Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Indijski OrahIndijski Orah
23. jun
- Maslac od indijskog oraha treba da se stavi odmah u frižider nakon što je otvoren. Kulinarska upotreba indijskog oraha Jezgra indijskog oraha najčešće se nude pečena, kao meze uz različita alkoholna pića....
Najpopularniji indijski začiniNajpopularniji indijski začini
05. okt.
Saznajte više o specifičnostima najpopularnijih indijskih začina i dodajte sofisticiranost i egzotiku jelima, nadahnutim Južnom Azijom. Kari Kari je indijski začin koji se možda najviše koristi....
Indijski Masala čajIndijski Masala čaj
19. mart
Procedite mirisni indijski čaj Masala kroz fino cedilo i poslužite. Po želji možete zasladiti sa više šećera ili meda....
Indijski čaj MasalaIndijski čaj Masala
11. nov.
Indijski čaj Masala je odličan, probajte!...
Indijski hleb NaanIndijski hleb Naan
03. sep.
Kvasac i šećer pomešajte u malo mleka i vode. Smesu ostavite na toplom dok se ne stvori pena. Dodajte kiselo mleko i mekani maslac. Brašno prosejte sa praškom za pecivo i solju. Dodajte smesu sa kvascem i zamesite meko...
Indijski prženi kolačiIndijski prženi kolači
06. mart
Kada indijski prženi kolači ohlade i upiju šećer, oni su gotovi za konzumiranje. * Preporučuje se da konzumirate odmah, zato što ako stoje budu malo žilavi....
Indijski slani LasiIndijski slani Lasi
16. nov.
Ako volite bugarski ajran sa solju, ovaj indijski napitak će vam se sigurno dopasti. Jedinstveno aromatičan, odgovarajuć za pijenje u svako doba, čak ćemo vam odati jednu tajnu - ide uz rakiju....
Indijski hleb ČapatiIndijski hleb Čapati
23. maj
Gotovi indijski hleb Čapati premažite maslacem, složite jedan na drugi i umotajte u krpu....
Kičari - indijski specijalitetKičari - indijski specijalitet
09. maj
Kičari je ajurvedsko jelo iz Indije. Označava smesu od dve vrste žitarica. Ovo je hranljiva bomba koja daje sve neophodno čoveku za njegovo zdravlje, jačinu i lepotu. Ova janija čisti organizam, zato što sadrži mnogo vlakana...
Indijski slatkiš DžalebiIndijski slatkiš Džalebi
09. feb.
U posudu umešati brašno, griz, prašak za pecivo, so i vodu dok smesa ne postane homogena. Ostaviti je da odstoji, i ponovo je promešati pre nego je sipate u špric-kesu. Pripremiti sirup od vode i šećera. Kada sirup provri...
Kaneloni na indijski načinKaneloni na indijski način
01. sep.
Indijske paste za kuvanje se prodaju u većini velikih supermarketa i u spezijalizovanim prodavnicama. Za ove kanelone na indijski način ja sam koristila Mild Curry Paste....
Indijski sos za mesoIndijski sos za meso
23. jun
Čim je gotovo, po želji možete da procedite indijski sos za meso, ali nije obavezno....
Indijski ravni hlepčići ČapatiIndijski ravni hlepčići Čapati
23. sep.
Indijski ravan hleb Čapati je veoma ukusan....
Indijski pljosnati hleb RotiIndijski pljosnati hleb Roti
20. januar
Indijski pljosnati hleb Roti je mnogo jednostavan za spremanje i još toliko ukusan, kako kad je serviran slanim jelima, tako i sa slatkim! Roti je mekan i hrskav, neutralnog ukusa - ide uz sve! Čudesno ukusno!...
Humus na indijski načinHumus na indijski način
28. nov.
Sipajte veče ranije leblebije u šerpu, prelijte vodom, tek toliko da ih prekrije, u kojoj je rastvorena kašičica sode. Ostavite da odstoji celu noć. Sledećeg dana se baca voda i leblebije se dobro operu nekoliko puta u...
Indijski čaj sa ružamaIndijski čaj sa ružama
03. feb.
Posipamo cimetom i zalsađujemo indijski čaj sa ružama po želji....
Boranija na indijski načinBoranija na indijski način
09. april
U dubokoj šerpi ugrevamo ulje i stavljamo semenke korijandera, sitno iseckan crni luk i šargarepu. Kad se izdinstaju, dodajemo brašno i alevu papriku, promešamo i stavljamo boraniju, đumbir i kad se izdinstaju sipamo 1 litar...
Teletina na indijski načinTeletina na indijski način
20. april
Isečemo meso na sitne parčiće i zapržimo ga. Izvadimo i u istu masnoću stavljamo prethodno isečen na kriške i blanširan luk. Dodajemo 2 kašike brašna i jednu karija. Prelivamo toplom vodom ili bujonom i dodajemo mleko...
Sočivo na indijski načinSočivo na indijski način
18. jun
Sočivo se stavlja da se kuva zajedno sa isečenim lukom i belim lukom. Kada provri, dodaje se so po ukusu i kašika karija. Nakon što omekša, u ulju se oko 30 sekundi zaprže zajedno sa ostalim začinima i dodaje se u sočivo...
Aromatični pirinač na indijski načinAromatični pirinač na indijski način
03. nov.
Za vegetarijance poslužite aromatični pirinač na indijski način sa dinstanim povrćem. Prijatno uz ovaj recept....
Indijski čokoladni čaj (Chai chocolate)Indijski čokoladni čaj (Chai chocolate)
09. jul
1. Đumbir oljuštite i isecite na male parčiće. Stavite ga u mleko, zajedno sa štapićem cimeta, zvezdastim anisom, zrncima kardamona, biberom i karanfilićem. Ostavite da odstoji tako 2-3 sata. 2. Narendajte ili sameljite...
Indijski hleb od leblebije RotiIndijski hleb od leblebije Roti
08. dec.
Dve vrste brašna, so i začini se pomešaju u velikoj posudi. Dodaje se omekšali maslac. Postepeno se sipa topla voda, uz neprestano mešanje. Zamesi se glatko, elastično testo, koje se prekriva vlažnom krpom i ostavlja se...
Žuti pirinač na indijski načinŽuti pirinač na indijski način
21. jul
/undefined /undefined Pirinač operite i ostavite pola sata u hladnoj vodi. Nakon toga povrće propržite u tiganju i kada omekša, dodajte kurkumu i cimet. Isipajte i oceđeni pirinač. Sipajte oko 600 ml tople vode, dodajte...
Vegetarijanske ćufte na indijski načinVegetarijanske ćufte na indijski način
23. avgust
Isčemo hleb na male kockice, obilno posipamo vodom i ostavljamo da se natopi. Skuvamo cele krompire zajendo sa krafiolom, pasuljem, šargarepo, paprikom i graškom, ocedimo ih i sitno iseckamo. Ugrevamo ulje i u njemu...
Kako da napravite indijski čaj Masala?Kako da napravite indijski čaj Masala?
21. okt.
Možda ste čuli za čaj Masala, koji se koristi pretežno u Indiji. To je čaj bogatog sastava. Njegovo drugo ime je indijski čaj....