Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da uklonite gorčinu luka?Ako vam ovaj metod ne odgovara, pokušajte da uklonite gorčinu luka:
Prženjem - Oljušteni i seckani luk se prži na malo ulja, a zatim koristi u raznim salatama i drugim jelima sa lukom....
24. dec.
Kako da uklonimo gorčinu iz radiča?To će ukloniti jaku gorčinu.
Međutim, namakanje radiča u vodi će ukloniti i mnogo vitamina koji se nalaze u njemu....
12. januar
Kako da uklonimo gorčinu iz patlidžana?Obično domaćice naseku patlidžan na kriške ili kockice, posole ga obilno o ostave ga na 30-40 minuta, najbolje 1-2 sata, dok se ne ocedi višak tečnosti, a sa time i gorčina....
29. dec.
SenfFrancuzi ne prave razliku između biljke i samog sosa od gorčice, za koje imaju jednu opštu reč - moutarde (senf, gorčica). U engleskoj sos i gorčica su poznati kao mustard (engl.)....
14. jul
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela....
03. feb.
Zbog čega su bademi gorki?Ako osetite bilo kakvu gorčinu, to je jasan znak da izbacite plod iz usta i da ne jedete više takve bademe, jer gorčina nagoveštava prisustvo otrovnih materija....
02. feb.
Zašto je kiseli kupus ponekad gorak?Pojaviće se mehurići gasa - to će vam pomoći da uklonite gorčinu. Nakon toga, čuvajte kupus na hladnom mestu.
Možete u početku staviti u sredinu bureta drveni štap, koji će upisati gorčinu....
12. mart
Zašto krastavci imaju gorak ukusKod baštenskih krastavaca je mnogo češće da budu gorči, jer se za njih ne koriste nikakvi preparati, dok to nije slučaj kod onih koji se gaje u plasteniku i namenjeni su za celogodišnju upotrebu i proizvodnju....
27. sep.
Lupina (Vučika)Kuvanje lupine
Na prvom mestu treba da se zna da se zrna lupine kuvaju nekoliko puta i voda se menje dok gorčine ne nestane....
02. okt.
Tamno ili svetlo pivo?U svetlom pivu normalno je da se oseti gorčina hmelja, a u tamnom pivu - slatkasti, vinski i ukus karamele, dok je gorčina u njemu mekša....
23. sep.
Jesenja limunadaImajte u vidu da ako to uradite tečnost će gorčiti malo. Med će ubiti deo gorčine, ali će se uprkos tome osećati malo.
Sipajte gaziranu vodu u bokal u citruse. Stavite dugu metalnu kašiku i sipajte voćnu tečnost....
31. mart
KarinjanVeoma retko se proizvode vina samo od karinjana, budući da to zadaje velike teškoće proizvođačima vina, jer je teško obraditi taj visok stepen kiselosti, tanine i gorčinu....
06. mart
Tian sa tikvicama i patlidžanomOstavite ih da odstoje ovako da se ocedi gorčina, a nakon toga ih operite.
Poređajte ih u nauljeni pleh za pečenje i stavljajte ih naizmenično....
12. jul
Letnje jelo sa patlidžanomNaseći patlidžan za krupne kockice i staviti u posudu sa slanom vodom (staviti malo više soli), da mu se izvuče gorčina.
Luk naseći na krupno sa paprikom. Upržiti luk, papriku i patlidžan....
16. feb.
Pohovani patlidžan sa svežim mlekomStavite ih u vodu a malo soli oko 30 minuta, da gorčina nestane.
Od navedenih namirnica napravite gustu kašu i iscedite patlidžan od vode....
28. sep.
Sve što treba da znate o keto zaslađivačimaŠto se tiče toga šta preferirati - tečnu ili steviju u prahu, mnogi ljudi veruju da tečna verzija ima manje gorčine od praha. Tečne kapi stevije dolaze u širokom spektru ukusa koji mogu dodatno da prikriju gorčinu....
08. jun
Jednostavan pohovani patlidžanPosolite i ostavite 30 minuta da se gorčina ocedi.
Nakon toga ih operite i osušite, uvaljajte ih u brašno i propržite sa obe strane....
30. sep.
Patlidžan u rerniOljuštite patlidžane i isecite ih na kocke ili krugove, posolite ih i ostavite da odstoje izvesno vreme da se odvoji gorčina. Operite ih i osušite kuhinjskim ubrusom....
19. avgust
Pesto od maslačkaOperemo listove maslačka i natopimo ih u posoljenoj vodi 30 minuta - da se ukloni gorčina.
U secko ili blender stavimo oceđeno lišće, orahe, maslinovo ulje, sir, očišćene čenove belog luka i seme lana....
12. jun
Da napravimo masline u salamuriNakon ovog perioda, gorčina je nestala i vi uživate u ukusnim maslinama. Da biste sačuvali masline duže vremena, nakon što ih izbacite iz marinade, svite u teglu za kompot i sipajte ulje ili maslinovo ulje....
21. januar
BlitvaOna pripada istoj porodici kojoj pripada i spanać i ima čak i sličan ukus, kao i pripadnici te porodice - karakteristična gorčina i blagi slan ukus. I listovi i stabiljka ovog povrća su jestivi....
30. okt.
Patlidžan sa krem sirom i kačkavaljem iz rernePrelijte nasečeni patlidžan hladnom vodom i ostavite 20 minuta da izađe gorčina iz njega....
29. jul
Patlidžan punjen piletinom i kačkavaljemPatlidžan se iseče na pola i posipa se solju, ostavlja se jedan sat da izađe gorčina.
Opere se i izdubi se sredina....
03. januar
Salata sa listovima maslačkaNa taj način se otklanja gorčina iz listova.
U posudu iskidajte salate, a maslačak ili ostavite ceo ili takođe iskidajte.
Začinite solju, maslinovim uljem, ceđenim sokom od limuna i njegovom narendanom korom....
11. sep.