Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Integralne pogačice sa sirom grana padanoOblkujemo loptice i razvlačimo ih, stavljamo grana padano. Zatvaramo pogačice po ivicama.
Ređamo ih u pleh, obložen papirom za pečenje, namazanim sa malo ulja. Pečemo u ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo....
06. jun
Pogačice sa koprivom i Grana PadanomNakon toga prebacite smesu u činiju i dodajte ulje, so, kiselo mleko, pomešano sa sodom i fino izrendani sir Grana Padano....
05. maj
Koja je razlika između Grana Padano i Parmezana?Razlike između Grana Padano i Parmezana
- Prva razlika između ova dva sira je u tome koliko ih se proizvodi. Sir Grana Padano se proizvodi u mnogo većoj količini od one u kojoj se proizvodi parmezan....
31. dec.
Pita koja ne padaU kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir.
Uzmite jednu koru, namažite je četkom...
01. okt.
Zašto kuglof padaRazloga zašto kuglof pada može biti više i nije lako da identifikujemo koji je tačno problem u konkretnom slučaju....
13. mart
Lazanja sa kozijim sirom i spanaćemPreko nje ponovo pospite gran padano i stavite preostali nadev od spanaća i još jedan sloj bešamela....
31. mart
Pesto sa rikotom i orasimaNarendajte na fino rende aromatičan sir grana padano ili ga sameljite u prah.
Melje se odvojeno, da ne ostaju parčići od njega, a i u principu se dodaje u ukusan pesto tek na kraju....
10. nov.
Sos za testeninu sa gljivom rujnicomTako pripremljen sos od gljiva se poslužuje sa testeninom i dekoriše se ostalim Grana Padano sirom i svežim stručkom bosiljka.
Prijatno!...
02. mart
Paradajz pestoNa kraju pomešajte pesto sa Grana padano sirom i začinima po ukusu.
Servirajte preko brusketa....
07. jun
Kada se beru borove grančice?Važno je da, pre nego što krenete u sakupljanje vrhova borovih grana, razlikujete beli bor. Važno je da vrhovi tokom sakupljanja budu suvi. Ako je prethodne noći padala kiša ili ima rose, I ne treba da ih berete....
10. jun
Omlet sa krompirom u rerniPomešamo ih sa malo ulja, začinima po ukusu i sirom grana padano.
Na dno namazanog, okruglog pleha stavljamo kriške krompira uspravno. To će biti naša osnova za omlet....
22. januar
Parmigiano Reggiano - Parmiđano ReđanoPostoji i naziv Grana, to je tvrdi italijanski sir, imitacija Parmezana. Grana Padano je najčešće dostupan, koji sazreva 6 meseci i jeftiniji je od originalnog parmezan sira....
18. okt.
1
Rolati od tikvica u aromatičnom paradajz sosuNa kraju pospote sočne rolate rendanim Grana Padanom i stavite da se peku u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, dok ne dobiju zlatnu koricu....
06. april
JavorNekoliko sedmica do šest meseci nakon cvetanja sa drveta pada veliki broj semena. Plod javora je takav, da se vrti dok pada i raznosi seme što je dalje moguće....
03. nov.
Namaz od oraha sa rikotomNakon toga dodajte fino narendani sir Grana Padano ili parmezan, so i biber po ukusu i promešajte....
02. jul
Testenina sa bukovačom i pršutomServirajte ukusnu testeninu posipom od ostalog Grana Padano sira u krupnim ljuskama i velikim komadima pršute.
Prijatno!...
30. nov.
JelaMaksimalni sadržaj askrobinske kiseline u granama evropske jele je u aprilu. U narodnoj medicini se od grana evropske jele pije čaj koji se koristi kod oboljenja bubrega i bešike....
27. jun
Sveža salata od tikvica i šargarepeDobro promešajte i poslužite sa tvrdim zrelim sirom kao što je parmezan, Mančego ili Grana Padano (isečen na tanke listiće).
Prijatno!
Svežu salatu od tikvica i šargarepe možete poslužiti uz belo vino....
10. nov.
Karfiol sa paradajzom u rerniPo vrhu pospite rendani tvrdi sir (parmezan, Grana Padano ili Pecorino Romano).
Po vrhu premažite maslacem isečenim na komade i pecite karfiol u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 30 minuta....
11. okt.
Kiš sa dimljenom piletinom i mladim lukomU njih dodajemo sireve (gorgonzolu, grana padano i beli sir) i začinimo.
Ja ne dodajemo so zbog velike količine sireva.
U ovu smesu za kiš sa sirevima dodajemo i proprženi luk i piletinu....
18. feb.
Šnicle na milanski načinPomešajte zajedno iseckan peršun, narendans sir gran padano i prezle. Odvojeno umutite jaja.
Svako parče mesa potapajte redom u brašno, umućena jaja i smesu sa sirom....
03. okt.
Od kog mleka se pravi mocarela?Godišnje se izveze više od 100.000 tona mocarele, što ga svrstava među tri najvrednija italijanska sira posle Grana Padano i Parmiđano Ređano.
Nije jasno koje je tačno poreklo ovog mladog sira....
09. dec.
Timbalo od tikvica sa pestomKad izvadite iz rerne timbalo od tikvica sa pestom, pospite preostalim grana padano, ukrasite svežim bosiljkom i po želji sa još pesta.
Prijatno!...
24. april
BukvaZa to vreme se ispod drveta vrši čišćenje od grana i lišća, nakon toga se stavlja platno ili cirada i tako žirovi lako padaju na površinu....
23. jul