Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Amareti sa amaretomBelancima dodati šećer, bademovo brašno, amareto liker i koru pomorandže, pa sve sjediniti u testo.
Pomoću kašike za sladoled od smese formirati 16 kuglica. Ređati ih na pek papir u pleh....
05. januar
AmaretoU prodavnicama ima desetine različitih vrsta ovog likera, ali najpoznatije su marke Amareto di Sačira, Amareto Markati i Amareto Disarono, koji ima vekovnu istoriju proizvodnje....
18. sep.
AmaretiAmarete poređati u tave, ostavljajući razmak između.
Gurabije peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 15-20 minuta. Gotove amarete ostaviti na kuhinjskoj rešeci da se ohlade....
07. jun
Istorija marcipanaKao dokaz, veruje se da se do danas najukusniji marcipan proizvodi u Libeku (Severna Nemačka) i Keningbergu (istorijska prestonica Pruske).
Marcipan ima različite namene....
11. jun
Istorija šporetaŠporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz...
10. april
Istorija picePica je nacionalno italijansko jelo i omiljeno je desetinama hiljada ljudi u celom svetu. Prototip pice se pojavio na trpezama drevnih Rimljana.
Tada su se servirali komadi mesa na velikim komadima hleba. Domovina pice...
31. januar
Krem karamel AmaretoKrem karamel sa Amareto se odvoji nožem od zidova kalupa i okreće se u tanjir....
19. maj
Sladoled sa trešnjama i mirisom amaretaSladoled od trešanja pospite pralinama i mrvljenim keksom sa mirisom amareta....
21. jun
AmarulaIstorija amarule
Neverovatan afrički liker Amarula pojavio se relativno skoro na tržištu. Prvi put je predstavljen potrošačima tokom osamdesetih godina prošlog veka....
19. sep.
1
Kratka istorija musakeOvo mišljenje se može naći u raznim kulinarskim enciklopedijama i referentnim knjigama, a vrlo često se veruje da početak istorije ovog ukusnog jela seže u mitološku prošlost....
12. maj
Prava istorija piceKakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane?
Ko je probao picu odmah će reći da je to italijanska hrana. U stvari, istorija pice ima šire dimenzije, jer pica ima hiljadugodišnju istoriju....
28. sep.
Amareto džem od višanjaKad se džem zgusne dodati pun čep od flaše amareta i promešati. Nasuti džem u tegle i tegle zatvoriti.
Amareto džem od višanja je gotov!...
28. feb.
Amareto rolat sa kestenjemIzmažite rolat odvojenim maskarpone kremom i ukrasite malim amaretima od badema.
Neka vam je slatko sa Amareti rolatom sa kestenjem!...
16. mart
Keksići od badema AmaretiPecite keksiće od badema amareti u prethodno ugrejanoj rerni bez ventilatora oko 15-20 minuta. Ostavite da se hlade na rešetku. Keksiće od badema možete čuvati hrskave, stavite ih u staklenu teglu dobro zatvorenu....
24. avgust
Kolači od badema amaretiKolači od badema amareti su neodoljiva klasika iz italijanske kuhinje....
06. okt.
Elegantne čokoladne tortice AmaretiSmesu podelite u dve posudice tako što u jednu stavite usitnjene keksiće amareti, naprskane likerom Amareto i bademe.
Umutite krem da se pomešaju sastojci....
18. nov.
Ideje za amareto deserteA teško da ima pogodnijeg pića uz vaš čizkejk od čaše Amaretija.
Ako tražite još ideja za deserte sa amaretom, pogledajte i naš predog za Kolač Tiramisu sa Amaretom i Tortu sa bademima, Amaretom i borovnicama....
28. april
Kokosov čizkolač sa keksićima AmaretiPreko kokosovog čizkolača sa amaretima napravite od štapića gnezdo i stavite nekoliko malih bombona u obliku jajeta.
Neka vam je slatko!...
28. maj
Supa od bundeve sa keksom amaretoPosipa se keksom Amareto ili drugom vrstom, nakon čega se servira u posudice....
11. jul
Kokice od amarantaUgrejte šerpu na vatri i kad se dovoljno zagreje sipajte šolju amaranta u nju.
Mešajte drvenom kašikom dok se ne raspukne amarant - potrebno je oko 20 sekundi....
14. mart
Čokoladni mafini AmarettiNa kraju, u testo dodati nalomljene/mlevene kolače Amaretti.
U 12 kalupa za mafine staviti podloge od papira. Napuniti 2/3 kalupa testom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni....
25. jun
Zabranjeno voće: Tajna istorija smokvePreplavljena aromama voća i povrća, jesen je sezona smokvi. Slatke i ukusne, njihov unikatan miris čini ih idealnim za desert, slatko ili sirove. Pune su vitamina i minerala, a korisni su čak i listovi smokve. Ali...
04. april
Napuljski kolač od maslaca sa trešnjama AmarenaTrešnja Amarena je velika tamno crvena ušećerena trešnja, koja se uglavnom koristi za dekoracije i za neke nadeve u slatkišima.
Piškote se samelju u blenderu da se dobije prah....
11. dec.
Topla čokolada sa amaretomSipajte amareto liker i mešajte dok se ne dobije gusta čokoladna tečnost (oko 5 minuta).
5. Servirajte u čašama sa malo šlaga i podelite prijateljima za toplo raspoloženje i mnogo energije tokom hladnim dana....
10. dec.
Istorija čokolade koju su napisali AsteciKada se govori o meksičkoj kuhinji, svako zamišlja ukusne kukuruzne pogače, poznate pod nazivom tortilje, aromatični meksički pasulj, različite vrste čili paprika i čak insekte koje Meksikanci i danas nastavljaju da konzmiraju...
25. okt.