Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaće sirće od naraVeć dugo spremam domaće sirće kod kuće i uvek ispadne mnogo dobro. Ovaj put sam probala sa narom i medom.
Operemo dobro dva nara, nakon čega ih sečemo i čistimo od kore, unutrašnjih delova i ljuski....
29. januar
Domaće sirće od krušakaDodajte sirćetnu gljivu ili domaće sirće. Nakon otprilike 2 meseca sirće je gotovo. Ako želite da bude bistar, procedite ga kroz filter papir i čuvajte ga na hladnom mestu....
15. okt.
Domaće sirće od dunjaAko želite da uživate u izuzetnom ukusu i mirisu sirćeta od dunja, ostavite da stoji u stklenim posudama bar 3-4 meseca.
Objavljena slika je od sirćeta od prošle godine....
17. nov.
Domaće jabukovo sirćeNakon 10 dana se formira i talog, ponovo se procedi i to je vaše domaće jabukovo sirće.
Ako ga ostavite godinu dana, izbistriće se, ali ko će da čeka toliko....
04. okt.
Domaće vinsko sirćeSirće koje ste dobili nakon tog vremena procedite i koristite za dodavanje salatama i jelima....
14. okt.
Sirće od dženarikaKisele dženairke se stavljaju u žičanu korpicu i potapaju se 2-3 puta u vrelu vodu. Nakon toga se izvade i poređaju na table da se isuše na suncu ili se suše u slaboj rerni, a kad su gotove čuvaju se na suvom mesto.
Ako...
01. jun
Sirće od malineNakon toga procedite sirće kroz gazu, nalijte ga u fleže i zatvorite ih.
Dobija se izuzetno prijatno i aromatično sirće, kojim možete da začinjavate salate, pečena mesa i tako dalje....
23. nov.
Sirće sa zovomZagrejte sirće, vino i šećer u velikoj šerpi. Stavite cvetove u flaše i prelite sirćetom.
Dobro zatvorite flaše i ostavite ih tako najmanje 2 nedelje....
20. april
Pravo domaće jabukovo sirćePriprema domaćeg jabukovog sirćeta uopšte nije teška. Potrebne su samo dobro uzrele, slatke jabuke i šećer ili med....
29. jul
1
Aromatično domaće jabukovo sirćeUkoliko nemate, možete nabaviti od nekog ko je već pripremao ovakvo sirće, ali znam da možete pripremiti sirće i bez nje)....
12. avgust
Domaće jabukovo sirće bez konzervansaZa dobro domaće sirće su potrebne zrele jabuke neke slatke sorte. Potrebno je da ih operete, isečete na srednje komade i uklonite drške. Unutrašnjost sa semenkama treba da ostane....
24. jun
Moje uspešno domaće jabukovo sirćeI ove godine sa m pripremala domaće jabukovo sirće sa jabukama iz naše bašte. Korist je ogromna, priprema se lako, samo je potrebno strpljenje i želja....
12. dec.
Sirće sa zelenim začinimaPažljivo operite začine i osušite ih pomoću ubrusa.
Sipajte ih sve, zajedno sirćetom, biberom i slačicom, u dobro oprane flaše.
Zatvorite flaše i ostavite ih na tamno i ne previše hladno mesto na 3-4 nedelje....
25. april
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeVeliki deo poznatih kuvara u inostranstvu koristi balsamiko sirće koje su sami pripremili. Svako može da pripremi kvalitetno balsamiko sirće koje će uneti mirisnu notu u jela i salate....
16. januar
Sirće sa zelenim začinima i cvetićimaMalo ugrejte sirće.
Stavite cvetove dragoljuba u čiste flaše i prelijte sirćetom. Zatvorite tegle i čuvajte sirće 4 nedelje na tamnom i hladnom mestu.
Nakon toga možete zameniti cvetove dragoljuba svežim....
28. april
Sirće od maline za salate sa morskim plodovimaSirće se procedu kroz veoma sitno sito ili gazu, koja je presavijena na četiri sloja.
Raspe se u flaše koje se čuvaju na tamnom i hladnom mestu....
19. nov.
Pravljenje domaćeg jabukovog sirćetaDomaće jabukovo sirće obično sadrži 2–3 procenta alkohola, ali ima jači ukus od kupovnog sirćeta, a i bogatije je mineralima i vitaminima....
25. feb.
SirćeRecepti za domaće sirće
Svako može napraviti sirće u kućnim uslovima. Jedino su Vam potrebne mnogo slatke jabuke. One se peru, skidaju se peteljke, i čiste pokvareni delovi....
06. jul
Jabukovo sirćeOstavite tečnost u posudi, pokrivenoj gazom na temperaturi 20 stepeni, fermentacija se nastavlja i sirće se bistri.
Procedite ponovo i sipajte u tegle. Čuvajte na hladnom mestu. Sirće je gotovo nakon 2 meseca....
02. sep.
Pirinčano SirćeOvo sirće ima relativno visok sadržaj sirćetne kiseline u poređenju sa drugim vrstama kineskog sirćeta, ali ipak ima blaži ukus od sirćeta koje Evropljani konzumiraju....
03. dec.
Balzamiko SirćeIstorija balzamiko sirćeta
U Modeni su već bili poznati svi kvaliteti balzamiko sirćeta još u srednjem veku....
25. maj
Jabukovo sirćeDomaće jabukovo sirće
Domaće jabukovo sirće se dugo pravi, ali vam krajnji rezultat garantuje kvalitet prirodnog i kvalitetnog proizvoda....
25. avgust
Prirodno jabukovo sirćeVremenom će se sirće izbistriti.
Koristite ovo prirodno jabukovo sirće da začinite različite salate i supe....
18. dec.