Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Krem sa espresom i rumomUgrejte espreso i dodajte želatin. Kad se rastopi dodajte kafu i umutite sa jajima i šećerom. Ostavite smesu da se potpuno ohladi.
U međuvremenu umutite belanca sa šećerom dok se ne dobiju meki vrhovi....
10. sep.
Espreso sa likerom od jaja i malinamaPažljivo, prvo dodajte liker od jaja, a zatim i espreso.
Pokrijte umućenom pavlakom i ukrasite jednom malinom.
Espreso sa likerom od jaja i malinama je gotov i spreman da uživate u njemu!...
28. avgust
Espreso RomanoEspreso Romano je veoma jaka kafa, koja ima istaknuti citrusni ukus, a takođe osvežava i tonizira....
27. april
Domaći Espreso MartiniKada se mleko ohladi, odmah dodajte espreso koji smo pripremili u mašini, a nakon što se potpuno ohladi dodajte votku.
Espreso Martini je spreman....
26. okt.
1
Espresso dolceU espresso kafu sipati amareto liker. Promešati.
Uzeti pravougaonu posudu dubine 6-7 cm i u nju složiti piškote natopljene u espresso kafu....
21. dec.
Torta Saher sa espreso kremomDodajte šolju espresa i kakao u prahu. Odvojite semenke iz vanile i dodajte i njih, umutite ponovo i stavite krem u frižider na pola sata....
27. april
Kolači sa espresomU posudi umutimo jaja sa šećerom, mutimo mikserom. Dodajemo toplu kafu, ulje i sveže mleko sa vanilom. Mutimo i dodajemo prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom za hleb.
Promešamo da dobijemo smesu za kolač i sipamo...
09. avgust
1
Značenje kajmaka za perfektni espresoAko imate previše pene u šolji, imaćete manje espresa. Mnogi baristi teže peni, koja je oko desetine espresa.
Ako vam pena "padne" za manje od jednog minuta, onda je ekstrakcija espresa bila prebrza....
20. nov.
Čokoladni kolač sa espresomDodaje ih u smesu od jaja, stavljajte i espreso.
Mešajte spatulom dok se potpuno ne integrišu. Namažite kalup i sipajte smesu....
19. januar
Kako da očistimo aparat za espresoU poslednje vreme, jedan od najkorišćenijih električnih uređaja u našim domaćinstvima je aparat za espreso. Ona priprema naš lek za razbuđivanje - kafu....
08. nov.
Kako se pravi savršeni espreso? Objašnjenje naučnikaStudija je pokazala da je jedan od razloga nezadovoljavajućeg ukusa espresa previše fino mlevena kafa....
08. januar
Koliko grama kafe se stavlja za espreso?Dupli espreso
Dvostruka porcija espresa ima zapreminu od 30 do 60 grama gotovog napitka od kafe u šoljici. Količina mlevene kafe za duplu dozu espresa varira od 12 do 20 grama....
26. nov.
Vrste kafe prema načinu pripremeEvo najčešćih vrsta kafe prema načinu pripreme:
Espresso - Najčešća vrsta kafe koja se koristi za pripremu espresa je Robusta....
04. jun
Koliko se kofeina nalazi u šoljici kafe?Espreso
Espreso se dobija prolaženjem male količine tople vode kroz fino samlevena zrna kafe. Uprskos tome što espreso sadrži više kofeina nego normalna kafa, veličina čaše za espreso je obično manja....
27. jun
Šta je kafe Makiato?Razlikuje se po tome što u Late kafu stavljate espreso, a zatim mleko, dok se Late Makiato pravi tako što prvo stavite mleko u šolju, a zatim dodate espreso....
03. dec.
Najmoderniji kokteli za ovo letoEspreso i tonik zajedno donose savršen osećaj "espresa sa mehurićima" u ukusnom i osvežavajućem niskokaloričnom napitku. To je kao da uživate u bezalkoholnoj verziji espreso martinija ili Aperol spritz-a....
25. avgust
Priprema klasičnog tiramisua korak po korakTiramisu se priprema sa piškotama, jakim espresom, maskarponeom i desertnim vinom za kuvanje Marsala. Ovo su zlatni sastojci za klasični tiramisu....
15. mart
Šta je amerikano kafa?Espreso
Espreso se pravi od istih zrna kafe koja se koriste za pravljenje neskafea....
07. dec.
Kafa latePripremiti espresso sa vodom. Umutiti mleko mikserom bar 3 minuta. Uliti espreso u mleko. Piti toplo....
26. feb.
Kako se priprema Late Makijato?Late makijato je aromatični topli napitak od mleka i espreso kafe....
02. jul
Pet efikasnih sredstava za poboljšanje vašeg zdravljaZato se obezbedite jednom velikom šoljom espresa i jednom velikom čašom vode./page...
23. januar
Afogato kafa (affogato al caffe)Klasična verzija je kugla običnog sladoleda od vanile, koja pliva u vrućem espresu. Odatle ide i ime dezerte, koje bukvalno znači udavljen....
28. sep.
1