč i kuvajte u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
Divlji luk - SremušDivlji luk - Sremuš
31. maj
Divlji luk (Allium Ursinum), poznat i kao sremuš ili medveđi luk, je višegošnja zeljasta biljka iz porodice lukova....
Prženi divlji pirinač sa jajimaPrženi divlji pirinač sa jajima
30. mart
Korisitla sam divlji pirinač u kesi. Pirinač se kuva u keso, koja se stavlja u vruću vodu i kuva se oko 35 minuta. Oljuštite luk i isecite ga na sitno. Izdinstajte ga u maslacu....
Punjeni divlji zec u rerniPunjeni divlji zec u rerni
09. avgust
Sirće, so, šećer, biber, lovorov list, karanfilić i oljušten i isečen luk, beli luk, šargarepu i celer stavite u vodu i marinadu kuvajte u poklopljenoj posudi 10 minuta....
Ćureća krilca sa biber sosomĆureća krilca sa biber sosom
27. feb.
Jaje razbiti i pomešati sa pavlakom, nasuti u mleko sa biberom mlevenim i biberom u zrnu. Posuti sos preko krilaca. Peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na 250 stepeni....
Francuski biber biftek (Šnicla Magnifique)Francuski biber biftek (Šnicla Magnifique)
03. sep.
Dve kašike zrna bibera se namrve na krupno kroz pamučnu krpu drvenim tučkom. Šnicle se obilno uvaljaju u biber, da se zalepi sa svih strana. Pritiska se rukom. Masnoća se ugreje na umerenoj vatri....
Dinstani divlji zec na italijanski načinDinstani divlji zec na italijanski način
24. okt.
Kuvajte dinstanog divljeg zeca na italijanski način na slaboj vatri, dok meso ne omekša. Zec je obično gotov nakon oko dva i po sata, začinite solju i biberom i servirajte....
Divlja tikvaDivlja tikva
17. sep.
Vrste divlje tikve U SAD-u je poznato 12 raznih vrsta divlje bundeve. U Bugarskoj se osim divlje tikve sreće još jedna vrsta — Bryonia dioica Jacq. (žuta divlja tikva)....
Divlji zec sa dunjama i suvim šljivamaDivlji zec sa dunjama i suvim šljivama
20. sep.
Začinite dinstanog zeca crnim biberom. Divlji zec sa dunjama i suvim šljivama je gotov....
Koje bolesti leči čudotvorni divlji pelin?Koje bolesti leči čudotvorni divlji pelin?
09. jun
Obloge od divljeg pelina za reumu, giht, umorne noge i upalu mišića Potrebni sastojci: 50 g listova divljeg pelina, 50 g kamilice, 50 g petrovca, 500 ml vode....
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Ružičasti biber - šta treba da znamo?
10. dec.
Među širokim asortimanom, možete sresti ne samo beli biber ili crni biber, već i roze ili ružičasti biber. Naravno, ovaj začin se još ne može naći tako lako, ali već počinje da postaje sve popularniji....
Da li je crni biber štetan?Da li je crni biber štetan?
06. jun
Poboljšavajući ukus hrane, crni biber tiho nudi veliku korist telu. Crni biber je dobar začin, ali da li krije neke mračne tajne? Da li je crni biber štetan?...
Vrste začinskog biberaVrste začinskog bibera
14. sep.
U drugim zemljama prihvaćeno je dodavanje zelenog bibera u jela koja se dugo spremaju, poput divljači, jagnjetine ili svinjetine. Pored toga, može se koristiti kao začin za testenine, marinade i paštete....
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKako da čuvamo biber i alevu papriku
27. januar
Prstohvat bibera ili aleve paprike se stavlja u veliki deo jela koja spremamo. Biber možete maći mleven ili u zrncima, aleva paprika pak može da bude slatka ili ljuta....
Beli biber i kako da ga koristimoBeli biber i kako da ga koristimo
28. jun
Začinite bešamel sos solju i belim biberom. Šnicla sa belim biberom Koristimo ga u marinadi za meso - soja sos, beli luk i beli biber....