Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Indijski Orah- Maslac od indijskog oraha treba da se stavi odmah u frižider nakon što je otvoren.
Kulinarska upotreba indijskog oraha
Jezgra indijskog oraha najčešće se nude pečena, kao meze uz različita alkoholna pića....
23. jun
Kako da ispečete indijski orah?Indijski orah je jedan od najukusnijih orašastih plodova. Biljka indijski orah je zimzeleno drvo poznato i kao indijski kikiriki ili indijski kašu....
11. januar
Čoko orahUsitniti keks sa ukusom kakaa i staviti u jednu posudu, posuti sa vanilinim šećerom, medom, pekmezom od pomorandže i sokom od pomorandže. Izmešati.
Rastopiti čokoladu i preliti preko smese. Narendati koru od pomoranže...
24. januar
Moje orah kifliceU plastičnu posudu ubaciti brašno, mlevene orahe, šećer, vanilin šećer zatim dodati dodati maslac sobne temberature, onako da bude mek i jaje.
Sve zajedno rukom zamesiti dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Napraviti...
03. januar
Kokosov orah od čokoladeNa pari topimo jednu crnu čokoladu. Ostavljamo da se malo ohladi i mažemo okrugle silikonske kalupa. Ostavljamo u frižideru da se stegne.
Topimo jednu belu čokoladu na pari. Dodajemo 4-5 kapi ruma i kašiku kokosovog brašna...
12. mart
Sapunski OrahSapunjave bobice se dobijaju od sapunskog drveta (Sapindus mukorossi) koje raste u Indiji i Nepalu. Sapunjavo drvo je zaista neobično, jer praktično proizvodi sapun....
27. sep.
Kokosov OrahZa njenu prapostojbinu smatra se zapadni deo Tihog okeana i ostrva u Indijskom okeanu. Kokosov orah raste na palmama visokim do 30 metara koji spram vrste i uzrasta daju od 5 do 150 plodova godišnje....
09. jun
Brazilski OrahBrazilski orah (Bertholletia excelsa) je najbolji i efikasan prirodan izvor selena. Ovo jedinstveno orašasto voće sreće se samo u šumama Amazona gde mu je drvo divlje rastinje i čak se ne kultiviše.
Brazliski orah ne...
23. maj
Kola OrahKoka-kola je nesumnjivo napoznatiji gazirani napitak na svetu, kojem se i do dan danas čuva tajni recept. Poznato je da je 1886. godine farmaceut Džon Pembrantn iz Atlante pomešao orahe kola drveta sa biljkom kokom i malo...
28. dec.
Najpopularniji indijski začiniSaznajte više o specifičnostima najpopularnijih indijskih začina i dodajte sofisticiranost i egzotiku jelima, nadahnutim Južnom Azijom.
Kari
Kari je indijski začin koji se možda najviše koristi....
05. okt.
Pečeni orah sa himalaskom soljuOčistite orahe od ljuske i potrudite se da jezgro ostane celo.
Naprskajte orahe toplom vodom, pa ih pospite brašnom i solju.
Promešajte veoma dobro, da se so i brašno zalepe po orasima.
Pecite u tepsiji pokrivenoj...
03. nov.
Indijski slani LasiAko volite bugarski ajran sa solju, ovaj indijski napitak će vam se sigurno dopasti. Jedinstveno aromatičan, odgovarajuć za pijenje u svako doba, čak ćemo vam odati jednu tajnu - ide uz rakiju....
16. nov.
Indijski hleb ČapatiGotovi indijski hleb Čapati premažite maslacem, složite jedan na drugi i umotajte u krpu....
23. maj
Kičari - indijski specijalitetKičari je ajurvedsko jelo iz Indije. Označava smesu od dve vrste žitarica. Ovo je hranljiva bomba koja daje sve neophodno čoveku za njegovo zdravlje, jačinu i lepotu.
Ova janija čisti organizam, zato što sadrži mnogo vlakana...
09. maj
Indijski Masala čajProcedite mirisni indijski čaj Masala kroz fino cedilo i poslužite.
Po želji možete zasladiti sa više šećera ili meda....
19. mart
Indijski prženi kolačiKada indijski prženi kolači ohlade i upiju šećer, oni su gotovi za konzumiranje.
* Preporučuje se da konzumirate odmah, zato što ako stoje budu malo žilavi....
06. mart
Indijski hleb NaanKvasac i šećer pomešajte u malo mleka i vode. Smesu ostavite na toplom dok se ne stvori pena. Dodajte kiselo mleko i mekani maslac.
Brašno prosejte sa praškom za pecivo i solju. Dodajte smesu sa kvascem i zamesite meko...
03. sep.
Indijski slatkiš DžalebiU posudu umešati brašno, griz, prašak za pecivo, so i vodu dok smesa ne postane homogena. Ostaviti je da odstoji, i ponovo je promešati pre nego je sipate u špric-kesu.
Pripremiti sirup od vode i šećera. Kada sirup provri...
09. feb.
Humus na indijski načinSipajte veče ranije leblebije u šerpu, prelijte vodom, tek toliko da ih prekrije, u kojoj je rastvorena kašičica sode. Ostavite da odstoji celu noć.
Sledećeg dana se baca voda i leblebije se dobro operu nekoliko puta u...
28. nov.
Kaneloni na indijski načinIndijske paste za kuvanje se prodaju u većini velikih supermarketa i u spezijalizovanim prodavnicama.
Za ove kanelone na indijski način ja sam koristila Mild Curry Paste....
01. sep.
Indijski sos za mesoČim je gotovo, po želji možete da procedite indijski sos za meso, ali nije obavezno....
23. jun
Indijski pljosnati hleb RotiIndijski pljosnati hleb Roti je mnogo jednostavan za spremanje i još toliko ukusan, kako kad je serviran slanim jelima, tako i sa slatkim!
Roti je mekan i hrskav, neutralnog ukusa - ide uz sve!
Čudesno ukusno!...
20. januar
Boranija na indijski načinU dubokoj šerpi ugrevamo ulje i stavljamo semenke korijandera, sitno iseckan crni luk i šargarepu. Kad se izdinstaju, dodajemo brašno i alevu papriku, promešamo i stavljamo boraniju, đumbir i kad se izdinstaju sipamo 1 litar...
09. april