Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaća jufka sa sirom i medom za doručakDomaća jufka sa sirom i medom za doručak - neobičan doručak sa domaćom jufkom....
28. feb.
Domaća jufka korak po korakPoželjno je da se osušeni komadići blago zapeku u rerni, što daje mnogo bolji ukus i aromu jufke.
Kada se dobro ohladi, domaća jufka korak po korak može da se čuva u tekstilnim kesama ili kutiji....
24. feb.
Jufka sa maslacem i bademimaPrebacite skuvanu jufku u tiganj i zapržite i nju na kratko.
Narendajte parmezan i dodajte pola količine u jufku.
Pri serviranju pospite preostalim parmezanom....
06. maj
JufkaDomaća jufka
Recept za domaću jufku je veoma lak, da b se čak i sami početnici u kuhinji snašli, iako se treba mesiti i razvijati....
01. jun
Domaća sredstva protiv bradavicaAli pošto one mogu biti i uzrok uznemirenja, možete ih se osloboditi ranije, koristeći prosta domaća sredstva.
Top 5 domaćih sredstava protiv bradavica
1....
15. nov.
Kako se pravi jufka?Pripremanje domaće jufke nije težak zadatak, ali zahteva vreme, kao i prostor u kuhinji. Za pripremu jedne porcije domaće jufke potrebno vam je 500 ml svežeg mleka, 15 komada jaja, 1 kašičica soli i 1,5 kg brašna....
27. dec.
Domaća rikotaTakvim količinama obično raspolažu mlekare u kojima se pravi kačkavalj i one iskorišćavaju supstance koje su ostale od njegove proizvodnje za izvlačenje još jednog proizvoda,
Zbog toga se i prihvatilo da domaća rikota...
28. maj
Domaća šampitaŽumanca stavite u jednu posudu i umutiti sa šećerom dok ne postane bele boje, dodajte ulje pa nastavite sa mešanjem, onda dodajte mleko i dalje mešajte. Na kraju dodajte i brašno i mešajte.
Pleh premazati maslacem i posuti...
09. feb.
Domaća MocarelaZa ovaj sir vam je potreban termometar za hranu. Treba ugrajti mleko na 40 stepeni, ugastiti skroz ringlu, pa stavite sirće, mesajte svo vreme.
Kad smesa bude mlaka krenite da mesate direktno rukama. To vam je prilika...
02. feb.
Domaća granolaStavljamo papir za pečenje u posudu za pečenje i uključujemo rerni da se zagreva na 170 stepeni.
Sipamo sve sastojke u veliku posudu, ostavljajući maline sa strane.
Drvenom kašikom pomešamo sve dobro, dok se ne stvori...
18. jun
Domaća krempitaKore se sipaju u posudu za pečenje.
Margarin + voda + šećer se stavljaju da provru, tada se dodaju i orasi.
Ovim sirupom se prelivaju kore i dobro se promešaju. Ostavljaju se da se ohlade.
Navedeni sastojci za krem...
18. feb.
Domaća NutelaUživajte u domaćem eurokremu bez konzervanasa, podelite ga sa dobrim društvom i vama dragim ljudima....
19. dec.
Domaća pršutaOčistimo i isečemo meso na ivice. Na dno kofesipamo morsku so. Stavljamo meso. Odozgo ponovo obilno posipamo morskom soli. Ostavljamo da odstoji na hladnom mestu oko 5-6 dana.
Kad meso odstoji izvadimo ga i operemo kofu...
14. avgust
Domaća pljeskavica/undefined Stavljamo meso u mašinu, posolimo, pobiberimo.
Sitno isečemo luk i 1-2 ljute paprike i dodajemo ih u mleveno meso.
Dobro promešamo i ostavljamo na hladnom da odstoji 3-4 sata.
Oblikujemo velike ravne ćuftice...
01. sep.
2
Domaća trahanaTrahanu stavite u odgovarajuću posudu, dodajte vodu i ostavite da nabubri.
U šerpu stavite maslinovo ulje i maslac da se rastope. Dodajte paradajz pire i izrendani paradajz, propržite ih.
Sipajte tri šolje tople vode...
08. avgust
Domaća bozaGotovu domaću bozu sipajte u staklene flaše i čuvajte u frižideru. Sa jednom šoljom boze ponovo možete pripremiti ovaj divni napitak, koristeći je kao smesu sa kvascem....
03. jun
Domaća paštetaPresipa se domaća pašteta u kontejner za čuvanje sa poklopcem i drži se u frižider dok se u potpunosti ne stegne (barem 4 sata).
Neka vam je ukusno sa mojom domaćom paštetom....
30. mart
Domaća limunadaDva limuna se lepo operu, oljušte i pasiraju krupnije. Stavljaju se u posudu, dodaju se šećer i menta i prelivaju se vrelom vodom.
Kad se šećer rastvori i tečnost se ohladi, ostavlja se 24 sata u frižideru.
Prilikom...
02. jun