Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Prženi oslić HekPrženi oslić Hek
02. jul
Oslić Hek se očisti, opere i iseče na parčiće, ako je neophodno. Posipa se solju i biberom sa svih strana, U posudi se pomešaju dve vrste brašna i promešaju se. Svako parče oslića se uvalja u smesu od brašna....
Pržena riba hekPržena riba hek
06. jun
Očišćenu i nasečenu ribu uvaljati u smesu, pripremljenu od svih začina i prezle (brašna). Zagrejati masnoću na tiganju, uvaljati svako parče ribe hek i stavljati ga da se prži. Gotovu ribu ostaviti da se iscedi na niskoj...
Jednostavna pohovana riba hekJednostavna pohovana riba hek
19. maj
U posudi umutimo jaja i belanca. Dodajemo so, začin za ribu, kiselu vodu i brašno. Pomešamo dobro u ujednačenu retku kašu za pohovanje ribe. Zagrevamo ulje u dubokom tiganju. Potapamo riblje filete u smesu za pohovanje...
Pohovni hek u rerniPohovni hek u rerni
22. sep.
Fileti ribe hek se začinjavaju solju i biberom. Pohuju se u brašnu, jajetu, prezlama i opet jajetu i isprže se u zagrejanoj masnoći. Poređaju se u namazanu posudu za pečenje. Pavlaka se promeša sa iseckanim belim lukom...
Prženi hek sa đumbiromPrženi hek sa đumbirom
26. dec.
Očistimo i operemo ribu. Isečemo je na komade veličine oko 5 cm. U posudi pomešamo začine - samlevenu morsku so, beli biber, đumbir u prahu i izrendanu koru od jednog limuna. Pomešajte sve začine zajedno i njima namažite...
Hek u pivskom testuHek u pivskom testu
17. okt.
Očistite rubu i isecite na filete. Posolite, pospite biberom i sokom od limuna. Ostavite tako da se marinira oko 30 minuta. Pripremite pivsko testo tako što umutite jaja, dodaje so, pivo i brašno. Promešajte i ostavite...
Hek sa pečenim krompiromHek sa pečenim krompirom
30. april
Očistimo i operemo ribe. Svaku stavljamo na list papira za pečenje. Namažemo ih maslinovim uljem spolja i iznutra. Posipamo ribu majčinom dušicom spolja i iznutra. Prelivamo sokom od pola limuna, o preostali limun isečemo...
Ćufte od oslića hekĆufte od oslića hek
28. maj
Ribu očistiti od kostiju, pa pažljivo odvojiti kožu od mesa. Meso sitno naseckati ili ga samleti u mašini za mlevenje mesa, pa isto uraditi i sa slaninom. Dodati mrvice kriške hleba i začine. Dodati i sitno naseckani luk...
Sicilijanska supa od hek oslićaSicilijanska supa od hek oslića
27. mart
U šerpu se stavlja ulje i u njega se dodaju sitno isečeni luk, beli luk na parčiće i pola paradajza, isečenog na kocke. Sve se dinsta dok luk ne omekša i paradajz se ne zgusne. Dodaje se brašno i čim se proprži razredi...
Pohovana riba hek sa prilogomPohovana riba hek sa prilogom
04. mart
Začinimo ribu solju i biberom. Ostavljamo sa strane i pripremamo smesu za pohovanje. U posudu razbijemo jaja, dodajemo brašno, pivo, biber i so. Promešamo sve to dobro. Stavljamo ulje u tiganj i počinjemo da pržimo,...
Dečija čorbica sa ribom hekDečija čorbica sa ribom hek
31. maj
File i povrće se operu i iseku na sitne parčiće. Krompir, šargarepa, paprika i boranija se izdinstaju u maslacu i malo vode, nakon čega se prelivaju vrelom vodom, kuvaju se dok ne omekšaju i dodaje se paradaz. Nakon...
Specijalni pohovani hek sa bademimaSpecijalni pohovani hek sa bademima
25. april
Očistite ribu, operite je i isecite na dva dela po dužini, posle još na dva po širini. Posolite, natrljajte biberom i pospite sokom od limuna. Ostavite u frižideru i počnite sa pripremom smese za pohohvanje. Umutite belanca...
Riblja čorbica sa ribom hekRiblja čorbica sa ribom hek
30. sep.
Dobro očišćena riba se seče na krupne kocke, soli se i ostavlja u frižideru dva sata. U međuvremenu se stavlja litar posoljene vode da provri i u nju se stavljaju sitno isečeni luk, šargarepa i krompirići. Povrće se...
