Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Domaći liker od domaćih i šumskih jagodaDomaći liker od domaćih i šumskih jagoda
31. maj
Svako može da spremi domaći liker, ako prati sledeća pravila. 1. Voće koja će se upotrebiti za ovu svrhu treba da je dobro sazrelo, zdravo i aromatično. 2. Voda i šećer treba da su apsolutno čisti....
Domaći renDomaći ren
10. maj
1
Oba korena rena oljuštiti, oprati i izrendati na sitno rende. U izrendani ren dodati so, šećer i izmešati. Smesu staviti u teglu. Zasebno sjedinitu vodu i sirće, sipati u teglu i dobro zatvoriti poklopcem. Savet: Ren...
Domaćice, operite tiganj!Domaćice, operite tiganj!
21. avgust
Mnogo domaćica, da li zbog ekonomije, ili zbog navike, čuvaju već korišćenu masnoću i i upotrebljavaju je drugi put kod pripreme kotleta, pilećeg mesa, prženog krompira i drugih jela....
Punjeni domaći zecPunjeni domaći zec
02. maj
Punjeni domaći zec se servira na listovima zelene salate....
Domaći žu-žuDomaći žu-žu
08. feb.
U mlako mleko izmrviti kvasac, dodati šećer pa ostaviti da nadođe. Brašno pomešati sa solju pa dodati 2 žumanceta i nadošli kvasac. Zamesiti testo i ostaviti ga na toplo mesto dok se ne udvostruči. Razviti testo u...
Domaći lek za kašaljDomaći lek za kašalj
12. april
Napunite je domaćim pčelinjim medom. Stavite glavu rotkve preko čaše i ostavite da odstoji tako 24 časa. Uzimajte po jednu kašičicu na 2-3 sata, ako je ozbiljniji kašalj može i češće....
Domaći lek protiv virusaDomaći lek protiv virusa
14. sep.
Pošto nam dolazi sezona prehlade i gripa, predlažemo Vam jedan jednostavan recept za domaći lek protiv virusa....
Domaći zec u đuvečariDomaći zec u đuvečari
08. jun
Očistimo zeca i isečemo ga na porcije. U odgovarajućoj posudi sa malo ulja propržimo meso. Oljuštimo luk i beli luk i krupnije isečemo. Stavljamo ih u đuvečaru. Očistimo i isečemo šargarepu i pečurke, dodajemo ih...
Domaći med od bagremaDomaći med od bagrema
12. jun
Voda se stavlja na ringlu da provri, nakon toga joj dodajemo dobro očišćen i opran cvet bagrema. Kuvajte cvet oko 10 minuta, nakon toga procedite tečnost. Dodajte određenu količinu šećera i nastavite da kuvate, dok...
Pečeni domaći zec sa slaninomPečeni domaći zec sa slaninom
07. okt.
Bude mnogo ukusan pečeni domaći zec sa slaninom!...
Korisni saveti za domaćice početniceKorisni saveti za domaćice početnice
26. feb.
Evo nekoliko korisnih saveta prilikom kuvanja, korisnih za početnice, koje tek treba da savladaju finese kulinarske umetnosti. Da li znate da će žilavo meso postati mekše, ako u vodu dodate 2-3 kašike sirćeta. Meso...
Lagani mešani domaći kolač sa domaćim slatkomLagani mešani domaći kolač sa domaćim slatkom
28. sep.
Lagani mešani kolač sa domaćim slatkom koji po želji možete da servirate sa domaćim sladoledom od vanile....
Saveti pametne domaćice za lakšu obradu ribeSaveti pametne domaćice za lakšu obradu ribe
09. mart
Da li mrzite trenutak kada vam se suprug vrati sa bogatim ulovom ribe, a vi ne možete da se radujete sa njim u tom srećnom danu, zato što znate šta vas posle čeka. Evo nekoliko fora, koji će olakšati prethodnu pripremu ribe...
Top 8 najboljih saveta domaćicaTop 8 najboljih saveta domaćica
07. mart
Većina domaćica s bori s njim s različitim vrstama osveživača i aromatskim svećama....
Mali kulinarski trikovi velikih domaćicaMali kulinarski trikovi velikih domaćica
26. feb.
Svaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji. Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast. Evo i naših malih saveta. 1....
Pripremanje domaćih razvijenih koraPripremanje domaćih razvijenih kora
04. januar
Pita napravljena od domaćih kora uopšte ne može da se poredi sa ostalim, isto se odnosi i na bundevaru....
Brzi kolač za zauzete domaćiceBrzi kolač za zauzete domaćice
27. januar
Imate super ukusan i brz kolač za zauzete domaćice....
Postani pametna domaćica uz pomoć saveta Džejmija Olivera!Postani pametna domaćica uz pomoć saveta Džejmija Olivera!
14. avgust
Domaći dresing za salatu - tri dela masnoće i jedan deo kiseline se pomešaju u staklenoj flaši. Kuvar savetuje da se eksperimentiše s različitim vrstama masnoće, dok ne otkrijete vašu;/page page10....
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonez
29. april
Kao i kod raznih drugih namirnica, tako je i sa majonezom, najbolji i najukusniji je domaći....
Domaći dresing za salateDomaći dresing za salate
25. feb.
Umesto da kupujete dresing za salatu u prodavnici, možete ga i sami napraviti. Dresing se lako pravi, a njegov ukus menja svaku salatu. Nemojte zaboraviti da svaki dresing sadrži 3 kašike biljnog ulja i jednu kašiku sirćeta...
Da napravimo domaći sudžukDa napravimo domaći sudžuk
14. feb.
Pogledajte i ove ukusne recepte za domaći sudžuk i/ili kako se čuva sudžuk....
Da napravimo domaći ratlukDa napravimo domaći ratluk
12. avgust
Veoma lako možete da napravite sami ratluk i da počastite svoje goste ovim ukusnim desertom. Možete da napravite ratluk različitih aroma i ukusa. Ratluk od limuna se pravi od 5 šolja šećera, 2 šolje vode, pola šolje...
Da napravimo domaći kečapDa napravimo domaći kečap
07. feb.
Da biste dobili ukusan domaći kečam po klasičnom receptu, potrebni su 1 glavica crvenog luka, 1 stabljika celera, 2 čena belog luka, pola ljute paprike, 1 vezica bosiljka, 1 supena kašika semena korijandera, 1 kašičica...
Tajna sočne domaće piceTajna sočne domaće pice
17. dec.
Sočnu domaću picu možete pripremiti uz pomoć pravilne pripreme oslovne i nadeva pice. Savršeno testo za picu ne treba da bude deblje od pola cm, a ivice treba da budu debele oko 2 cm, ne više. Da bi pica bila sočna...
Domaće vino od aronijeDomaće vino od aronije
07. jul
Aronija je poznata po mnogim zdravstvenim koristima. Sadrži niz vitamina B, askorbinsku kiselinu (vitamin C), osnovne elemente kao što su gvožđe, bakar, mangan itd. Sadrži sve vrste šećera i pektina. Zahvaljujući svemu...