Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Pačetina magre sa sosom Foa graPačetina magre sa sosom Foa gra
31. mart
Poslužite pačetinnu magare, isečenu na komade, prelivenu aromatičnim sosem Foa gra (možete i prosto da ga stavite sa strane u posudicu). Prijatno!...
Kako se pravi Foa Gra?Kako se pravi Foa Gra?
29. april
Savršeno ispečen komad guščije džigerice (Foa Gra), hrskav spolja sa toplom uljanom unutrašnošću koja se topi u vašim ustima, je kulinarski eliksir za vaša čula. Ovaj recept za pečenu guščiju džigericu koju ćete videti...
Guščija DžigericaGuščija Džigerica
14. sep.
1
Guščija džigerica poznata još kao foa gra, dobija se od jetre guske i patke, s tim što je guščija manja količinama od pačeće. Guščija džigerica je kultni delikates koji je pravo uživanja za čula. Zajedno sa neponovljivim...
Specijalna slano-slatka salataSpecijalna slano-slatka salata
07. mart
Salata se prebacuje i lepu posudu ili posudu za salatu i odozgo se nemarno stave parčići foa gra i pačija šunka....
Pačetina magre - suština i način pripremePačetina magre - suština i način pripreme
07. jul
Neki su ga jeli, neki su čuli za njega, ali bez sumnje, ime ovog jela nosi eleganciju, prefinjenost i klasu. Pačetina magre je među najomiljenijim specijalitetima elitnih restorana, omiljenom mnogim i deo je menija onih...
Šta ide uz šampanjac?Šta ide uz šampanjac?
20. dec.
Šampanjac je mnogo fleksibilniji od većine vina kada je u pitanju izbor hrane uz koju ćete ga poslužiti. Koliko je važan odabir šampanjca po našem ukusu, toliko je važan i izbor sa čime ćemo ga upariti. Pa šta ide...
Tradicionalni francuski proizvodi koji su ponos lokalnog stanovništvaTradicionalni francuski proizvodi koji su ponos lokalnog stanovništva
14. jul
U sledećim redovima ćemo pisati zaista samo o francuskim proizvodima koji su ponos lokalnog stanovništva, a ne o francuskim specijalitetima. Kao što nam je vrlo jasno, francuska kuhinja je nenadmašiva i to ne jednom...
Pačija džigerica - mikuitPačija džigerica - mikuit
02. jun
Ova tehnoligija se zove Foa gra guščija džigerica ili Mikuit, koja je apsolutno ista i kad se sprema pačija džigerica....
TartufiTartufi
19. jul
Tartufi su podzemne gljive koje izgledom podsećaju na krompir, i nemaju stablo i koren. Rastu u simbiozi sa korenima, tzv. mikorizama. Tartufi su iz klase gljiva Asomycetes, rod Tartufi, i uključuju oko 30 vrsta. Mikoriza...
Bretonski galet sa četiri siraBretonski galet sa četiri sira
24. avgust
Predlažemo vam još jednu varijantu bretonskog galeta, koji je ovog puta pripremljen sa aromatičnim sirevima. Videćete i novi, interesantniji način korišćenja jaja u nadevu. Najdelikatniji trenutak ovog recepta za slani...
Iskušenja kuhinje u južnoj FrancuskojIskušenja kuhinje u južnoj Francuskoj
13. avgust
Kuhinja južne Francuske je veoma raznovrsna. Na primer u Gaskonji, oblasti koja zauzima deo atlantske obale i graniči se sa Španijom, postoji mnogo specijaliteta - šunka iz Londona koja se jede sirova, škampi Kapetana Bretona...