Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Iskušenja kuhinje u Severnoj FrancuskojTehnike i saveti iz kuhinje Severne Francuske
Francuske palačinke
One se pripremaju prema dva recepta....
11. okt.
Uloga Katerine Mediči u stvaranju francuske kuhinjeŠta ste slušali o francuskoj kuhinji? Da je ona najsofisticiranija i tražena kuhinja u svetu? Kuhinja u kojoj je na prvom mestu kvalitet, a ne količina. Kuhinja dobrih odnosa i manira....
30. jul
Korzikanska kuhinjaProbajte još ukus Mediterana:
- francuski hleb;
- patlidžane na italijanski način....
17. avgust
Gurme kuhinjaReč "gurme" dolazi iz francuskog. Podrazumeva ljubitelja i poznavaoca dobre hrane i pića....
09. mart
Francuska tortaPriprema kora: Mikserom umutiti 8 belanaca, dodavati postepeno 350 g šećera i dobro umutitu mikserom.
Mikser isključiti, umešati 1 kašiku brašna, 100 g prezli, 100 g mlevenih oraha i 100 g seckanih oraha. Lagano sjediniti...
22. feb.
Francuska salataPomešajte kiselo mleko i majonez. Sipajte sos na dno duboke činije.
Narendajte krompir. Prekrijte ga sosom.
Narendajte sloj sira. Stavite sloj rendanih jaja. Prelijte sosom.
Ređajte tako dok ne potrošite sastojke...
06. feb.
Najskuplji francuski sireviSvaki region Francuske ima svoje specifične sireve. Ako se vratimo nazad u vreme generala Šarl de Gola, Francuska je raspolagala sa 246 različitih vrsta sireva....
07. jul
Najpopularniji francuski sireviBofor (Beaufort) je takođe jedan od najpopularnijih francuskih sireva - ima polutvrdu konzistenciju i proizvodi se samo u francuskom departmanu Savoj....
18. januar
Osnovni francuski soseviAko ste oduvek želeli da se preselite u romantičnu Francusku i da uživate u njenoj bogatoj kuhinji, onda danas imate tu mogućnost....
14. dec.
Francuska veganska salataFrancuska veganska salata je u isto vreme zasitna i osvežavajuća....
01. feb.
Francuska ređana salataPre serviranja francuske salate ukrašavam.
Imamo sjajnu francusku ređanu salatu koja je idealna za meze!...
19. jul
Francuska puslica tortaUmutite belanca na sneg, a posebno pomešajte skrob sa sirćetom. Postepeno dodajte šećer u belanca i mutite. Na kraju pažljivo pomešajte sa skrobom.
Obložite pleh za pečenje i sipajte smesu od belanaca. Uz pomoć viljuške...
17. januar
Francuska ćureća čorbaFrancusku ćureću čorbu servirajte sa strukom sveže majčine dušice za aromu....
26. maj
Francuska seoska tortaSeoska francuska torta se servira nakon što je odstajala jedan dan u frižideru....
07. mart
Keto francuska seoska tortaNa poslednju koru sam stavila samo krem i posipala orasima i francuska seoska torta je gotova....
02. januar
Francuska čorba sa pečurkamaSkinite sa vatre, pasirajte čorbu od pečuraka i servirajte
Francuska čorba sa pečurkama je veoma ukusna....
07. mart
Francuska marmelada od lukaLuk se seče na šajbne i zaprži se na srednjoj vatri u maslacu dok ne bude tamno braon boje oko 30 minuta.
Meša se neprestano, da luk ne izgori. Dodaje se vino, ringla se smanjuje na minumum i luk se dinsta pod poklopcem...
31. jul
Omiljena francuska seoska tortaSušene smokve i kajsije se iseku na male kocke, dodju se brusnice i suvo grožđe i prelivaju se sa 150 ml ruma. Ostavljamo dok ne upiju alkohol.
U dubokoj šerpi se umuti jaje sa šećerom . Dodaje se med, soda, mleko, vanila...
26. dec.
Francuska salata sa jajimaFrancusku salatu sa jajima ukrasite sitno iseckanim mladim lukom i crnim maslinama.
Salatu sa jajima poslužite kada bude dobro ohlađena!
Prijatno!...
11. dec.
Francuska čorba od krompiraPržite isečene kriške francuskog hleba sa obe strane na kratko. Pospite rendanim grijer sirom ili parmezanom
Servirajte francusku krompir čorbu toplu sa prepečenim kriškama hleba, posutu peršunom....
20. dec.
Francuska supa od lukaIsecite luk na tanke krugove i zapržite ih blago u maslacu na umerenoj vatri. Dodajte uz mešanje sitno isečen praziluk, sa istucanim belim lukom, kocke bujona i litar vode.
Začinite supu majčinom dušicom, solju i biberom...
05. sep.
Domaća francuska seoska tortaPrvo počinjemo sa testom za kore. Pomešamo jaje i šećer, dodajemo mleko, sodu, med i maslac. Stavljamo na vatru i mešamo dok ne dobije braon boju.
Skidamo sa vatre i dodajemo brašno, zamesimo meko testo. Podelimo na lopte...
19. jul