Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Gajenje ruzmarina u saksijiGajenje ruzmarina u saksiji
28. dec.
Gajenje ruzmarina može biti u saksiji, ali i u sanduku. Tokom zime se stavlja unutra na toplo. Treba da mu se obezbedi mesto gne nema mraza, da bude svetlo i provetrivo. Zalivajte redovno, ali ne po mnogo....
RuzmarinRuzmarin
21. april
Drugi nazivi po kojima je ruzmarin poznat su libanče, babina kosa, indirlija i morska rosa. Gajenje ruzmarina Naziv ruzmarin potiče od latinskog imena rosmarinus, što verovatno znači morska rosa....
Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)Živi kvas za hleb (Gajenje i održavanje)
08. jun
Počinjem tako što u posudi sa poklopcem izmerim 25 g integralnog brašna .U njega dodajem 30 mililitara vode. Generalno, integralna brašna upijaju više vode, nego bela. Kvas sa belim brašnom obično iziskuje 100% hidrataciju...
Gajenje bosiljkaGajenje bosiljka
01. dec.
Pri gajenju sadnica seme se obično seje u drugoj polovini marta, na otvorene ili pokrivene leje od polietilenske folije, širine 1, 2 m....
Gajenje cvekleGajenje cvekle
18. mart
To čini ovu biljku idealnom za gajenje u severnim predelima. Sadnja cvekle Najbolje zemljište za cveklu je sa pH između 6.0 i 7.0, a negde zemljište treba da bude i alkalnije....
Gajenje tikvicaGajenje tikvica
21. maj
Sami možete gajiti tikvice, za čije poreklo možete biti sasvim sigurni. Kako bi tikvice bogato rađale zemljište treba obraditi još tokom jeseni. Tada je potrebno da se ono prekopa na dubini od 25 cm, tako da se na jedan...
Gajenje batat krompiraGajenje batat krompira
11. maj
Za gajenje ovog krompira se biraju ravne površine ili blago okrenute jugu, kao i mesta sa glineno-peskovitim zemljištem. Priprema zemljišta za sejanje krompira počinje jesenjim oranjem....
Gajenje ljutih paprikaGajenje ljutih paprika
19. april
Paprika, nezavisno da li je slatka ili ljuta, je povrće koje voli toplotu. Nakon sejanja, semenje mu niče za deset dana, pri temperaturi od 25 stepeni. To se dešava u periodu od februara do maja. Jedna od osnovnih briga za...
Neslućene koristi ulja od ruzmarinaNeslućene koristi ulja od ruzmarina
19. jun
U obliku začina ruzmarin ima niz svojstava korisnih za organizam. Međutim, danas ćemo razgovarati o onima koje poseduje ulje od ruzmarina....
Sadnja i gajenje patlidžanaSadnja i gajenje patlidžana
04. jun
Sadnja i gajenje ovog povrća uopšte nije komplikovana, i ako imate povrtnjak, dobro je da u njega uključite i patlidžan....
Gajenje mente u saksijiGajenje mente u saksiji
11. april
Menta osvežava ukus hrane i veoma je korisna za varenje. To je jedna od najpopularnijih i najkorisnijih biljaka. Može se gajiti u bašti, ali dobro raste i u saksijama. Reći ćemo vam kako da gajite mentu u saksiji na...
Sadnja i gajenje čempresaSadnja i gajenje čempresa
19. mart
Gajenje čempresa Čempres nije zahtevan i lak je za gajenje. Važno je da znate da on može rasti i na nismim temperaturama. Tokom zime, ako temperatura padne do -20, postoji opasnost da drvo izmrzne....
Sađenje i gajenje rukoleSađenje i gajenje rukole
13. mart
Rukola je biljka koja se veoma lako gaji i koja nimalo nije zahtevna. Da biste mogli da konzumirate ovu biljku, potrebno je da prođu oko 4 sedmice od samog zasađivanja. Rukola se gaji u isto vreme kao i spanać i zelena...
Gajenje bosiljka u saksijiGajenje bosiljka u saksiji
07. mart
Bosiljak je začinska biljka, koja se koristi u mnogim jelima. Poznato je oko 150 vrsta biljke. Susreću se i jednogodišnji i višegodišnji predstavnici ove vrste. Na Balkanu je rasprostranjen jednogodišnji bosiljak....
Ruzmarinska KiselinaRuzmarinska Kiselina
26. dec.
Ruzmarinska kiselina je važan polifenol, koji se nalazi u biljkama kao što su origano i ruzmarin....
Kako čuvati svež ruzmarin?Kako čuvati svež ruzmarin?
27. april
Pogledajte takođe: - Kako sušiti ruzmarin; - Jela sa ruzmarinom; - Koristi čaja od ruzmarina;...
Sađenje i nega ruzmarina u saksijiSađenje i nega ruzmarina u saksiji
29. jun
Uz pomoć ruzmarina se najčešće leče glavobolja i nervoza, poboljšava pamćenje i pojačava rad mozga. Osim lekovite upotrebe, ruzmarin ima i kulinarsku vrednost....
Čaj od ruzmarina - koristan i umirujućČaj od ruzmarina - koristan i umirujuć
19. mart
Ruzmarin je biljka koja je zadobila široku popularnost tokom poslednjih godina. Ulje od ruzmarina i čaj od ruzmarina štite od mnogih bolesti. Ruzmarin je bogat izvor kalcijuma, gvožđa i vitamina B6....
Eterično ulje ruzmarina - korisiti i primenaEterično ulje ruzmarina - korisiti i primena
20. jun
Pogledajte takođe: - Neslućene koristi ulja ruzmarina; - Koristi od ispijanja čaja od ruzmarina....
Sadnja i gajenje čeri paradajzaSadnja i gajenje čeri paradajza
20. januar
Poslednjih godina čeri paradajz je postao veoma popularan u Evropi. Lep je, zanimljiv i pogodan za salate, za ukrašavanje svih vrsta jela, a veoma je ukusan i kuvan. Uprkos egzotičnom izgledu, čeri nije teško posaditi...
Gajenje belog luka u kućnim uslovima.Gajenje belog luka u kućnim uslovima.
03. mart
Osim divnog osećaja kada stavite na trpezu proizvod koji ste samo odgajili, prednost gajenja aromatičnog povrća je u tome, što će biti ekološki čist....
Sok od grožđa sa prstohvatom ruzmarinaSok od grožđa sa prstohvatom ruzmarina
11. nov.
Nakon toga sam dodala ruzmarin, med i šećer i prekrila vodom. Dodala sam i limontus i ostavila da vri dok se ne zgusne....
Ćureće šnicle s marinadom od ruzmarinaĆureće šnicle s marinadom od ruzmarina
09. sep.
Pomešajte u najlon kesi sve sastojke osim filea. Oko 60 ml marinade odvojte i ostavite sa strane. Dodajte u kesu ćureće šnicle, zavežite i protresite da meso može dobro da se prekrije marinadom. Ostavite da se marinira...
Čaj od ruzmarina - šta ga čini tako korisnim?Čaj od ruzmarina - šta ga čini tako korisnim?
28. april
Pravljenje čaja od ruzmarina Sastojci čaja od ruzmarina Za pripremanje čaja od ruzmarina potrebni su jednostavni sastojci i veoma se lako priprema....
U koja jela treba dodati ruzmarin?U koja jela treba dodati ruzmarin?
20. april
Ruzmarin se često koristi za pripremu marinade za različite vrste mesa. Pomešan sa drugim začinima, ruzmarin se dodaje raznim vrstama sosova. Meki sirevi postaju mnogo ukusniji ako se pospu ruzmarinom....