Pohovani oslić hek u rerniPohovani oslić hek u rerni
24. mart
Odmrznite ribu, očistite i posolite. Ostavite je da upije so. Umutite jaja. Potopite svaki komad u jaje, nakon toga u brašno i ponovo u jaje. Na dno pleha stavite list papira za pečenje, pospite uljem i poređajte komade...
Pržena pohovana riba hek sa sosomPržena pohovana riba hek sa sosom
22. okt.
Prčićima ribe odvojinmo kosti da budu file, ili ih po želji pržimo tako cele, samo ako su parčići manji, da se dobro isprže. Pohujemo svako pare u jajetu i prezlama i stavljamo u zagrejano ulje pržeći ih sa obe strane....
Riba hek sa pečurkama i vinomRiba hek sa pečurkama i vinom
09. sep.
Posolite riblje filete i pospite ih sa malo soka od limuna i biberom. Zagrejte ulje i zapržite na sitno isečen luk, šargarepe - na krugove i pečurke isečene na parčiće. Dodajte cele neoljuštene čenove belog luka i paradajz...
Riba hek u rerni sa pečenim patlidžanomRiba hek u rerni sa pečenim patlidžanom
04. januar
Riba se natrlja solju, sokom od limuna, senfom i maslinovim uljem i uvija se u foliju. Patidžan se opere i poređa se u posudu za pečenje i peče se ceo s drškama. Stavljamo u vruću rernu ribu u gornji red, patlidžan...
Riba hek sa kukuruznim pohovanjem i krompir salatomRiba hek sa kukuruznim pohovanjem i krompir salatom
07. mart
Krompir se kuva u posoljenoj vodi. Kada bude gotov ostavlja se da se ohladi i oljušti se. Iseče se na kocke veličine 3 x 3 cm. Luk se iseče na polumesece. Masline se očiste od koštica i iseku se na krupno. Dodaju se mali...
Hek u svežem mleku, serviran sa prženim paprikamaHek u svežem mleku, serviran sa prženim paprikama
18. mart
Operite ribu, očistite i isecite na komade veličine oko 5 cm. U sveže mleko stavite so i kurkumu. Dobro promešajte i sa dobijenom smesom prelijte komade ribe. Ostavite tako da odstoji oko 30 minuta. Za to vreme isecite...
Pohovana riba hek u rerni sa hrskavom koricomPohovana riba hek u rerni sa hrskavom koricom
09. dec.
Filete ribe hek posipamo solju. U posudicu razbijemo jaja i mutimo ih. U drugoj posudi pomešamo kukuruzno brašno sa biberom. Svaki filet potapamo prvo u kukuruzno brašno, nakon toga u jaje i na kraju u prezle. Pritiskamo...
Riba hek u rerni sa pirinčem, mladim lukom i šargarepomRiba hek u rerni sa pirinčem, mladim lukom i šargarepom
11. maj
Pirinač se opere i natopi u vodi, da nabubri. Šargarepe se iseku na sitno. Stavlja se vruća voda da provri i rastvara se bujon od povrća. Mladi luk se iseče ne sitno, a riba na kotlete. Kotleti ribe hek se posole, pospu...
Medaljoni od ribe hek sa sosom od pavlake i limunaMedaljoni od ribe hek sa sosom od pavlake i limuna
07. dec.
Riblje medaljone pospite solju i biberom sa obe strane i staivte u posudu za pečenje. Luk očistite, sitno isecite i rasporedite preko ribe. Čenove belog luka oljuštite i izgnječite, dok se ne dobije kašica. U njih dodajte...
Šta sadrže rolnice od rakovaŠta sadrže rolnice od rakova
14. feb.
Osnovni sastojak rolnica od rakova nije meso rakovog repa, nego pročišćena riblja belančevina poznata kao surimi. Surimi se pravi od mesa bele ribe, najčešće ribe hek, ali i od sabljarke, tilapije i od raznih vrsta...
KeracudaKeracuda
02. okt.
Keracuda je lokalna bugarska vrsta grožđa, od koje se pravi pitko belo vino. Ona je karakteristična pretežno za jugozapadne delove Bugarske. Neveliki zasadi prisutni su u oblastima Kresnensko, Sandansko i Simitlijsko....
Riblja čorba na dalmatinski načinRiblja čorba na dalmatinski način
05. sep.
Ragu stavljamo u gazu. Stavljamo u šerpu, prelivamo vodom. Dodajemo šargarepu i jednu glavicu luka. Ostavljamo da vri na tihoj vatri nekoliko sati. Nakon toga skidamo gazu, bujon procedimo, a ragu očistimo i odvajamo meso...