Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Aperol špricAperol špric je tradicionalni letnji koktel iz italijanske kuhinje, jednostavan za pravljenje i odgovarajuć za kasno vruće popodne.
Ima sladak i gorak ukus koji je tu zahvaljujući aperolu....
16. avgust
Špric keksićiŠpric keksiće peći 12-15 minuta da dobiju blago žutu boju odozdo i po ivicama....
28. april
1
Koktel Aperol ŠpricKoristi se visoka čaša za crveno vino sa nogicom. Treba da je veća nego tradicionalna.
Čaša se puni skoro do vrha ledom.
Sipa se proseko (penušavo vino). Dodaje se aperol i kisela voda.
Po želji može da se sipa i...
02. okt.
Božićni keksići za špricPromešajte mikserom sa nastavcima za testo ili u blenderu, jer je testo ređe, kao za špric.
3. Napunite vreću šprica sa kovrdžavim ili nazubljenim vrhom da biste formirali božićne perece ili pahuljice.
4....
23. mart
Retro sitni kolači za špricDobijamo veoma meko testo, koje lako izlazi kroz špric.
Uz pomoć kašike ga stavljamo u špric i pravimo oblike po izboru, na papiru za pečenje.
Pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
19. dec.
Keksići od maslaca za špricNapuniti špric i oblikovati keksiće u tavi, prekrivenoj papirom za pečenje.
Peći na umerenoj temperaturi, dok blago ne porumene....
18. avgust
Špric ružice sa želeom od trešnjeČim se stegne, pasira se i stavlja se u špric sa tankim dodatkom.
Ako ostane od smese za špric ružice sa želeom od trešnje, mogu da se koriste za nadev drugih kolača....
18. jun
Ružice iz špricaUzimamo od njega i stavljamo u špric.
Pravimo ružice u namazanom plehu i pečemo na 180 stepeni dok ne budu gotove.
Nakon toga posipamo šećerom u prahu....
10. dec.
Keksići iz špricaSmesa se sipa u špric i našpricaju se mali keksići u posudu za pečenje koja je namazana maslacem i brašnom.
Kolači se peku dok ne budu gotovi i po želji se ukrašavaju po ivicama tečnom čokoladom....
26. nov.
Ekleri bez špricaTesto: Stavite vodu i ulje da proključaju. Dodajte brašno i neprestano mešajte dok se smesa ne zgusne. Za to je potrebno nekoliko minuta. Sačekajte da se ohladi i dodajte jedno po jedno jaje, a nakon svakog dobro promešajte...
17. april
Da napravimo domaći sudžukDomaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
14. feb.
Da napravimo domaći ratlukVeoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa.
Ratluk od limuna se pravi od 5 šolja šećera, 2 šolje vode, pola šolje...
12. avgust
Da napravimo domaći kečapDa biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
07. feb.
Domaći dresing za salateUmesto da kupujete dresing za salatu u prodavnici, možete ga i sami napraviti. Dresing se lako pravi, a njegov ukus menja svaku salatu.
Nemojte zaboraviti da svaki dresing sadrži 3 kašike biljnog ulja i jednu kašiku sirćeta...
25. feb.
Kako napraviti domaći majonezKao i kod raznih drugih namirnica, tako je i sa majonezom, najbolji i najukusniji je domaći....
29. april
Kako se koristi špric (poš) za torte?Da bi vam bilo još lakše, možete da špric stavite u čašu i da lagano previjete krajeve. Tako ćete lako napuniti špric željenim kremom i nećete se uprljati dok to radite....
02. jun
Jednostavne tulumbice bez špricaDruga varijanta je da koristite veliki levak umesto šprica....
07. okt.
Jednostavni keksići iz špricaTesto je odgovarajuće za špric. Druga varijanta je da ga razvučete na koru debljine 1 cm i kalupima za keksiće da napravite figure.
Pecite u umerenoj rerni dok ne dobju zlatnu boju....
16. dec.
Domaći sudžuci se prave majstorskiJedna od najukusnije meze za svaki povod su domaće spremljeni sudžuci....
17. feb.
Da napravimo domaći kukuruzni čipsA i poverujte, nema slađe nagrade od toga da probate prvu partiju toplog domaćeg čipsa od kukuruznog brašna....
17. jun
Kako da ispečemo domaći hlebDomaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost. Pogledajte primer jednog recepta za ukusan domaći hleb....
24. jul
Kako da napravimo domaći nektarKod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
25. avgust
Jesenji sitni kolačići iz špricaPrebacite u špric sa dodatkom.
Tepsiju rerne obložite papirom za pečenje.
Procajte sitne kolačiće na rastojanju.
Sitne kolačiće pecite u zagrejanoj rerni na 170 °C dok ne budu gotovi....
22. dec.