Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Aperol špricAperol špric
16. avgust
Aperol špric je tradicionalni letnji koktel iz italijanske kuhinje, jednostavan za pravljenje i odgovarajuć za kasno vruće popodne. Ima sladak i gorak ukus koji je tu zahvaljujući aperolu....
Špric keksićiŠpric keksići
28. april
1
Špric keksiće peći 12-15 minuta da dobiju blago žutu boju odozdo i po ivicama....
Sicilijanski aperol špricSicilijanski aperol špric
22. mart
Sicilijanski aperol špric je gotov....
Koktel Aperol ŠpricKoktel Aperol Špric
02. okt.
Koristi se visoka čaša za crveno vino sa nogicom. Treba da je veća nego tradicionalna. Čaša se puni skoro do vrha ledom. Sipa se proseko (penušavo vino). Dodaje se aperol i kisela voda. Po želji može da se sipa i...
Sitni kolači za špricSitni kolači za špric
03. okt.
Stavite testo u špric, napravite kolačiće i pecite na tihoj vatri....
Božićni keksići za špricBožićni keksići za špric
23. mart
Promešajte mikserom sa nastavcima za testo ili u blenderu, jer je testo ređe, kao za špric. 3. Napunite vreću šprica sa kovrdžavim ili nazubljenim vrhom da biste formirali božićne perece ili pahuljice. 4....
Retro sitni kolači za špricRetro sitni kolači za špric
19. dec.
Dobijamo veoma meko testo, koje lako izlazi kroz špric. Uz pomoć kašike ga stavljamo u špric i pravimo oblike po izboru, na papiru za pečenje. Pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
Keksići od maslaca za špricKeksići od maslaca za špric
18. avgust
Napuniti špric i oblikovati keksiće u tavi, prekrivenoj papirom za pečenje. Peći na umerenoj temperaturi, dok blago ne porumene....
Špric ružice sa želeom od trešnjeŠpric ružice sa želeom od trešnje
18. jun
Čim se stegne, pasira se i stavlja se u špric sa tankim dodatkom. Ako ostane od smese za špric ružice sa želeom od trešnje, mogu da se koriste za nadev drugih kolača....
Ružice iz špricaRužice iz šprica
10. dec.
Uzimamo od njega i stavljamo u špric. Pravimo ružice u namazanom plehu i pečemo na 180 stepeni dok ne budu gotove. Nakon toga posipamo šećerom u prahu....
Keksići iz špricaKeksići iz šprica
26. nov.
Smesa se sipa u špric i našpricaju se mali keksići u posudu za pečenje koja je namazana maslacem i brašnom. Kolači se peku dok ne budu gotovi i po želji se ukrašavaju po ivicama tečnom čokoladom....
Ekleri bez špricaEkleri bez šprica
17. april
Testo: Stavite vodu i ulje da proključaju. Dodajte brašno i neprestano mešajte dok se smesa ne zgusne. Za to je potrebno nekoliko minuta. Sačekajte da se ohladi i dodajte jedno po jedno jaje, a nakon svakog dobro promešajte...
Da napravimo domaći sudžukDa napravimo domaći sudžuk
14. feb.
Domaći sudžuk ne može da se poredi po ukusu i aromi sa gotovim koji se prodaju u prodavnicama. Ukoliko želite da probate ukus pravog domaćeg sudžuka, napravite ga sami kod kuće....
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa. Ratluk od limuna se pravi od 5 šolja šećera, 2 šolje vode, pola šolje...
Da napravimo domaći kečapDa napravimo domaći kečap
07. feb.
Da biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
Domaći dresing za salateDomaći dresing za salate
25. feb.
Umesto da kupujete dresing za salatu u prodavnici, možete ga i sami napraviti. Dresing se lako pravi, a njegov ukus menja svaku salatu. Nemojte zaboraviti da svaki dresing sadrži 3 kašike biljnog ulja i jednu kašiku sirćeta...
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonez
29. april
Kao i kod raznih drugih namirnica, tako je i sa majonezom, najbolji i najukusniji je domaći....
Kako se koristi špric (poš) za torte?Kako se koristi špric (poš) za torte?
02. jun
Da bi vam bilo još lakše, možete da špric stavite u čašu i da lagano previjete krajeve. Tako ćete lako napuniti špric željenim kremom i nećete se uprljati dok to radite....
Jednostavne tulumbice bez špricaJednostavne tulumbice bez šprica
07. okt.
Druga varijanta je da koristite veliki levak umesto šprica....
Jednostavni keksići iz špricaJednostavni keksići iz šprica
16. dec.
Testo je odgovarajuće za špric. Druga varijanta je da ga razvučete na koru debljine 1 cm i kalupima za keksiće da napravite figure. Pecite u umerenoj rerni dok ne dobju zlatnu boju....
Domaći sudžuci se prave majstorskiDomaći sudžuci se prave majstorski
17. feb.
Jedna od najukusnije meze za svaki povod su domaće spremljeni sudžuci....
Da napravimo domaći kukuruzni čipsDa napravimo domaći kukuruzni čips
17. jun
A i poverujte, nema slađe nagrade od toga da probate prvu partiju toplog domaćeg čipsa od kukuruznog brašna....
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Domaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost. Pogledajte primer jednog recepta za ukusan domaći hleb....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Jesenji sitni kolačići iz špricaJesenji sitni kolačići iz šprica
22. dec.
Prebacite u špric sa dodatkom. Tepsiju rerne obložite papirom za pečenje. Procajte sitne kolačiće na rastojanju. Sitne kolačiće pecite u zagrejanoj rerni na 170 °C dok ne budu gotovi....