Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Divlji krastavacNarodna medicina i divlji krastavac
Divlji krastavac deluje diuretski i smirujuće. Naša narodna medicina preporučuje divlji krastavac kao lek kod neurastenija, crvenog vetra, temperature....
23. april
Krastavac sa nadevom od siraDobijenom smesom napuniti svih 8 delova krastavca. Posuti bosiljkom.
Krastavac sa nadevom od sira servirati i poslužiti....
28. sep.
Salata od krastavaca i ananasaOljuštite krastavac i isecite ha na trouglove. Stavite ga u veliku posudu.
Oljuštite ananas i njega isecite na manje-više jednake parčiće. Stavite ga u krastavac.
Oljuštite luk i isecite na sitno....
13. april
Salata od krastavaca i paradajzaKrastavac se iseče na lente ljuštilicom za krompir i rasporedi se u sredinu.
Začinjava se solju po ukusu, uljem i sirćetom. Urkašava se maslinama i svežim peršunom. Ukusno i efektno!...
26. jun
1
Umak od krastavca i avokadaOljuštimo avokado, beli luk i krastavac. Stavljamo sve u blender i pasiramo u gladak sos.
Sos može da se garnira kako sa mesom tako i sa povrćem ili tortilja čipsom....
26. april
Supa od krastavaca i bosiljkaOljuštite krastavce. Isecite ih na dva dela po dužini i izdubite njihovu unutrašnjost kašikom.
Isecite ih na krupne parčiće i stavite u blender....
12. dec.
Rolnice od krastavca i punjeni paradajzStavite nadev na parčiće krastavca i uvijte u rolnice.
Rolnice od krastavca i punjeni paradajz sa krem sirom i šunkom su mnogo ukusne....
18. nov.
Hladna zdrava supa od krastavca i avokadaNek vam je slatko uz ovu hladnu zdravu supu od krastavca i avokada....
10. mart
Sveža salata od bulgura krastavca i menteSveža salata od bulgura, krastavca i mente je divna!...
17. jun
Pileći rolat sa nadevom od krastavaca i ajvaraIzlupajte pileće šnicle i začinite ih solju.
Namažite ih ajvarom /po jedna kašika na svaku/. Pospite sitno iseckanim kiselim krastavcima i uvijte u rolat.
Poređajte pileće rolate u pleh sa neprijanjajućim dnom, namazan...
01. april
KrastavacKrastavac spada u najstarije vrste povrća koje se gaje kod nas. Krastavac je jednogodišnja biljka koja pripada porodici bundeva....
18. maj
1
Zapadnoindijski KrastavacKao divlja biljka se može sresti u listopadnim i mešovitim šumama. Takođe raste i u savanama i polupustinjama. Obično se može videti na nadmorskoj visini do 1500 m....
08. dec.
Meksički KrastavacMeso meksičkog krastavca je beličasto. Kod divljih vrsta je kiselkasto. To ce inače ne zapaža kod kultivisanih oblika, gde često nema nikakav ukus. U plodu se nalazi jedna krupna semenka....
28. sep.
Punjeni divlji golubDobro očišćeni golubovi se pune mlevenim mesom od kifli (kifla, jaje, sveže mleko, maslac, biber i so).
Treba da se dobije gusta kaša.
Zašivamo golubove i pečemo u umerenoj rerni oko 30 minuta.
Dinstamo grašak i...
17. okt.
Škotski divlji petaoPomešajte žumanca, maslac, ulje i pavlaku u dubokoj posudi, pa ih kuvajte na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne. Posolite i dodajte biber.
Sklonite sa vatre i posipajte sitno iseckanim peršunom.
Poslužite preko...
03. maj
Prženi divlji šampinjonOčistite i operite divlje šampinjone.
Nasecite ih na krupne komade i stavite ih da se prže sa malo vode i maslaca.
Malo kasnije dodajte i sitno naseckani luk. Upržite i dodajte nanu i so....
06. april
Divlji JamDivlji jam (Dioscorea villosa), poznat još kao meksički sladak krompir, predstavlja divlju biljku koja se sreće pretežno u Severnoj Americi....
12. okt.
Divlji LososIzbor divljeg lososa i čuvanje
Kao svaka morska riba, divlji losos se najlakše čuva od rečnih riba....
17. dec.
Osvežavajuća krastavac salataSalatu od krastavca preručiti u činiju za posluživanje.
Osvežavajuću krastavac salatu dobro rashladiti, pa poslužiti....
01. avgust
Divlji pirinač sa pečurkamaPo želji pri serviranju pospite divlji pirinač sa pečurkama soja sosom....
28. nov.
Divlji zec u đuvečariZeca ostavite da odstoji 24 sata u šerpi sa smesom sirćeta i vode. Operite zeca, stavite ga u šerpu sa vrelom vodom i prokuvajte ga dok se ne pojavi pena na površini.
Kada se zec skuva, izvadite ga iz vode i podelite meso...
03. feb.
Divlji luk - SremušDivlji luk (Allium Ursinum), poznat i kao sremuš ili medveđi luk, je višegošnja zeljasta biljka iz porodice lukova....
31. maj
Prženi divlji pirinač sa jajimaKorisitla sam divlji pirinač u kesi. Pirinač se kuva u keso, koja se stavlja u vruću vodu i kuva se oko 35 minuta.
Oljuštite luk i isecite ga na sitno. Izdinstajte ga u maslacu....
30. mart
Punjeni divlji zec u rerniSirće, so, šećer, biber, lovorov list, karanfilić i oljušten i isečen luk, beli luk, šargarepu i celer stavite u vodu i marinadu kuvajte u poklopljenoj posudi 10 minuta.
Nakon što se marinada ohladi, ostavite zeca da...
09. avgust