Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ćuftice od povrća u rerniĆuftice od povrća se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotove. Poslužuju se sa pomešanim belim lukom i kiselim mlekom....
16. april
Lazanja od povrća i šampinjonaOprane tikvice iseći po dužini, na mandolini i posoliti. Nakon 10 minuta ocediti i posušiti papirnim ubrusima.
Pečurke očistiti i iseći na listiće. Spanać oprati i grubo iseći. Luk sitno naseckati, a beli luk protisnuti....
05. april
Janija od povrća u tiganjuAko želimo da janija bude ređa, dodajemo dodatno toplu vodu ili bujon od povrća. Ostavljamo da se krčka na vatri još nekoliko minuta dok ne bude gotovo, na kraju začinimo čubrom ili peršunom (zavisi od ukusa)....
06. mart
Sarme od povrća u palačinkamaOd jaja, svežeg mleka, brašna i sode bikarbone pripremie tečnost gustine boze. U ugrejanom tiganju sa malo masti ispržite 6-8 palačinki.
Sitno isecite i propržite sa iseckanim lukom u ugrejanom ulju. Dodajte pirinač i...
25. okt.
Čorba od povrća i sočivaLuk i beli luk upržite oko 5 minuta. Dodajte sočivo i paradajz. Posolite i dodajte biber.
Dodajte kocku bujona i vodu. nakon 15 minuta dodajte krompir, šargarepu i kuvajte još 15 minuta.
Poslužite toplu čorbu uz hleb...
14. okt.
Kavijar od povrća u tegliRasporedite kavijar od povrća u tegle, zatovrite i sterilišite 15 minuta....
03. avgust
Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)Počinjem tako što u posudi sa poklopcem izmerim 25 g integralnog brašna .U njega dodajem 30 mililitara vode. Generalno, integralna brašna upijaju više vode, nego bela.
Kvas sa belim brašnom obično iziskuje 100% hidrataciju...
08. jun
Gajenje bosiljkaPri gajenju sadnica seme se obično seje u drugoj polovini marta, na otvorene ili pokrivene leje od polietilenske folije, širine 1, 2 m....
01. dec.
Gajenje cvekleOn je bogat fosforom i potpomaže lakše klijanje i daje korisne materije povrću. Za rano gajenje cvekle se preporučuje toplo glinasto-peskovito zemljište.
Semenke klijaju na temperaturi od 5-6 stepeni....
18. mart
Gajenje tikvicaSami možete gajiti tikvice, za čije poreklo možete biti sasvim sigurni. Kako bi tikvice bogato rađale zemljište treba obraditi još tokom jeseni.
Tada je potrebno da se ono prekopa na dubini od 25 cm, tako da se na jedan...
21. maj
Piletina sa mnogo povrća u rerniNa kraju se folija skida i piletina sa povrćem se vraća u rernu na još nekoliko minuta dok povrće i meso i porumene.
Prijatno!...
27. nov.
Džigerice sa mnogo povrća i maslacaMalo pre nego što džigerice sa mnogo povrća i maslaca budu gotove, sipajte soja sos. Kuvajte još 5 minutica.
Kada je gotovo, ostavite da se ohladi i uživajte u sjajnom mezetu uz pivo....
06. avgust
Đuveč od povrća u krok potuPovrće spremljeno na taj način, čuva korisne materije koje se obično razgrađuju na visokoj tmeperaturi, ostaje celo, ne prekuva se.
Đuveč od povrća u krok potu je posno jelo, bogato ukusima i korisnim materijama....
14. okt.
Svinjetina sa miksom povrća u tiganjuKad meso bude skoro gotovo u njega dodajemo miks povrća i začinimo solju po ukusu....
08. januar
Posna supa od povrća i makaronaDInstati dok povrće ne omekša i naliti vodom. Staviti makarone i kocku za supu i iseckano sitno peršun.
Kuvati odprilike oko dvadeset i pet minuta.
Posna supa od povrća i makarona je gotova....
31. dec.
Letnji paprikaš od povrća i kobasiceIsecite kobasicu na komade, luk, šargarepu i papriku na kockice. Beli luk sitno iseckajte.
Ugrejte ulje na umerenoj temperaturi u dubokom tiganju. Sipajte kobasicu i šargarepu i pržite 10 minuta, neprestano mešajte....
13. okt.
Čorba od povrća u multicooker-uSipajte maslinovo ulje i unutra stavite sitno iseckano povrće.
Sipajte 1 šolju vode i ostavite da se dinsta 15 minuta.
Prethodno odredite vreme i podesite ga....
23. maj
Rolati od povrća u pilećim kožicamaKuvamo dok ne omekša svo povrće i dok voda ne ispari.
Nakon što povrće bude gotovo, začinimo biberom i ako je potrebno solju, pošto je bujon dovoljno slan, možda i nije potrebno....
27. april
Povrće na pariU širem loncu zagrejte do ključanja pola litra vode. Stavite posudu za kuvanje na pari na vrh.
Ako nemate ovakvu posudu, koristite nešto poput rešetke ili veću cediljku.
Unutra sipajte prethodno očišćeno i sitno seckano...
27. avgust
Povrće sa karijemSvo povrće iseckajte prodinstajte sa 1 kašikom ulja i 3 kašike vode.
Prvo dinstajte na jakoj vatri, pa kada se malo prodinsta, onda smanjite vatru. Ostavite da se krčka....
11. januar
Povrće u đuvečariDodajte ih u povrće zajedno sa krompirom i ostavite da se jelo dinsta oko pola sata.
Na kraju dodajte so, biber i alevu papriku i bosiljak po ukusu....
25. maj
Čorba od povrća sa rezancimaDodajte isečenu šargarepu i nakon 1-2 minuta dolijte vruć bujon od povrća,
Dodajte u očišćene i na sitno isečene krompir i šargarepu. Ostavite čorbu da se krčka na umerenoj vatri, dok krompir ne omekša....
17. april