Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaća šunka u uređaju za kuvanje šunkeOstavite da se ohladi u vodi, a nakon toga domaću šunku kuvanu u uređaju za kuvanje šunke ohladite dodatno u frižideru oko 6 sati pre upotrebe....
26. jun
Retro domaća šunkaZa ovu domaću šunku ja koristim posudu za kuvanje šunke i kesice za posudu za kuvanje šunke, ali ako nemate kesice za posudu za kuvanje šunke ili posudu za kuvanje šunke, možete koristiti kesice za pečenje mesa i da sami...
19. dec.
Domaća kuvana šunkaPotpuno ohlađena domaća šunka se oslobađa tkanine i upija kuhinjskim ubrusom. Po želji možete da je uvaljate u omiljene sitno mlevene začine. Servira se isečena na tanke parčiće....
29. nov.
Domaća pileća šunkaNakon toga kesa se stavlja u aparat za šunku.
Domaća šunka se kuva u šerpi sa vodom. Temperatura vode treba da je između 75 i 80 stepeni.
Kuva se 2 sata, nakon čega se domaća pileća šunka ohladi....
27. jun
Domaća ćureća šunkaOstavlja se 12 sati u frižideru, nakon čega šunka može da se konzumira.
Domaća ćureća šunka je gotova....
29. jul
Domaća praška šunkaNakon toga kuvamo na tihoj vatri 2 sata, temperatura domaće šunke treba da bude 75 stepebi....
10. dec.
Domaća svinjska šunkaOstavljamo ponovo do sutra domaću šunku u frižider u upije začine.
Vadimo, skidamo konac, sečemo na tanke kriške domaću svinksku šunku i poslužujemo sa omiljenim vinom....
08. dec.
Šunka sa nadevomStavite list šunke u kašiku za sladoled, tako da viri sa strane.
Iseckajte sve sastojke sitno i pomešajte sa krem sirom.
Napunite kašiku i zatvorite višak šunke.
Pritisnite lagano prstima i izvadite....
06. maj
Šunka sa makaronamaIsecite šunku na kockice, pržite u polovini maslaca, pomešajte sa sirom i makaronama, stavite smesu u pleh, namazan maslacem, pecite i prelijte mlekom, prethodno pomešano sa jajima.
Pecite dok ne bude gotovo....
07. sep.
Šunka - šta treba da znamoAko vas je sve što ste pročitali nateralo da zadovoljite i svoju kulinarsku znatiželju, pogledajte naše recepte sa šunkom, a ukoliko želite da pripremite sami šunku, pogledajte ove recepte za domaću šunku....
21. feb.
Pohovane rolnice od šunke i kačkavaljaIsecite kačkavalj na tanke štapiće, a šunku - na tanke slojeve (kvadrat ili trougao)....
27. april
Domaća sredstva protiv bradavicaAli pošto one mogu biti i uzrok uznemirenja, možete ih se osloboditi ranije, koristeći prosta domaća sredstva.
Top 5 domaćih sredstava protiv bradavica
1....
15. nov.
Rolnice od šunke sa krompirom i kačkavaljemRaširite svako parče šunke. Stavite u jedan kraj nadev od krompira i uvijte u rolnicu.
Potopite svaku rolnicu u umućeno jaje.
Poređajte rolnice od šunke u posudu za pečenje postavljenu papirom....
18. dec.
Rolnice od pilećih grudi, šunke i kačkavaljaStavite preko njih krišku šunke, krišku kačkavalja i odozgo ponovo krišku šunke.
Pomešajte sir, jaje, luk isečen na sitni, so i biber....
10. dec.
Korpice od šunke sa spanaćem i sirevimaU odgovarajuće kalupe za mafine, namazane uljem, poređajte parčiće šunke.
U posudu isecite topljeni sir, sir i kačkavalj na kocke.
U njih dodajte odmrznuti spanać, so i biber po ukusu....
23. mart
Evo ovako se pravi šunka u ŠpanijiU domaćim uslovima, šunka može da se čuva duže vreme u hladnim prostorijama, najčešće podrumima, na odgovarajućoj temperaturi od otprilike 12-15 stepeni °C i bez brige da će se pokvariti - ona ima dug rok trajanja....
28. mart
Pohovana šunkaŠunku iseći na kolutove. Umutiti jaja u posudi i posoliti. U drugu posudu staviti brašno.
Šunku prvo umočiti u brašno pa u jaje, pa ubaciti u vrelo ulje.
Peći sa obe strane. Vaditi ih na ubruse....
02. mart
Ukusne korpice od šunke sa jajima i siromŠunku stavimo na dno, izmrvimo sir, kačkavalj isečemo.
Odozgo razbijemo jaje i posolimo po ukusu. Pečemo 2-3 minuta na parti grilu.
Posle stavljamo maslac i posipamo alevom paprikom. Ponovo pečemo 1 minut....
17. januar
Domaća pršutaOčistimo i isečemo meso na ivice. Na dno kofesipamo morsku so. Stavljamo meso. Odozgo ponovo obilno posipamo morskom soli. Ostavljamo da odstoji na hladnom mestu oko 5-6 dana.
Kad meso odstoji izvadimo ga i operemo kofu...
14. avgust
Domaća pljeskavica/undefined Stavljamo meso u mašinu, posolimo, pobiberimo.
Sitno isečemo luk i 1-2 ljute paprike i dodajemo ih u mleveno meso.
Dobro promešamo i ostavljamo na hladnom da odstoji 3-4 sata.
Oblikujemo velike ravne ćuftice...
01. sep.
2
Domaća trahanaTrahanu stavite u odgovarajuću posudu, dodajte vodu i ostavite da nabubri.
U šerpu stavite maslinovo ulje i maslac da se rastope. Dodajte paradajz pire i izrendani paradajz, propržite ih.
Sipajte tri šolje tople vode...
08. avgust
Domaća ljutenicaOčitite paprike i blanširajte ih na 3 minuta u vreloj vodi. Odmah nakon toga ih ohladite hladnom vodom i sameljite na mašini za mlevenje mesa.
Izrendajte paradajz krupnije. Skuvajte krompir, oljuštite i tagođe ga sameljite...
12. avgust