Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kako da uklonite gorčinu luka?Kako da uklonite gorčinu luka?
24. dec.
Ako vam ovaj metod ne odgovara, pokušajte da uklonite gorčinu luka: Prženjem - Oljušteni i seckani luk se prži na malo ulja, a zatim koristi u raznim salatama i drugim jelima sa lukom....
Kako da uklonimo gorčinu iz radiča?Kako da uklonimo gorčinu iz radiča?
12. januar
To će ukloniti jaku gorčinu. Međutim, namakanje radiča u vodi će ukloniti i mnogo vitamina koji se nalaze u njemu....
Kako da uklonimo gorčinu iz patlidžana?Kako da uklonimo gorčinu iz patlidžana?
29. dec.
Obično domaćice naseku patlidžan na kriške ili kockice, posole ga obilno o ostave ga na 30-40 minuta, najbolje 1-2 sata, dok se ne ocedi višak tečnosti, a sa time i gorčina....
SenfSenf
14. jul
Francuzi ne prave razliku između biljke i samog sosa od gorčice, za koje imaju jednu opštu reč - moutarde (senf, gorčica). U engleskoj sos i gorčica su poznati kao mustard (engl.)....
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako spremiti patlidžan, a da ne bude gorak
03. feb.
Kako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela....
Zbog čega su bademi gorki?Zbog čega su bademi gorki?
02. feb.
Ako osetite bilo kakvu gorčinu, to je jasan znak da izbacite plod iz usta i da ne jedete više takve bademe, jer gorčina nagoveštava prisustvo otrovnih materija....
Zašto je kiseli kupus ponekad gorak?Zašto je kiseli kupus ponekad gorak?
12. mart
Pojaviće se mehurići gasa - to će vam pomoći da uklonite gorčinu. Nakon toga, čuvajte kupus na hladnom mestu. Možete u početku staviti u sredinu bureta drveni štap, koji će upisati gorčinu....
Zašto krastavci imaju gorak ukusZašto krastavci imaju gorak ukus
27. sep.
Kod baštenskih krastavaca je mnogo češće da budu gorči, jer se za njih ne koriste nikakvi preparati, dok to nije slučaj kod onih koji se gaje u plasteniku i namenjeni su za celogodišnju upotrebu i proizvodnju....
Lupina (Vučika)Lupina (Vučika)
02. okt.
Kuvanje lupine Na prvom mestu treba da se zna da se zrna lupine kuvaju nekoliko puta i voda se menje dok gorčine ne nestane....
Tamno ili svetlo pivo?Tamno ili svetlo pivo?
23. sep.
U svetlom pivu normalno je da se oseti gorčina hmelja, a u tamnom pivu - slatkasti, vinski i ukus karamele, dok je gorčina u njemu mekša....
Jesenja limunadaJesenja limunada
31. mart
Imajte u vidu da ako to uradite tečnost će gorčiti malo. Med će ubiti deo gorčine, ali će se uprkos tome osećati malo. Sipajte gaziranu vodu u bokal u citruse. Stavite dugu metalnu kašiku i sipajte voćnu tečnost....
KarinjanKarinjan
06. mart
Veoma retko se proizvode vina samo od karinjana, budući da to zadaje velike teškoće proizvođačima vina, jer je teško obraditi taj visok stepen kiselosti, tanine i gorčinu....
MalbekMalbek
09. dec.
Zbog srednje gorčine i kiselosti, malbek iz Francuske treba da odstoji duže....
Tian sa tikvicama i patlidžanomTian sa tikvicama i patlidžanom
12. jul
Ostavite ih da odstoje ovako da se ocedi gorčina, a nakon toga ih operite. Poređajte ih u nauljeni pleh za pečenje i stavljajte ih naizmenično....
Letnje jelo sa patlidžanomLetnje jelo sa patlidžanom
16. feb.
Naseći patlidžan za krupne kockice i staviti u posudu sa slanom vodom (staviti malo više soli), da mu se izvuče gorčina. Luk naseći na krupno sa paprikom. Upržiti luk, papriku i patlidžan....
Pohovani patlidžan sa svežim mlekomPohovani patlidžan sa svežim mlekom
28. sep.
Stavite ih u vodu a malo soli oko 30 minuta, da gorčina nestane. Od navedenih namirnica napravite gustu kašu i iscedite patlidžan od vode....
Sve što treba da znate o keto zaslađivačimaSve što treba da znate o keto zaslađivačima
08. jun
Što se tiče toga šta preferirati - tečnu ili steviju u prahu, mnogi ljudi veruju da tečna verzija ima manje gorčine od praha. Tečne kapi stevije dolaze u širokom spektru ukusa koji mogu dodatno da prikriju gorčinu....
Jednostavan pohovani patlidžanJednostavan pohovani patlidžan
30. sep.
Posolite i ostavite 30 minuta da se gorčina ocedi. Nakon toga ih operite i osušite, uvaljajte ih u brašno i propržite sa obe strane....
Patlidžan u rerniPatlidžan u rerni
19. avgust
Oljuštite patlidžane i isecite ih na kocke ili krugove, posolite ih i ostavite da odstoje izvesno vreme da se odvoji gorčina. Operite ih i osušite kuhinjskim ubrusom....
Pesto od maslačkaPesto od maslačka
12. jun
Operemo listove maslačka i natopimo ih u posoljenoj vodi 30 minuta - da se ukloni gorčina. U secko ili blender stavimo oceđeno lišće, orahe, maslinovo ulje, sir, očišćene čenove belog luka i seme lana....
Da napravimo masline u salamuriDa napravimo masline u salamuri
21. januar
Nakon ovog perioda, gorčina je nestala i vi uživate u ukusnim maslinama. Da biste sačuvali masline duže vremena, nakon što ih izbacite iz marinade, svite u teglu za kompot i sipajte ulje ili maslinovo ulje....
BlitvaBlitva
30. okt.
Ona pripada istoj porodici kojoj pripada i spanać i ima čak i sličan ukus, kao i pripadnici te porodice - karakteristična gorčina i blagi slan ukus. I listovi i stabiljka ovog povrća su jestivi....
Patlidžan sa krem sirom i kačkavaljem iz rernePatlidžan sa krem sirom i kačkavaljem iz rerne
29. jul
Prelijte nasečeni patlidžan hladnom vodom i ostavite 20 minuta da izađe gorčina iz njega....
Patlidžan punjen piletinom i kačkavaljemPatlidžan punjen piletinom i kačkavaljem
03. januar
Patlidžan se iseče na pola i posipa se solju, ostavlja se jedan sat da izađe gorčina. Opere se i izdubi se sredina....
Salata sa listovima maslačkaSalata sa listovima maslačka
11. sep.
Na taj način se otklanja gorčina iz listova. U posudu iskidajte salate, a maslačak ili ostavite ceo ili takođe iskidajte. Začinite solju, maslinovim uljem, ceđenim sokom od limuna i njegovom narendanom korom....