Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Krem sa espresom i rumomKrem sa espresom i rumom
10. sep.
Ugrejte espreso i dodajte želatin. Kad se rastopi dodajte kafu i umutite sa jajima i šećerom. Ostavite smesu da se potpuno ohladi. U međuvremenu umutite belanca sa šećerom dok se ne dobiju meki vrhovi....
Espreso sa likerom od jaja i malinamaEspreso sa likerom od jaja i malinama
28. avgust
Pažljivo, prvo dodajte liker od jaja, a zatim i espreso. Pokrijte umućenom pavlakom i ukrasite jednom malinom. Espreso sa likerom od jaja i malinama je gotov i spreman da uživate u njemu!...
Espreso RomanoEspreso Romano
27. april
Espreso Romano je veoma jaka kafa, koja ima istaknuti citrusni ukus, a takođe osvežava i tonizira....
Domaći Espreso MartiniDomaći Espreso Martini
26. okt.
1
Kada se mleko ohladi, odmah dodajte espreso koji smo pripremili u mašini, a nakon što se potpuno ohladi dodajte votku. Espreso Martini je spreman....
Espresso dolceEspresso dolce
21. dec.
U espresso kafu sipati amareto liker. Promešati. Uzeti pravougaonu posudu dubine 6-7 cm i u nju složiti piškote natopljene u espresso kafu....
Fredo EspressoFredo Espresso
25. jun
Fredo espresso poslužite sa kockom leda i slamčicom....
Torta Saher sa espreso kremomTorta Saher sa espreso kremom
27. april
Dodajte šolju espresa i kakao u prahu. Odvojite semenke iz vanile i dodajte i njih, umutite ponovo i stavite krem u frižider na pola sata....
Kolači sa espresomKolači sa espresom
09. avgust
1
U posudi umutimo jaja sa šećerom, mutimo mikserom. Dodajemo toplu kafu, ulje i sveže mleko sa vanilom. Mutimo i dodajemo prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom za hleb. Promešamo da dobijemo smesu za kolač i sipamo...
Značenje kajmaka za perfektni espresoZnačenje kajmaka za perfektni espreso
20. nov.
Ako imate previše pene u šolji, imaćete manje espresa. Mnogi baristi teže peni, koja je oko desetine espresa. Ako vam pena "padne" za manje od jednog minuta, onda je ekstrakcija espresa bila prebrza....
Čokoladni kolač sa espresomČokoladni kolač sa espresom
19. januar
Dodaje ih u smesu od jaja, stavljajte i espreso. Mešajte spatulom dok se potpuno ne integrišu. Namažite kalup i sipajte smesu....
Kako da očistimo aparat za espresoKako da očistimo aparat za espreso
08. nov.
U poslednje vreme, jedan od najkorišćenijih električnih uređaja u našim domaćinstvima je aparat za espreso. Ona priprema naš lek za razbuđivanje - kafu....
Kako se pravi savršeni espreso? Objašnjenje naučnikaKako se pravi savršeni espreso? Objašnjenje naučnika
08. januar
Studija je pokazala da je jedan od razloga nezadovoljavajućeg ukusa espresa previše fino mlevena kafa....
Kako da napravimo pravi espreso kod kućeKako da napravimo pravi espreso kod kuće
22. nov.
kako se sprema pravi espreso kod kuće....
Koliko grama kafe se stavlja za espreso?Koliko grama kafe se stavlja za espreso?
26. nov.
Dupli espreso Dvostruka porcija espresa ima zapreminu od 30 do 60 grama gotovog napitka od kafe u šoljici. Količina mlevene kafe za duplu dozu espresa varira od 12 do 20 grama....
Vrste kafe prema načinu pripremeVrste kafe prema načinu pripreme
04. jun
Evo najčešćih vrsta kafe prema načinu pripreme: Espresso - Najčešća vrsta kafe koja se koristi za pripremu espresa je Robusta....
Koliko se kofeina nalazi u šoljici kafe?Koliko se kofeina nalazi u šoljici kafe?
27. jun
Espreso Espreso se dobija prolaženjem male količine tople vode kroz fino samlevena zrna kafe. Uprskos tome što espreso sadrži više kofeina nego normalna kafa, veličina čaše za espreso je obično manja....
Šta je kafe Makiato?Šta je kafe Makiato?
03. dec.
Razlikuje se po tome što u Late kafu stavljate espreso, a zatim mleko, dok se Late Makiato pravi tako što prvo stavite mleko u šolju, a zatim dodate espreso....
Najmoderniji kokteli za ovo letoNajmoderniji kokteli za ovo leto
25. avgust
Espreso i tonik zajedno donose savršen osećaj "espresa sa mehurićima" u ukusnom i osvežavajućem niskokaloričnom napitku. To je kao da uživate u bezalkoholnoj verziji espreso martinija ili Aperol spritz-a....
Priprema klasičnog tiramisua korak po korakPriprema klasičnog tiramisua korak po korak
15. mart
Tiramisu se priprema sa piškotama, jakim espresom, maskarponeom i desertnim vinom za kuvanje Marsala. Ovo su zlatni sastojci za klasični tiramisu....
Šta je amerikano kafa?Šta je amerikano kafa?
07. dec.
Espreso Espreso se pravi od istih zrna kafe koja se koriste za pravljenje neskafea....
Kafa lateKafa late
26. feb.
Pripremiti espresso sa vodom. Umutiti mleko mikserom bar 3 minuta. Uliti espreso u mleko. Piti toplo....
Kako se priprema Late Makijato?Kako se priprema Late Makijato?
02. jul
Late makijato je aromatični topli napitak od mleka i espreso kafe....
Pet efikasnih sredstava za poboljšanje vašeg zdravljaPet efikasnih sredstava za poboljšanje vašeg zdravlja
23. januar
Zato se obezbedite jednom velikom šoljom espresa i jednom velikom čašom vode./page...
Šta je švarc kafa?Šta je švarc kafa?
08. nov.
Šta u stvari predstavlja švarc kafa i da li je lakša od espresa?...
Afogato kafa (affogato al caffe)Afogato kafa (affogato al caffe)
28. sep.
1
Klasična verzija je kugla običnog sladoleda od vanile, koja pliva u vrućem espresu. Odatle ide i ime dezerte, koje bukvalno znači udavljen....