Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaći liker od domaćih i šumskih jagodaSvako može da spremi domaći liker, ako prati sledeća pravila.
1. Voće koja će se upotrebiti za ovu svrhu treba da je dobro sazrelo, zdravo i aromatično.
2. Voda i šećer treba da su apsolutno čisti....
31. maj
Domaći renOba korena rena oljuštiti, oprati i izrendati na sitno rende. U izrendani ren dodati so, šećer i izmešati.
Smesu staviti u teglu.
Zasebno sjedinitu vodu i sirće, sipati u teglu i dobro zatvoriti poklopcem.
Savet: Ren...
10. maj
1
Domaćice, operite tiganj!Mnogo domaćica, da li zbog ekonomije, ili zbog navike, čuvaju već korišćenu masnoću i i upotrebljavaju je drugi put kod pripreme kotleta, pilećeg mesa, prženog krompira i drugih jela....
21. avgust
Domaći žu-žuU mlako mleko izmrviti kvasac, dodati šećer pa ostaviti da nadođe.
Brašno pomešati sa solju pa dodati 2 žumanceta i nadošli kvasac. Zamesiti testo i ostaviti ga na toplo mesto dok se ne udvostruči.
Razviti testo u...
08. feb.
Domaći lek za kašaljNapunite je domaćim pčelinjim medom. Stavite glavu rotkve preko čaše i ostavite da odstoji tako 24 časa.
Uzimajte po jednu kašičicu na 2-3 sata, ako je ozbiljniji kašalj može i češće....
12. april
Domaći lek protiv virusaPošto nam dolazi sezona prehlade i gripa, predlažemo Vam jedan jednostavan recept za domaći lek protiv virusa....
14. sep.
Domaći zec u đuvečariOčistimo zeca i isečemo ga na porcije.
U odgovarajućoj posudi sa malo ulja propržimo meso.
Oljuštimo luk i beli luk i krupnije isečemo. Stavljamo ih u đuvečaru.
Očistimo i isečemo šargarepu i pečurke, dodajemo ih...
08. jun
Domaći med od bagremaVoda se stavlja na ringlu da provri, nakon toga joj dodajemo dobro očišćen i opran cvet bagrema.
Kuvajte cvet oko 10 minuta, nakon toga procedite tečnost.
Dodajte određenu količinu šećera i nastavite da kuvate, dok...
12. jun
Korisni saveti za domaćice početniceEvo nekoliko korisnih saveta prilikom kuvanja, korisnih za početnice, koje tek treba da savladaju finese kulinarske umetnosti.
Da li znate da će žilavo meso postati mekše, ako u vodu dodate 2-3 kašike sirćeta. Meso...
26. feb.
Lagani mešani domaći kolač sa domaćim slatkomLagani mešani kolač sa domaćim slatkom koji po želji možete da servirate sa domaćim sladoledom od vanile....
28. sep.
Saveti pametne domaćice za lakšu obradu ribeDa li mrzite trenutak kada vam se suprug vrati sa bogatim ulovom ribe, a vi ne možete da se radujete sa njim u tom srećnom danu, zato što znate šta vas posle čeka. Evo nekoliko fora, koji će olakšati prethodnu pripremu ribe...
09. mart
Top 8 najboljih saveta domaćicaVećina domaćica s bori s njim s različitim vrstama osveživača i aromatskim svećama....
07. mart
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaSvaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji.
Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast.
Evo i naših malih saveta.
1....
26. feb.
Pripremanje domaćih razvijenih koraPita napravljena od domaćih kora uopšte ne može da se poredi sa ostalim, isto se odnosi i na bundevaru....
04. januar
Postani pametna domaćica uz pomoć saveta Džejmija Olivera!Domaći dresing za salatu - tri dela masnoće i jedan deo kiseline se pomešaju u staklenoj flaši. Kuvar savetuje da se eksperimentiše s različitim vrstama masnoće, dok ne otkrijete vašu;/page
page10....
14. avgust
Kako napraviti domaći majonezKao i kod raznih drugih namirnica, tako je i sa majonezom, najbolji i najukusniji je domaći....
29. april
Domaći dresing za salateUmesto da kupujete dresing za salatu u prodavnici, možete ga i sami napraviti. Dresing se lako pravi, a njegov ukus menja svaku salatu.
Nemojte zaboraviti da svaki dresing sadrži 3 kašike biljnog ulja i jednu kašiku sirćeta...
25. feb.
Da napravimo domaći sudžukPogledajte i ove ukusne recepte za domaći sudžuk i/ili kako se čuva sudžuk....
14. feb.
Da napravimo domaći ratlukVeoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa.
Ratluk od limuna se pravi od 5 šolja šećera, 2 šolje vode, pola šolje...
12. avgust
Da napravimo domaći kečapDa biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
07. feb.
Tajna sočne domaće piceSočnu domaću picu možete pripremiti uz pomoć pravilne pripreme oslovne i nadeva pice.
Savršeno testo za picu ne treba da bude deblje od pola cm, a ivice treba da budu debele oko 2 cm, ne više.
Da bi pica bila sočna...
17. dec.
Domaće vino od aronijeAronija je poznata po mnogim zdravstvenim koristima. Sadrži niz vitamina B, askorbinsku kiselinu (vitamin C), osnovne elemente kao što su gvožđe, bakar, mangan itd. Sadrži sve vrste šećera i pektina.
Zahvaljujući svemu...
07. jul