Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

BambusBambus
05. jul
Gajenje bambusa u kućnim uslovima nije nimalo teško, ali ipak postoje određena pravila. Sve vrste bambusa iziskuju svetle, prohladne i dobro osvetljene prostorije....
Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)
08. jun
Počinjem tako što u posudi sa poklopcem izmerim 25 g integralnog brašna .U njega dodajem 30 mililitara vode. Generalno, integralna brašna upijaju više vode, nego bela. Kvas sa belim brašnom obično iziskuje 100% hidrataciju...
Gajenje bosiljkaGajenje bosiljka
01. dec.
Pri gajenju sadnica seme se obično seje u drugoj polovini marta, na otvorene ili pokrivene leje od polietilenske folije, širine 1, 2 m....
Gajenje cvekleGajenje cvekle
18. mart
To čini ovu biljku idealnom za gajenje u severnim predelima. Sadnja cvekle Najbolje zemljište za cveklu je sa pH između 6.0 i 7.0, a negde zemljište treba da bude i alkalnije....
Gajenje tikvicaGajenje tikvica
21. maj
Sami možete gajiti tikvice, za čije poreklo možete biti sasvim sigurni. Kako bi tikvice bogato rađale zemljište treba obraditi još tokom jeseni. Tada je potrebno da se ono prekopa na dubini od 25 cm, tako da se na jedan...
Gajenje ljutih paprikaGajenje ljutih paprika
19. april
Paprika, nezavisno da li je slatka ili ljuta, je povrće koje voli toplotu. Nakon sejanja, semenje mu niče za deset dana, pri temperaturi od 25 stepeni. To se dešava u periodu od februara do maja. Jedna od osnovnih briga za...
Gajenje batat krompiraGajenje batat krompira
11. maj
Za gajenje ovog krompira se biraju ravne površine ili blago okrenute jugu, kao i mesta sa glineno-peskovitim zemljištem. Priprema zemljišta za sejanje krompira počinje jesenjim oranjem....
Piletina sa bambusomPiletina sa bambusom
07. sep.
Kad se meso zaprži i s druge strane dodaje se luk zajedno sa isceđenim bambusom. Prži se dok luk ne omekša, uz povremeno mešanje. Dodaje se soja sos, biber i so. Promeša se i nakon minut se sklanja sa ringle....
Gajenje ruzmarina u saksijiGajenje ruzmarina u saksiji
28. dec.
Gajenje ruzmarina može biti u saksiji, ali i u sanduku. Tokom zime se stavlja unutra na toplo. Treba da mu se obezbedi mesto gne nema mraza, da bude svetlo i provetrivo. Zalivajte redovno, ali ne po mnogo....
Sadnja i gajenje čempresaSadnja i gajenje čempresa
19. mart
Gajenje čempresa Čempres nije zahtevan i lak je za gajenje. Važno je da znate da on može rasti i na nismim temperaturama. Tokom zime, ako temperatura padne do -20, postoji opasnost da drvo izmrzne....
Gajenje bosiljka u saksijiGajenje bosiljka u saksiji
07. mart
Bosiljak je začinska biljka, koja se koristi u mnogim jelima. Poznato je oko 150 vrsta biljke. Susreću se i jednogodišnji i višegodišnji predstavnici ove vrste. Na Balkanu je rasprostranjen jednogodišnji bosiljak....
Sađenje i gajenje rukoleSađenje i gajenje rukole
13. mart
Rukola je biljka koja se veoma lako gaji i koja nimalo nije zahtevna. Da biste mogli da konzumirate ovu biljku, potrebno je da prođu oko 4 sedmice od samog zasađivanja. Rukola se gaji u isto vreme kao i spanać i zelena...
Gajenje mente u saksijiGajenje mente u saksiji
11. april
Menta osvežava ukus hrane i veoma je korisna za varenje. To je jedna od najpopularnijih i najkorisnijih biljaka. Može se gajiti u bašti, ali dobro raste i u saksijama. Reći ćemo vam kako da gajite mentu u saksiji na...
