Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Punjeni divlji golubDobro očišćeni golubovi se pune mlevenim mesom od kifli (kifla, jaje, sveže mleko, maslac, biber i so).
Treba da se dobije gusta kaša.
Zašivamo golubove i pečemo u umerenoj rerni oko 30 minuta....
17. okt.
Škotski divlji petaoPosolite i dodajte biber.
Sklonite sa vatre i posipajte sitno iseckanim peršunom.
Poslužite preko prepečenih krišaka hleba....
03. maj
Prženi divlji šampinjonNeprestano mešajte dok ne ostane samo masnoća i na kraju dodajte malo aleve paprike i bibera....
06. april
Divlji krastavacZatim im treba dodati 5 zrna mlevenog bibera i 100 g sušene biljke Petlova kresta. Smesa se kuva u 1 l vode i nakon toga se udiše pomoću levka kroz nozdrve. Postupak traje dok ne isteče sekret....
23. april
Divlji Jamcelera, 1-2 čena belog luka, 2 lovorova lista, 200 g graška u konzervi, 2 šolje sirovih semenki sunockreta, pola glavice luka, 1 kašika sirćeta i dve trećine kašike dižonskog senfa, maslinovo ulje, so, biber...
12. okt.
Divlji LososIzbor divljeg lososa i čuvanje
Kao svaka morska riba, divlji losos se najlakše čuva od rečnih riba....
17. dec.
Beli BiberNegova zemlja porekla je Indija, gde se ova biljka može sresti i kao samonikla, tj. divlja. Osim što se gaji u Indiji, piper nigrum se gaji i u Vijetnamu, Brazilu, Indoneziji, Malaziji, Šri Lanki, Kini i Tajlandu....
22. dec.
Ružičasti biberVrlo često se u mešavinu crnog, zelenog i belog bibera dodaje ružičasti biber, a takva kombinacija se može naći pod zajedničkim nazivom "šareni biber"....
21. dec.
Crni biberIzbor i čuvanje crnog bibera
- Poželjno je kupiti biber u zrnu, koji potom sami sameljete, jer se vrlo često u mleveni biber dodaju razne nečistoće....
28. nov.
Divlji pirinač sa pečurkamaPo želji pri serviranju pospite divlji pirinač sa pečurkama soja sosom....
28. nov.
Divlji zec u đuvečariDodajte alevu papriku, biber u zrnu i lovorov list. Posolite po ukusu i prelijte vodom.
Poklopite đuveč i kuvajte u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
03. feb.
Divlji luk - SremušDivlji luk (Allium Ursinum), poznat i kao sremuš ili medveđi luk, je višegošnja zeljasta biljka iz porodice lukova....
31. maj
Prženi divlji pirinač sa jajimaKorisitla sam divlji pirinač u kesi. Pirinač se kuva u keso, koja se stavlja u vruću vodu i kuva se oko 35 minuta.
Oljuštite luk i isecite ga na sitno. Izdinstajte ga u maslacu....
30. mart
Punjeni divlji zec u rerniSirće, so, šećer, biber, lovorov list, karanfilić i oljušten i isečen luk, beli luk, šargarepu i celer stavite u vodu i marinadu kuvajte u poklopljenoj posudi 10 minuta....
09. avgust
Ćureća krilca sa biber sosomJaje razbiti i pomešati sa pavlakom, nasuti u mleko sa biberom mlevenim i biberom u zrnu.
Posuti sos preko krilaca.
Peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na 250 stepeni....
27. feb.
Francuski biber biftek (Šnicla Magnifique)Dve kašike zrna bibera se namrve na krupno kroz pamučnu krpu drvenim tučkom. Šnicle se obilno uvaljaju u biber, da se zalepi sa svih strana. Pritiska se rukom.
Masnoća se ugreje na umerenoj vatri....
03. sep.
Dinstani divlji zec na italijanski načinKuvajte dinstanog divljeg zeca na italijanski način na slaboj vatri, dok meso ne omekša. Zec je obično gotov nakon oko dva i po sata, začinite solju i biberom i servirajte....
24. okt.
Divlja tikvaVrste divlje tikve
U SAD-u je poznato 12 raznih vrsta divlje bundeve. U Bugarskoj se osim divlje tikve sreće još jedna vrsta — Bryonia dioica Jacq. (žuta divlja tikva)....
17. sep.
Divlji zec sa dunjama i suvim šljivamaZačinite dinstanog zeca crnim biberom.
Divlji zec sa dunjama i suvim šljivama je gotov....
20. sep.
Koje bolesti leči čudotvorni divlji pelin?Obloge od divljeg pelina za reumu, giht, umorne noge i upalu mišića
Potrebni sastojci: 50 g listova divljeg pelina, 50 g kamilice, 50 g petrovca, 500 ml vode....
09. jun
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Među širokim asortimanom, možete sresti ne samo beli biber ili crni biber, već i roze ili ružičasti biber.
Naravno, ovaj začin se još ne može naći tako lako, ali već počinje da postaje sve popularniji....
10. dec.
Da li je crni biber štetan?Poboljšavajući ukus hrane, crni biber tiho nudi veliku korist telu. Crni biber je dobar začin, ali da li krije neke mračne tajne?
Da li je crni biber štetan?...
06. jun
Vrste začinskog biberaU drugim zemljama prihvaćeno je dodavanje zelenog bibera u jela koja se dugo spremaju, poput divljači, jagnjetine ili svinjetine. Pored toga, može se koristiti kao začin za testenine, marinade i paštete....
14. sep.
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuPrstohvat bibera ili aleve paprike se stavlja u veliki deo jela koja spremamo. Biber možete maći mleven ili u zrncima, aleva paprika pak može da bude slatka ili ljuta....
27. januar
Beli biber i kako da ga koristimoZačinite bešamel sos solju i belim biberom.
Šnicla sa belim biberom
Koristimo ga u marinadi za meso - soja sos, beli luk i beli biber....
28. jun