Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

MirođijaMirođija
28. nov.
Sastav mirođije Semenke mirođije su veoma dobar izvor kalcijuma i dobar izvor minerala mangana i gvožđa....
Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)
08. jun
Počinjem tako što u posudi sa poklopcem izmerim 25 g integralnog brašna .U njega dodajem 30 mililitara vode. Generalno, integralna brašna upijaju više vode, nego bela. Kvas sa belim brašnom obično iziskuje 100% hidrataciju...
Gajenje bosiljkaGajenje bosiljka
01. dec.
Pri gajenju sadnica seme se obično seje u drugoj polovini marta, na otvorene ili pokrivene leje od polietilenske folije, širine 1, 2 m....
Gajenje cvekleGajenje cvekle
18. mart
To čini ovu biljku idealnom za gajenje u severnim predelima. Sadnja cvekle Najbolje zemljište za cveklu je sa pH između 6.0 i 7.0, a negde zemljište treba da bude i alkalnije....
Gajenje tikvicaGajenje tikvica
21. maj
Sami možete gajiti tikvice, za čije poreklo možete biti sasvim sigurni. Kako bi tikvice bogato rađale zemljište treba obraditi još tokom jeseni. Tada je potrebno da se ono prekopa na dubini od 25 cm, tako da se na jedan...
Eterično ulje mirođijeEterično ulje mirođije
08. dec.
Dobijanje eteričnog ulja od mirođije Sirovina za dobijanje eteričnog ulja mirođije je začin mirođija, koja daje veoma aromatičan i blag proizvod u obliku ulja pogodnog za medicinske i kozmetičke svrhe....
Čudesne koristi sveže mirođijeČudesne koristi sveže mirođije
25. okt.
Sveža mirođija stimuliše metabolizam i pomaže izbacivanju masti....
Zamrzavanje peršuna i mirođijeZamrzavanje peršuna i mirođije
13. okt.
Nakon što osušite, iseckajte peršun ili mirođiju, kao kad ih dodajete u jelo. Isečenu mirođiju i peršun možete pomešati i sastaviti. Možete opušteno da pripremite zeleni miks po ukusu....
Čuvanje mirođije i peršunaČuvanje mirođije i peršuna
02. dec.
Da biste sačuvali aromu i korisna svojstva mirođije i peršuna, morate ih pravilno čuvati. Nakon kupovine peršuna ili mirođije, umotajte ih u novine i stavite novine u plastičnu kesu....
Gajenje ljutih paprikaGajenje ljutih paprika
19. april
Paprika, nezavisno da li je slatka ili ljuta, je povrće koje voli toplotu. Nakon sejanja, semenje mu niče za deset dana, pri temperaturi od 25 stepeni. To se dešava u periodu od februara do maja. Jedna od osnovnih briga za...
Gajenje batat krompiraGajenje batat krompira
11. maj
Za gajenje ovog krompira se biraju ravne površine ili blago okrenute jugu, kao i mesta sa glineno-peskovitim zemljištem. Priprema zemljišta za sejanje krompira počinje jesenjim oranjem....
Čaj od mirođijeČaj od mirođije
10. januar
Pripremite seme i stabljike mirođije: Izmerite 1 kašiku celog semena mirođije. Prokuvajte vodu: 2 šolje vode prokuvajte u loncu ili džezvi....
Zamrzavanje sveže mirođijeZamrzavanje sveže mirođije
16. avgust
Sitno iseckajte grančice mirođije. Možete da iseckate i lisće i grančice. Naseckanu mirođiju ubacite i dobro pritisnite u kutije za jednokratnu upotrebu ili u kutije za zamrzavanje....
Gajenje ruzmarina u saksijiGajenje ruzmarina u saksiji
28. dec.
Gajenje ruzmarina može biti u saksiji, ali i u sanduku. Tokom zime se stavlja unutra na toplo. Treba da mu se obezbedi mesto gne nema mraza, da bude svetlo i provetrivo. Zalivajte redovno, ali ne po mnogo....
Sadnja i gajenje čempresaSadnja i gajenje čempresa
19. mart
Gajenje čempresa Čempres nije zahtevan i lak je za gajenje. Važno je da znate da on može rasti i na nismim temperaturama. Tokom zime, ako temperatura padne do -20, postoji opasnost da drvo izmrzne....
Gajenje bosiljka u saksijiGajenje bosiljka u saksiji
07. mart
Bosiljak je začinska biljka, koja se koristi u mnogim jelima. Poznato je oko 150 vrsta biljke. Susreću se i jednogodišnji i višegodišnji predstavnici ove vrste. Na Balkanu je rasprostranjen jednogodišnji bosiljak....
Sađenje i gajenje rukoleSađenje i gajenje rukole
13. mart
Rukola je biljka koja se veoma lako gaji i koja nimalo nije zahtevna. Da biste mogli da konzumirate ovu biljku, potrebno je da prođu oko 4 sedmice od samog zasađivanja. Rukola se gaji u isto vreme kao i spanać i zelena...
Gajenje mente u saksijiGajenje mente u saksiji
11. april
Menta osvežava ukus hrane i veoma je korisna za varenje. To je jedna od najpopularnijih i najkorisnijih biljaka. Može se gajiti u bašti, ali dobro raste i u saksijama. Reći ćemo vam kako da gajite mentu u saksiji na...
Sadnja i gajenje patlidžanaSadnja i gajenje patlidžana
04. jun
Sadnja i gajenje ovog povrća uopšte nije komplikovana, i ako imate povrtnjak, dobro je da u njega uključite i patlidžan....
Brz pesto od mirođijeBrz pesto od mirođije
19. avgust
Mirođija se očisti od drški i iskida se. Beli luk se oljušti i zajedno sa mirođijom se stavlja u miltipraktik. Dodajte i maslinovo ulje, orahe i so. Blendirajte sve sastojke dok se ne dobije pasta....
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
One mogu da upadnu u biljku, a odatle mogu da dospeju u hranu koju spremate s mirođijom. Veliki broj ljudi smatra da mirođija treba da se suši samo na suncu....
Kada se pije čaj od mirođije?Kada se pije čaj od mirođije?
22. dec.
A da biste u vaš meni ubacili više mirođije, isprobajte jednu ukusnu salatu Snežana i pogledajte još koristi semenki mirođije....
Zašto mirođija požuti?Zašto mirođija požuti?
22. dec.
Skoro svi mi volimo tarator sa puno mirođije. Da, međutim, ponekad mirođija požuti za kratko vreme i postaje neupotrebljiva. Gotovo da nema kuhinje na svetu u kojoj se ne koristi mirođija....
Sadnja i gajenje čeri paradajzaSadnja i gajenje čeri paradajza
20. januar
Poslednjih godina čeri paradajz je postao veoma popularan u Evropi. Lep je, zanimljiv i pogodan za salate, za ukrašavanje svih vrsta jela, a veoma je ukusan i kuvan. Uprkos egzotičnom izgledu, čeri nije teško posaditi...
Piletina sa sosom od mirođijePiletina sa sosom od mirođije
29. jun
Dodaje se na sitno isečena mirođija i parčići piletine. Sve se meša i ostavlja pola sata da upije....