Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

KliceKlice
14. jul
Postoje još klice od sočiva, klice od pasulja, klice od graška, koje ni po čemu ne odstupaju od ostalih....
Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)
08. jun
Počinjem tako što u posudi sa poklopcem izmerim 25 g integralnog brašna .U njega dodajem 30 mililitara vode. Generalno, integralna brašna upijaju više vode, nego bela. Kvas sa belim brašnom obično iziskuje 100% hidrataciju...
Gajenje cvekleGajenje cvekle
18. mart
To čini ovu biljku idealnom za gajenje u severnim predelima. Sadnja cvekle Najbolje zemljište za cveklu je sa pH između 6.0 i 7.0, a negde zemljište treba da bude i alkalnije....
Gajenje tikvicaGajenje tikvica
21. maj
Sami možete gajiti tikvice, za čije poreklo možete biti sasvim sigurni. Kako bi tikvice bogato rađale zemljište treba obraditi još tokom jeseni. Tada je potrebno da se ono prekopa na dubini od 25 cm, tako da se na jedan...
Gajenje bosiljkaGajenje bosiljka
01. dec.
Pri gajenju sadnica seme se obično seje u drugoj polovini marta, na otvorene ili pokrivene leje od polietilenske folije, širine 1, 2 m....
Klice sojeKlice soje
13. april
Kalorični sadržaj klica je nizak. U 100 grama klica nalazi se 141 kilokalorija, što je oko pet i po odsto dnevnog unosa....
Gajenje batat krompiraGajenje batat krompira
11. maj
Za gajenje ovog krompira se biraju ravne površine ili blago okrenute jugu, kao i mesta sa glineno-peskovitim zemljištem. Priprema zemljišta za sejanje krompira počinje jesenjim oranjem....
Gajenje ljutih paprikaGajenje ljutih paprika
19. april
Paprika, nezavisno da li je slatka ili ljuta, je povrće koje voli toplotu. Nakon sejanja, semenje mu niče za deset dana, pri temperaturi od 25 stepeni. To se dešava u periodu od februara do maja. Jedna od osnovnih briga za...
Janija od leblebija i klica pasuljaJanija od leblebija i klica pasulja
17. dec.
Stavite klice pasulja, kuvajte samo 5 minuta i sklonite sa vatre. Pre služenja pospite sitno seckanim svežim peršunom. Janija od leblebija takođe može da se posluži sa pirinčem ili kinoom....
Ćureći filei na podlozi od klica pasuljaĆureći filei na podlozi od klica pasulja
12. april
Začinimo klice pasulja solju, sokom od limuna i maslinovim uljem. Serviramo filee na podlozi od klica. Prijatno!...
Sadnja i gajenje patlidžanaSadnja i gajenje patlidžana
04. jun
Sadnja i gajenje ovog povrća uopšte nije komplikovana, i ako imate povrtnjak, dobro je da u njega uključite i patlidžan....
Gajenje ruzmarina u saksijiGajenje ruzmarina u saksiji
28. dec.
Gajenje ruzmarina može biti u saksiji, ali i u sanduku. Tokom zime se stavlja unutra na toplo. Treba da mu se obezbedi mesto gne nema mraza, da bude svetlo i provetrivo. Zalivajte redovno, ali ne po mnogo....
Sadnja i gajenje čempresaSadnja i gajenje čempresa
19. mart
Gajenje čempresa Čempres nije zahtevan i lak je za gajenje. Važno je da znate da on može rasti i na nismim temperaturama. Tokom zime, ako temperatura padne do -20, postoji opasnost da drvo izmrzne....
Sađenje i gajenje rukoleSađenje i gajenje rukole
13. mart
Rukola je biljka koja se veoma lako gaji i koja nimalo nije zahtevna. Da biste mogli da konzumirate ovu biljku, potrebno je da prođu oko 4 sedmice od samog zasađivanja. Rukola se gaji u isto vreme kao i spanać i zelena...
Gajenje mente u saksijiGajenje mente u saksiji
11. april
Menta osvežava ukus hrane i veoma je korisna za varenje. To je jedna od najpopularnijih i najkorisnijih biljaka. Može se gajiti u bašti, ali dobro raste i u saksijama. Reći ćemo vam kako da gajite mentu u saksiji na...
Gajenje bosiljka u saksijiGajenje bosiljka u saksiji
07. mart
Bosiljak je začinska biljka, koja se koristi u mnogim jelima. Poznato je oko 150 vrsta biljke. Susreću se i jednogodišnji i višegodišnji predstavnici ove vrste. Na Balkanu je rasprostranjen jednogodišnji bosiljak....
Sadnja i gajenje čeri paradajzaSadnja i gajenje čeri paradajza
20. januar
Poslednjih godina čeri paradajz je postao veoma popularan u Evropi. Lep je, zanimljiv i pogodan za salate, za ukrašavanje svih vrsta jela, a veoma je ukusan i kuvan. Uprkos egzotičnom izgledu, čeri nije teško posaditi...
Gajenje belog luka u kućnim uslovima.Gajenje belog luka u kućnim uslovima.
03. mart
Osim divnog osećaja kada stavite na trpezu proizvod koji ste samo odgajili, prednost gajenja aromatičnog povrća je u tome, što će biti ekološki čist....
Sadnja i gajenje čeri paradajza u saksijamaSadnja i gajenje čeri paradajza u saksijama
08. mart
Gajenje čeri paradajza u saksijama je izuzetno lako ako pratite ovih nekoliko jednostavnih saveta. Prva stvar koju treba da nabavite je seme čeri paradajza....
Marinirani losos sa klicamaMarinirani losos sa klicama
26. mart
Filete lososa očistimo od koštica pincetom i sečemo na tanke kriške debljine oko 5 mm, posipamo sitno samlevenom morskom solju i braon šećerom, na kraju stavljamo sitno iseckane grančice mirođije i filete uvijamo u čvrstu...
Salata sa cveklom i klicamaSalata sa cveklom i klicama
11. feb.
U posudi pomešamo cveklu, jabuku, mirođiju, klice i oljušteno seme suncokreta. Pomešamo maslinovo ulje sa dresingom od nara i malo soli. Promešamo lepo i prelivamo salatu. Promešamo kašikom i serviramo....
Proteinske palačinke sa pšeničnim klicamaProteinske palačinke sa pšeničnim klicama
08. feb.
Izgnječite bananu. Dodajte sitan sir i dobro promešajte. Razbijte jaja i ponovo promešajte. Dodajte ovsene pahuljice i pšenične klirce. Poslednje mešanje. Nije potrebno da smesa bude glatka i homogena. Ugrejte tiganj koji...
Vitaminska salata sa bulgurom klicama suncokretaVitaminska salata sa bulgurom klicama suncokreta
25. jun
Pomiješajte šarene sastojke i poslužite vegansku vitaminsku salatu sa bulgurom i klicama suncokreta, u omiljenoj činiji za salate za sveži prolećni ručak. Fantastično ukusno!...
Mlečna salata sa bulgurom i klicamaMlečna salata sa bulgurom i klicama
31. mart
Mlečna salata sa bulgurom i klicama za sveže-sunčani ručak! Fantastično ukusno!...
Kako da proizvedemo klice u domaćim uslovima?Kako da proizvedemo klice u domaćim uslovima?
03. jul
Sastav klica zavisi od njihove vrste - da li su klice pasulja, soje, sočiva, deteline. Klice se konzumiraju u salatama, jelima od povrća i supama i čorbama....