Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Integralne pogačice sa sirom grana padanoIntegralne pogačice sa sirom grana padano
06. jun
Oblkujemo loptice i razvlačimo ih, stavljamo grana padano. Zatvaramo pogačice po ivicama. Ređamo ih u pleh, obložen papirom za pečenje, namazanim sa malo ulja. Pečemo u ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo....
Grana padanoGrana padano
03. okt.
Grana padano (Grana padano) je veoma popularan italijanski tvrdi sir....
Pogačice sa koprivom i Grana PadanomPogačice sa koprivom i Grana Padanom
05. maj
Nakon toga prebacite smesu u činiju i dodajte ulje, so, kiselo mleko, pomešano sa sodom i fino izrendani sir Grana Padano....
Koja je razlika između Grana Padano i Parmezana?Koja je razlika između Grana Padano i Parmezana?
31. dec.
Razlike između Grana Padano i Parmezana - Prva razlika između ova dva sira je u tome koliko ih se proizvodi. Sir Grana Padano se proizvodi u mnogo većoj količini od one u kojoj se proizvodi parmezan....
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
U kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir. Uzmite jednu koru, namažite je četkom...
Zašto kuglof padaZašto kuglof pada
13. mart
Razloga zašto kuglof pada može biti više i nije lako da identifikujemo koji je tačno problem u konkretnom slučaju....
Lazanja sa kozijim sirom i spanaćemLazanja sa kozijim sirom i spanaćem
31. mart
Preko nje ponovo pospite gran padano i stavite preostali nadev od spanaća i još jedan sloj bešamela....
Pesto sa rikotom i orasimaPesto sa rikotom i orasima
10. nov.
Narendajte na fino rende aromatičan sir grana padano ili ga sameljite u prah. Melje se odvojeno, da ne ostaju parčići od njega, a i u principu se dodaje u ukusan pesto tek na kraju....
Sos za testeninu sa gljivom rujnicomSos za testeninu sa gljivom rujnicom
02. mart
Tako pripremljen sos od gljiva se poslužuje sa testeninom i dekoriše se ostalim Grana Padano sirom i svežim stručkom bosiljka. Prijatno!...
Paradajz pestoParadajz pesto
07. jun
Na kraju pomešajte pesto sa Grana padano sirom i začinima po ukusu. Servirajte preko brusketa....
Kada se beru borove grančice?Kada se beru borove grančice?
10. jun
Važno je da, pre nego što krenete u sakupljanje vrhova borovih grana, razlikujete beli bor. Važno je da vrhovi tokom sakupljanja budu suvi. Ako je prethodne noći padala kiša ili ima rose, I ne treba da ih berete....
Omlet sa krompirom u rerniOmlet sa krompirom u rerni
22. januar
Pomešamo ih sa malo ulja, začinima po ukusu i sirom grana padano. Na dno namazanog, okruglog pleha stavljamo kriške krompira uspravno. To će biti naša osnova za omlet....
Parmigiano Reggiano - Parmiđano ReđanoParmigiano Reggiano - Parmiđano Ređano
18. okt.
1
Postoji i naziv Grana, to je tvrdi italijanski sir, imitacija Parmezana. Grana Padano je najčešće dostupan, koji sazreva 6 meseci i jeftiniji je od originalnog parmezan sira....
Rolati od tikvica u aromatičnom paradajz sosuRolati od tikvica u aromatičnom paradajz sosu
06. april
Na kraju pospote sočne rolate rendanim Grana Padanom i stavite da se peku u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, dok ne dobiju zlatnu koricu....
JavorJavor
03. nov.
Nekoliko sedmica do šest meseci nakon cvetanja sa drveta pada veliki broj semena. Plod javora je takav, da se vrti dok pada i raznosi seme što je dalje moguće....
Namaz od oraha sa rikotomNamaz od oraha sa rikotom
02. jul
Nakon toga dodajte fino narendani sir Grana Padano ili parmezan, so i biber po ukusu i promešajte....
Testenina sa bukovačom i pršutomTestenina sa bukovačom i pršutom
30. nov.
Servirajte ukusnu testeninu posipom od ostalog Grana Padano sira u krupnim ljuskama i velikim komadima pršute. Prijatno!...
JelaJela
27. jun
Maksimalni sadržaj askrobinske kiseline u granama evropske jele je u aprilu. U narodnoj medicini se od grana evropske jele pije čaj koji se koristi kod oboljenja bubrega i bešike....
Sveža salata od tikvica i šargarepeSveža salata od tikvica i šargarepe
10. nov.
Dobro promešajte i poslužite sa tvrdim zrelim sirom kao što je parmezan, Mančego ili Grana Padano (isečen na tanke listiće). Prijatno! Svežu salatu od tikvica i šargarepe možete poslužiti uz belo vino....
Karfiol sa paradajzom u rerniKarfiol sa paradajzom u rerni
11. okt.
Po vrhu pospite rendani tvrdi sir (parmezan, Grana Padano ili Pecorino Romano). Po vrhu premažite maslacem isečenim na komade i pecite karfiol u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 30 minuta....
Kiš sa dimljenom piletinom i mladim lukomKiš sa dimljenom piletinom i mladim lukom
18. feb.
U njih dodajemo sireve (gorgonzolu, grana padano i beli sir) i začinimo. Ja ne dodajemo so zbog velike količine sireva. U ovu smesu za kiš sa sirevima dodajemo i proprženi luk i piletinu....
Šnicle na milanski načinŠnicle na milanski način
03. okt.
Pomešajte zajedno iseckan peršun, narendans sir gran padano i prezle. Odvojeno umutite jaja. Svako parče mesa potapajte redom u brašno, umućena jaja i smesu sa sirom....
Od kog mleka se pravi mocarela?Od kog mleka se pravi mocarela?
09. dec.
Godišnje se izveze više od 100.000 tona mocarele, što ga svrstava među tri najvrednija italijanska sira posle Grana Padano i Parmiđano Ređano. Nije jasno koje je tačno poreklo ovog mladog sira....
Timbalo od tikvica sa pestomTimbalo od tikvica sa pestom
24. april
Kad izvadite iz rerne timbalo od tikvica sa pestom, pospite preostalim grana padano, ukrasite svežim bosiljkom i po želji sa još pesta. Prijatno!...
BukvaBukva
23. jul
Za to vreme se ispod drveta vrši čišćenje od grana i lišća, nakon toga se stavlja platno ili cirada i tako žirovi lako padaju na površinu....