Sadnja i gajenje patlidžanaSadnja i gajenje patlidžana
04. jun
Sadnja i gajenje ovog povrća uopšte nije komplikovana, i ako imate povrtnjak, dobro je da u njega uključite i patlidžan....
Mladi krompir sa bambusomMladi krompir sa bambusom
19. avgust
Dodajte bambus, oceđen od tečnosti u kojoj je konzerviran (bambus možete da stavite i na samom kraju, oko 10 minuta pre nego što je jelo gotovo) i još 5 minuta pržite na slaboj vatri....
Sadnja i gajenje čeri paradajzaSadnja i gajenje čeri paradajza
20. januar
Poslednjih godina čeri paradajz je postao veoma popularan u Evropi. Lep je, zanimljiv i pogodan za salate, za ukrašavanje svih vrsta jela, a veoma je ukusan i kuvan. Uprkos egzotičnom izgledu, čeri nije teško posaditi...
Gajenje belog luka u kućnim uslovima.Gajenje belog luka u kućnim uslovima.
03. mart
Osim divnog osećaja kada stavite na trpezu proizvod koji ste samo odgajili, prednost gajenja aromatičnog povrća je u tome, što će biti ekološki čist....
Zašto da koristimo daske i posuđe od bambusa?Zašto da koristimo daske i posuđe od bambusa?
26. okt.
Bambus je izdržljiv Pribor od bambusa je izuzetno jak i izdržljiv. Bambus je iznenađujuće jak, ali ipak lagan i savitljiv. Pribor od bambusa jedugotrajan i mnogo izdržljiviji od drvenog i plastičnog posuđa....
Kako da uzgajamo bambus kod kućeKako da uzgajamo bambus kod kuće
05. mart
Da biste zaštitili bambus da ne požuti, ne izlažite ga direktnoj sunčevoj svetlosti. Visok sadržaj hlora i fluora u vodi, takođe vodi do žute boje bambusa....
Sadnja i gajenje čeri paradajza u saksijamaSadnja i gajenje čeri paradajza u saksijama
08. mart
Gajenje čeri paradajza u saksijama je izuzetno lako ako pratite ovih nekoliko jednostavnih saveta. Prva stvar koju treba da nabavite je seme čeri paradajza....
Rolovana piletina sa šitake pečurkama, bambusom i šargarepomRolovana piletina sa šitake pečurkama, bambusom i šargarepom
16. januar
Šargarepu, bambus i šitake pečurke iseći na štapiće debljine 0.5 cm i dužine 10 cm, pa ih urolovati tanko isečenim pilećim belim mesom. Sve zajedno umočiti u jaja i brašno, pa pržiti na umerenoj temperaturi....
Grčki kolač preliven sirupom Bambas (ΜΠΑΜΠΑΣ) sa rumomGrčki kolač preliven sirupom Bambas (ΜΠΑΜΠΑΣ) sa rumom
02. jun
U posudu sipajte toplo mleko i kvasac i promešajte. Dodajte šećer, ulje, vanile i jaja i sve dobro promešajte. U etapama dodajte brašno, koje ste prethodno pomešali sa malo soli i uz neprestano mešanje treba da dobijete glatku...
Semenke SuncokretaSemenke Suncokreta
21. maj
Nakon prvobitnog gajenja u Španiji, trgovci počinju da šire ovu biljku i po Evropi. Na Balkanu gajenje suncokreta počinje u 20. veku....
Nori ListoviNori Listovi
15. januar
Pravljenje sušija znatno olakšava podloga za suši od bambusa, koja pomaže da se nori listovi ravnomerno zaviju....
EndivijaEndivija
03. dec.
Listovi ove biljke imaju karakterističan gorak ukus, koji nestaje nakon tzv. izbeljivanja, koje se pravi tokom gajenja ovog povrća....