Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pačetina magre sa sosom Foa graPoslužite pačetinnu magare, isečenu na komade, prelivenu aromatičnim sosem Foa gra (možete i prosto da ga stavite sa strane u posudicu).
Prijatno!...
31. mart
Kako se pravi Foa Gra?Savršeno ispečen komad guščije džigerice (Foa Gra), hrskav spolja sa toplom uljanom unutrašnošću koja se topi u vašim ustima, je kulinarski eliksir za vaša čula.
Ovaj recept za pečenu guščiju džigericu koju ćete videti...
29. april
Guščija DžigericaGuščija džigerica poznata još kao foa gra, dobija se od jetre guske i patke, s tim što je guščija manja količinama od pačeće. Guščija džigerica je kultni delikates koji je pravo uživanja za čula. Zajedno sa neponovljivim...
14. sep.
1
Specijalna slano-slatka salataSalata se prebacuje i lepu posudu ili posudu za salatu i odozgo se nemarno stave parčići foa gra i pačija šunka....
07. mart
Pačetina magre - suština i način pripremeNeki su ga jeli, neki su čuli za njega, ali bez sumnje, ime ovog jela nosi eleganciju, prefinjenost i klasu. Pačetina magre je među najomiljenijim specijalitetima elitnih restorana, omiljenom mnogim i deo je menija onih...
07. jul
Šta ide uz šampanjac?Šampanjac je mnogo fleksibilniji od većine vina kada je u pitanju izbor hrane uz koju ćete ga poslužiti. Koliko je važan odabir šampanjca po našem ukusu, toliko je važan i izbor sa čime ćemo ga upariti.
Pa šta ide...
20. dec.
Tradicionalni francuski proizvodi koji su ponos lokalnog stanovništvaU sledećim redovima ćemo pisati zaista samo o francuskim proizvodima koji su ponos lokalnog stanovništva, a ne o francuskim specijalitetima.
Kao što nam je vrlo jasno, francuska kuhinja je nenadmašiva i to ne jednom...
14. jul
Pačija džigerica - mikuitOva tehnoligija se zove Foa gra guščija džigerica ili Mikuit, koja je apsolutno ista i kad se sprema pačija džigerica....
02. jun
TartufiTartufi su podzemne gljive koje izgledom podsećaju na krompir, i nemaju stablo i koren. Rastu u simbiozi sa korenima, tzv. mikorizama. Tartufi su iz klase gljiva Asomycetes, rod Tartufi, i uključuju oko 30 vrsta. Mikoriza...
19. jul
Bretonski galet sa četiri siraPredlažemo vam još jednu varijantu bretonskog galeta, koji je ovog puta pripremljen sa aromatičnim sirevima.
Videćete i novi, interesantniji način korišćenja jaja u nadevu.
Najdelikatniji trenutak ovog recepta za slani...
24. avgust
Iskušenja kuhinje u južnoj FrancuskojKuhinja južne Francuske je veoma raznovrsna. Na primer u Gaskonji, oblasti koja zauzima deo atlantske obale i graniči se sa Španijom, postoji mnogo specijaliteta - šunka iz Londona koja se jede sirova, škampi Kapetana Bretona...
13. avgust